Transformatie & Agile Consultant

Transformatie & Agile Consultant

  • Consulting Exit
  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1536 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Strategiemakers werkgeverspagina voor andere vacatures

Strategiemakers is niet het gemiddelde strategiebureau. Met zijn unieke Growth by Design-aanpak leidt het klanten op duurzame wijze door custom-made transformaties heen. Vanwege de groeiende vraag naar projecten rondom het thema agile, coaching en organisatietransformatie zijn ze nu op zoek naar een  ervaren Transformatie & Agile Consultant.

Over Strategiemakers

In 2012 komen Pascal van de Poll en Ferry van Halem tot de conclusie dat de traditionele consultancy anders, beter en sneller kan. Om bedrijven te helpen transformeren tot duurzame, innovatieve organisaties ontwikkelen ze een unieke formule. Eentje die de analytische blik van Strategieconsultants met de creatieve oplossingsgerichtheid van Designers combineert.

Om tot de gewenste transformatie te komen, gebruikt Strategiemakers een zelf ontwikkelde, holistische transitie-aanpak’. Growth by Design is de totaalaanpak van Strategiemakers gericht op acht focuspunten: strategy, organization, governance, culture, solutions, skills, tools en places. Op basis van de geformuleerde strategie worden deze punten samen met de klant aangepast, getest en waar nodig gewijzigd. Je kan hierbij denken aan thema’s als; wat vraagt dit van leiderschap, welke tools zijn effectief en hoe ziet de ‘future of work’ eruit.

Voordoen, samendoen en zelf doen, dat is waar Strategiemakers in gelooft. Om de strategievernieuwing te versnellen coacht Strategiemakers teams en managers. Hierbij maakt het gebruik van verschillende methodes als Agile, Scrum, Design Thinking, Lean Startup. Staat dit alles? Dan volgt de fase waarbij de vernieuwing wordt opgeschaald. Denk hierbij aan onder andere: de uitrol plannen, trainingen ontwerpen en playbooks maken.

Duurzaamheid
Strategiemakers wil het goed doen en daarmee ook bedrijven helpen om van hun organisatie en de wereld een betere plek te maken. Dat doen ze door bewuste keuzes te maken en met organisaties hierover mee te denken een positieve, maatschappelijke of duurzame impact te maken. Het uiteindelijke doel van Strategiemakers is dan ook dat ze met alle projecten die ze doen iets positiefs teweeg willen brengen.

Het gedachtengoed van Strategiemakers spreekt aan. Inmiddels werken er zo’n twintig Strategiemakers bij het bedrijf en heeft het uiteenlopende klanten aan zich weten te binden. Zowel nationaal als internationaal. Zo heeft het bedrijf samen met ABN AMRO een visie op de Europese PSD2-richtlijn ontwikkeld, maar laat het ook de (internationale) teams van L’Oréal efficiënter samenwerken. Het bedrijf wil verder groeien en het liefst samen met een ervaren Transformatie & Agile Consultant.

Vacature: Transformatie & Agile Consultant

De Transformatie & Agile Consultant kan op een nieuwe manier denken én vertaalt strategieën eenvoudig naar de werkvloer. Dankzij een stevige achtergrond op het gebied van agile en organisatieverandering is deze persoon organisatiesensitief en weet zij/hij mensen of groepen van nature te laten groeien of bewegen. Binnen no-time bouwt zij/hij solide langetermijnrelaties op en neemt in projecten de lead. Vanwege diepgaande ervaring met transitie- en transformatietrajecten weet deze persoon op een impactvolle manier klanten en collega’s te inspireren en voldoende digital skills om teams online hierin te begeleiden. Strategiemakers ontwikkelt geen statische plannen voor tien jaar. Daarentegen creëert het bureau voor iedere klant een dynamische op-maat-gemaakte strategie. En past deze vervolgens aan op basis van resultaten. De ideale kandidaat is dus geen zekerheidszoeker die gestructureerde paden opzoekt, maar juist experimenteel van aard en kan zich makkelijk aan nieuwe situaties aanpassen. De ondernemende, motiverende en growth-mindset van deze zelfstarter zijn daarom onmisbare competenties.

“Wat ons onderscheidt van traditionele bureaus is dat je hier snel een grote rol kan pakken en door de hoeveelheid aan (grootschalige) projecten en klanten zijn er veel kansen om jezelf te ontwikkelen.” – Thomas Anthony, Strategiemaker

Deze competenties komen overigens ook binnen Strategiemakers zelf goed van pas. De Strategieconsultant bouwt zelf actief mee aan de groei van Strategiemakers. Het bedrijf heeft een extreem platte organisatiestructuur gesteund op het Holacracy-systeem. Er wordt hier gekeken naar wat men kan en wil bereiken, naar interesse en ambities. De Transformatie & Agile Consultant werkt vanuit de Strategiefabriek in Amsterdam. Naast kantoor is dit ook een locatie waar teams van buitenaf kunnen werken, brainstormen en creëren.

 

Interesse? 

Strategiemakers werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.