Head of Transformation

Head of Transformation

 • Consulting Exit
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1964 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de True werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • Met grootschalige transformatietrajecten
 • Binnen consulting, e-commerce of IT
 • Strategisch
 • Operationeel
 • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

True was een van de eerste hostingbedrijven in ons land. Ruim twintig jaar later is het bedrijf – onderdeel van Broad Horizon – een van de meest toonaangevende spelers in de Nederlandse hostingmarkt. Om ook de komende decennia zo succesvol te blijven, is een ingrijpende transformatie nodig. De strategische Transformation Director stippelt en voert deze transformatie van A tot Z uit. 

Over True

True helpt haar klanten met hosting- en cloudoplossingen. Het bedrijf bestaat sinds 2000 en bouwde sindsdien aan een sterke reputatie en een mooi klantportfolio met aansprekende namen als Mollie, Amber Alert, Tweakers en Prijsvrij. Als onderdeel van Broad Horizon zet de organisatie zich met haar partners en klanten in om de wereld slimmer, wendbaarder en digitaler te maken.

Voor een bedrijf dat meer dan twintig jaar bestaat en waar inmiddels ruim negentig mensen werken, heeft True nog altijd veel weg van een start-up, maar met de slagkracht van een gedegen onderneming. Groei was elk jaar een gegeven. Om ook de komende jaren te blijven groeien en haar leidende positie vast te kunnen houden, staat True aan de vooravond van een ingrijpende transformatie. Het fundament van de organisatie wordt kritisch onder de loep genomen, en moet maximaal verstevigd worden. De organisatie moet professionaliseren. Speerpunten: het formaliseren van processen, (outbound) sales opzetten, dienstverlening standaardiseren en belangrijke delen van de operatie automatiseren. De transformatie raakt vrijwel elk onderdeel van de organisatie. Zelf spreken ze over ‘een volledige turnaround om True klaar te stomen voor de toekomst.’

Naast een interne transformatie-agenda heeft True ook stevige groeiambities. Het wil nieuwe public cloud-diensten uitbouwen en nieuwe klantgroepen bereiken. Ook moeten nieuwe fusies en overnames in de Cloud-hosting en –consultancymarkt de komende jaren bijdragen aan verdere groei van True en moederorganisatie Broad Horizon.

Vacature: Transformation Director

Afgelopen jaar maakte True al goede eerste stappen in de transformatie van start-up naar een meer volwassen bedrijf. Dat is echter pas het begin. De Transformation Director is volledig in de lead van het gehele transformatieprogramma, waarin het eerdergenoemde fundament op de spreekwoordelijke schop gaat. Een ingrijpende transitie waar True de komende jaren voor uittrekt.

Het transformatieprogramma begint met een heldere analyse van de huidige organisatie, diensten, processen en klanten. De Transformation Director brengt al dit soort zaken nauwkeurig in kaart, en bekijkt of ze optimaal en zo efficiënt mogelijk ingericht zijn. Het standaardiseren van de dienstverlening van het operationele team zou een eerste project kunnen zijn, maar ook het automatiseren van de operatie staat hoog op de agenda. De volgordelijkheid van die agenda bepaalt de Transformation Director. Zij/hij stelt vast wat prioriteit heeft, wanneer dat plaats gaat vinden en wie daarbij aangehaakt moet worden. Binnen de organisatie is veel draagvlak voor de op handen zijnde veranderingen, aan de Transformation Director om heel helder uiteen te zetten hoe ze precies vormgegeven en geïmplementeerd moeten worden, en de hele organisatie daarin met zich mee te krijgen.

In de dagelijkse praktijk werkt de Transformation Director nauw samen met het MT van True en de Strategic Director van Broad Horizon. Het MT van True bestaat uit de CEO, COO, CCO en de HR Director. De Transformation Director rapporteert direct aan de CEO, Marilou van Doorn (34), die zelf het fundament van het transformatieprogramma uitwerkte. Met haar spart de Transformation Director regelmatig over ontwikkelingen en de stand van zaken. Ook de rest van het MT staat de Transformation Director te allen tijde bij met raad en daad, en enkele technische experts die haar/hem vooral op technische vlak ondersteunen. Hoewel de Transformation Director zelf geen technisch expert hoeft te zijn, is affiniteit met IT wel noodzakelijk om succesvol te zijn. Het leeuwendeel van de collega’s, producten en klanten zijn immers bovengemiddeld technisch van aard.

Naast het van A tot Z opzetten van het strategische transformatieprogramma, is de Transformation Director ook zeer hands-on bezig. De procesoptimalisaties die je voorstelt, implementeer je ook zelf in de organisatie. Daardoor zie je meteen resultaat, en kun je continu zelf aan de knoppen draaien. Daarvoor krijg je van ons alle vrijheid.” – Marilou van Doorn, CEO

Andere musthaves om succesvol te zijn in deze rol zijn een scherpe analytische geest, sterke communicatieve vaardigheden en een pragmatische mindset. In een dynamisch bedrijf als True zijn processen en structuren niet altijd in beton gegoten, en is het soms een kwestie van ‘roeien met de riemen die er zijn’. Dat vereist flexibiliteit, daadkracht en een pragmatische houding. Een andere eigenschap die de Transformation Director heeft, is de intrinsieke wil om impact te maken. Want dat deze rol zeer veel impact heeft op het succes en de toekomst van True, staat als een paal boven water. Evenredig met de positieve impact op True, creëert de Transformation Director ook mooie kansen voor haar/zijn eigen carrière: bij bewezen succes liggen namelijk interessante doorgroeimogelijkheden in het verschiet, zowel bij True, Broad Horizon of een van de andere partnerbedrijven.

 

Interesse?

True werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.