Transformation Lead

Transformation Lead

 • Consulting Exit
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
 • 1427 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bouwinvest werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 6 jaar ervaring
 • Binnen management consulting
 • Projectmanagement
 • Changemanagement
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bouwinvest heeft een tweeledig doel: financieel en maatschappelijk rendement behalen. Met die doelstelling in het achterhoofd belegt de vermogensbeheerder voor haar investeerders in vastgoed in binnen- en buitenland. Om te blijven groeien en nog meer impact te maken, moet de organisatie wendbaarder worden. Een mooie uitdaging voor de gedreven Transformation Lead.

Over Bouwinvest

Als vermogensbeheerder zet Bouwinvest in op ‘real value for life’. Voor haar investeerders – pensioenfondsen en verzekeraars – belegt Bouwinvest in vastgoed. Maar naast het verbeteren van de pensioenuitkeringen, heeft Bouwinvest nog een heel helder doel: bijdragen aan een duurzame, leefbare en toegankelijke stad, waarin mensen betaalbaar en op inclusieve wijze kunnen leven, werken, winkelen en ontspannen.

In totaal beheert Bouwinvest zo’n zeventien miljard euro, verdeeld over vijf fondsen met Nederlands vastgoed (woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels) en drie internationale mandaten. Het grootste deel van haar kapitaal investeert Bouwinvest in Nederlands vastgoed, maar het bedrijf is ook actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Inmiddels telt Bouwinvest zo’n tweehonderd medewerkers, werkzaam op het HQ in Amsterdam of op de kantoren in Sydney en New York. In de bedrijfsvoering speelt duurzaamheid een bepalende rol. In 2045 wil Bouwinvest namelijk ‘Paris-proof’ zijn: de portefeuille van Bouwinvest moet tegen die tijd nagenoeg volledig energieneutraal zijn.

De afgelopen jaren groeide Bouwinvest flink. Die stijgende lijn wil het bedrijf onder leiding van de recent gestarte CEO, Mark Siezen, in volle vaart doortrekken. Om in die ambitie te slagen, moet Bouwinvest in rap tempo verder digitaliseren, zich nog meer richten op maximale klant- en huurderstevredenheid, nieuwe investeerders aantrekken en de portefeuille verder uitbreiden.

Het zijn turbulente tijden op de markt waarin Bouwinvest opereert. Er zijn veel overnames en het aankomende pensioenstelsel brengt de nodige complexiteit met zich mee. Bouwinvest heeft haar pijlers echter onverminderd gericht op verdere groei. Dat is immers de enige manier om impact te maken, zowel financieel als maatschappelijk.

Om haar ambitieuze groeiplannen waar te kunnen maken, ziet Bouwinvest ook goed in wat er in de organisatie beter kan. Zo wil Bouwinvest sneller kunnen handelen, moeten processen efficiënter ingericht worden en is de organisatie gebaat bij een meer zakelijke way of working.

Vacature: Transformation Lead

De Transformation Lead is verantwoordelijk voor een van de workstreams van het transformatietraject, dat in 2023 van start gaat. Als onderdeel van het recentelijk opgezette Transformation Office stippelt de Transformation Lead de lijnen van deze workstream uit. Dat kan een stream als ‘Organisatie & Governance’, ‘Processen’ of ‘Customer offering’ zijn. Daarbij ziet de Transformation Manager geen enkel element over het hoofd: de hele organisatiestructuur en -inrichting van die bewuste stream krijgen een plek in het target operating model. Met een glashelder doel: Bouwinvest moet een high-performing, wendbare organisatie worden waarin efficiënter, maar met onverminderd veel plezier en tevredenheid gewerkt wordt.

“De transformatie staat heel hoog op de agenda van de directie. Die is dan ook nauw betrokken bij het proces. De rol van Transition Manager komt dus met behoorlijk veel exposure en biedt de uitgelezen kans om echt impact te maken.” – Lisa Wassenaar, Manager Strategy & Operations

De opdracht vraagt om een gepassioneerde Transformation Lead die weet wat nodig is om een organisatie van binnenuit te veranderen en processen te optimaliseren. Een ervaren projectmanager die goed snapt hoe de hazen in een bedrijf als Bouwinvest lopen, en te midden van een omvangrijk stakeholderveld altijd de neuzen de juiste kant op weet te krijgen. Een teamplayer die ownership neemt en af en toe met de vuist op tafel slaat, maar daarbij niets aan charme en goodwill verliest.

“Soms gaat het bij een Target Operating Model slechts om een business unit of een paar bedrijfsonderdelen. Bij ons niet: deze transformatie heeft impact op de hele organisatie. Dat maakt het een fantastische, en bij vlagen complexe uitdaging.” – Lisa Wassenaar, Manager Strategy & Operations

 

Interesse?

Bouwinvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.