Transformation Lead Communicatie & Change

Transformation Lead Communicatie & Change

  • Consulting Exit
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1509 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bouwinvest werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Vanaf 8 jaar ervaring
  • Met een soortgelijke transformatie
  • Projectmanager
  • Changemanager

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bouwinvest staat aan de vooravond van een omvangrijke transformatie. Het doel: wendbaarder worden zodat de vermogensbeheerder nóg meer financiële en maatschappelijke impact kan maken. Door de organisatie effectief te informeren, inspireren en tot verandering te bewegen, zorgt de Transformation Lead Communicatie & Change ervoor dat de transformatie in alle lagen van de organisatie landt en omarmd wordt.

Over Bouwinvest

Als vermogensbeheerder zet Bouwinvest in op ‘real value for life’. Voor haar investeerders – pensioenfondsen en verzekeraars – belegt Bouwinvest in vastgoed. Maar naast het verbeteren van de pensioenuitkeringen, heeft Bouwinvest nog een heel helder doel: bijdragen aan een duurzame, leefbare en toegankelijke stad, waarin mensen betaalbaar en op inclusieve wijze kunnen leven, werken, winkelen en ontspannen. Op die manier gaan financieel en maatschappelijk rendement bij Bouwinvest hand in hand.

In totaal beheert Bouwinvest zo’n zeventien miljard euro, verdeeld over vijf fondsen met Nederlands vastgoed (woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels) en drie internationale mandaten. Het grootste deel van haar kapitaal investeert Bouwinvest in Nederlands vastgoed, maar het bedrijf is ook actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Inmiddels telt Bouwinvest zo’n tweehonderd medewerkers, werkzaam op het HQ in Amsterdam of op de kantoren in Sydney en New York. In de bedrijfsvoering speelt duurzaamheid een bepalende rol. In 2045 wil Bouwinvest namelijk ‘Paris-proof’ zijn: de portefeuille van Bouwinvest moet tegen die tijd nagenoeg volledig energieneutraal zijn.

De afgelopen jaren groeide Bouwinvest flink. Die stijgende lijn wil het bedrijf onder leiding van de recent gestarte CEO, Mark Siezen, in volle vaart doortrekken. Om in die ambitie te slagen, moet Bouwinvest in rap tempo verder digitaliseren, zich nog meer richten op maximale klant- en huurdertevredenheid, nieuwe investeerders aantrekken en de portefeuille verder uitbreiden.

Het zijn turbulente tijden op de markt waarin Bouwinvest opereert. Er zijn veel overnames en het aankomende pensioenstelsel brengt de nodige complexiteit met zich mee. Bouwinvest heeft haar pijlers echter onverminderd gericht op verdere groei. Dat is immers de enige manier om impact te maken, zowel financieel als maatschappelijk.

Om haar ambitieuze groeiplannen waar te kunnen maken, ziet Bouwinvest goed in wat er in de organisatie beter kan. Zo wil de vermogensbeheerder sneller kunnen handelen, moeten processen efficiënter ingericht worden en is de organisatie gebaat bij een meer zakelijke way of working. Die uitgangspunten vormen de basis van de op handen zijnde transformatie, die in 2023 van start gaat.

Vacature: Transformation Lead Communicatie & Change

Effectieve interne communicatie is essentieel om een transformatie optimaal in een organisatie te laten landen. Dat begrijpt niemand zo goed als de Transformation Lead Communicatie & Change, wiens doel het is om met de juiste communicatie en effectief changemanagement in de gehele organisatie de juiste snaren te raken. Als de Transformation Lead Communicatie & Change in die opzet slaagt, slaagt ook de transformatie.

De Transformation Lead Communicatie & Change is in de organisatie de echte ‘driver of change’. Dat valt of staat met heldere communicatie over de fase waarin de transitie zich bevindt, welke successen tot dusver behaald zijn en welke uitdagingen er nog in het verschiet liggen. Hoe de Transformation Lead hierover communiceert, bepaalt de mate waarin de medewerkers aan boord zijn van de transitie. Zij/hij monitort continu of de neuzen dezelfde kant op staan en als dat niet het geval is, komt zij/hij met gepaste interventies om dat alsnog te bewerkstelligen. Dat doet zij/hij zowel zelf, als via de vier andere Transformation Leads met wie samen het Transformation Office gevormd wordt. De Transformation Lead Communicatie & Change coacht hen en andere leidinggevenden op hun beurt de transformatie steviger in hun teams en de organisatie te verankeren.

Naast een bedreven verandermanager, is de Transformation Lead Communicatie & Change ook een begenadigd communicator. Zij/hij voelt haarfijn aan wanneer ergens over gecommuniceerd moet worden, naar wie, en op welke manier. Communicatie vanuit de nieuwe CEO is een belangrijk punt op de agenda: zijn verhaal en persoonlijkheid moeten optimaal over de bühne gebracht worden.

Het inhoudelijk vormgeven van de communicatie doet de Transformation Lead Communicatie & Change in nauwe samenwerking met een gerenommeerd extern communicatiebureau. Naast traditionele communicatiemiddelen, denken ze samen meer verrassende, creatieve manieren uit om medewerkers doeltreffend te informeren, te inspireren en volop te motiveren. Dat kan bijvoorbeeld via gamification of townhall meetings, maar ook over een hele andere boeg: de Transformation Lead bepaalt elke keer op welke manier zij/hij denkt het meeste effect te sorteren. Daarvoor heeft zij/hij het volledige mandaat en een eigen budget ter beschikking.

De Transformation Lead Communicatie & Change is pas tevreden als het doel bereikt is: een organisatie die volledig aligned is, vol gedreven medewerkers die begrijpen waarom de transformatie nodig is, waar deze toe leidt, en vanuit begrip en overtuiging met het hele traject in de juiste richting meebewegen.

“Als Transformation Lead Communicatie & Change zit je heel dicht bij het vuur. Jouw rol is cruciaal om de transformatie van Bouwinvest tot een succes te maken. Je hebt het volledige mandaat om de verandercommunicatie vorm te geven en uit te voeren zoals jij denkt dat het beste is.” – Lisa Wassenaar, Manager Transformation Office

De ideale kandidaat is niet alleen een ijzersterke verandermanager en communicator, maar minstens zo’n bedreven projectmanager. Een organisatorisch talent met voelsprieten die tot in alle gelederen van een organisatie reiken, en daardoor precies weet welke communicatie – zowel de boodschap, toon en het format – beklijft. Dat vraagt om een manager met bovengemiddelde sociale vaardigheden, die tegelijkertijd ook assertief en daadkrachtig optreedt als de situatie daarom vraagt.

 

Interesse?

Bouwinvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.