Trade Marketing Manager

Trade Marketing Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Rotterdam
 • Gepubliceerd op: 23 juni 2022
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 21 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Met Trade Marketing
 • Analytisch
 • Sterk in executie
 • Netwerkbouwer
 • Communicatief vaardig (ook in Engels)

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Passie voor beauty, dat springt direct in het oog bij Wella. Met een breed aanbod van vernieuwende haarkleur- en verzorgingsproducten voor salons, inspireert Wella wereldwijd de look & feel van consumenten. De Trade Marketing Manager Nederland heeft als missie de zichtbaarheid van het merk te vergroten en wordt het brein achter het vertalen van marktkennis en data naar aansprekende merkactivatie. Nauw verweven met zowel markt als merk, creëert en implementeert deze strategische campagnes die de Wella merkbeleving naar een hoger plan tillen.

Over Wella

Wella Company is een van ’s werelds toonaangevende beauty bedrijven, bestaande uit een familie van iconische merken zoals Wella Professionals, System Professional, Sebastian, OPI, WeDo, Nioxin en ghd. Met 6.000 medewerkers wereldwijd en aanwezigheid in meer dan 100 landen, biedt Wella al meer dan 140 jaar innovaties en services waarmee haarstylisten hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Consumenten kunnen eruit zien zoals zij graag willen en zich goed voelen met wie ze zijn. Als vernieuwers in de haarindustrie stelt Wella haar mensen in staat om consumenten te verrassen, schoonheidsprofessionals te inspireren, gemeenschappen te betrekken en duurzame groei te leveren.

In de Nederlandse markt ligt de key focus op het vergroten van de zichtbaarheid van Wella in de salons en daardoor marktaandeel te winnen. De Trade Marketing Manager vervult hierin een spilfunctie.

Vacature: Trade Marketing Manager

De Trade Marketing Manager is verantwoordelijk voor de merkontwikkeling en het creëren van merkpull binnen de verkoopkanalen. De nadruk ligt op het DSO-kanaal (Direct Sales Organization), dit zijn onafhankelijke kapsalons en ketens. Ook de groothandel is een belangrijk kanaal. Hoofddoel is om de Wella merkbeleving in de salons te vergroten. Hiervoor ontwikkelt de Trade Marketing Manager aansprekende zichtbaarheid en activaties in nauwe samenwerking met sales en marketing.

Om deze rol succesvol te kunnen vervullen is het hoofdzaak dat data en marktkennis vertaald worden naar de juiste strategie per targetsegment. Een analytische insteek is dan ook een vereiste maar ook zelf info in de markt ophalen door wekelijks te spreken met zowel accountmanagement als klanten, bijvoorbeeld door middel van meereisdagen en klankbordsessies, is essentieel. Op basis van gefundeerde analyses en marktinzichten worden er strategische keuzes gemaakt. Dit uit zich in creatieve campagnes die de merkbelofte ondersteunen en aansluiten bij de behoeften van gebruikers en consumenten. Tot het takenpakket van de Trade Marketing Manager behoort samenwerken met creatieve bureaus, het trainen en informeren van sales over de doelen en details van het activatieprogramma. Ook het uitrollen in de markt en het monitoren van het resultaat en eventueel aanscherpen vallen hieronder.

Elk color, care & styling moment maakt het verschil. Het creëren van een merkpull binnen het DSO-kanaal kan zowel door het creëren van attractieve displays en acties maar ook door training en opleiding van de stylisten en accountmanagers. Door hen de productvoordelen te laten ervaren moet Wella top-of-mind worden binnen de branche. Wella heeft een prachtige studio in Nieuwegein, geschikt voor dit doeleinde.

“Nederland wordt binnen de Wella Groep gezien als testmarkt op het gebied van Trade Marketing. Volgens onze visie kunnen wij Trade Marketing strategisch neerzetten en opschalen waarbij we onze opgedane kennis en ervaring delen op internationaal niveau. De Trade Marketing Manager krijgt dan ook direct internationale visibility en dat biedt interessante doorgroeimogelijkheden in de toekomst” – Floris de Kempenaer, Country Manager Wella Nederland  

De Trade Marketing Manager maakt deel uit van het lokale Lead Team en rapporteert direct aan de Country Manager Nederland en functioneel aan de Trade Marketing Leader Northern Europe. Hij/zij werkt nauw samen met Sales en Marketing. Effectief kunnen communiceren is een noodzaak. Gezien het internationale aspect van de rol is uitstekende beheersing van het Engels essentieel. De ideale kandidaat heeft ervaring met budgetmanagement, interne rapportages en presentaties, en vindt het leuk om te spreken voor publiek tijdens bijvoorbeeld productlanceringsessies. Sales, e-commerce ervaring en kennis van de beauty branche zijn niet noodzakelijk maar wel een pre, het belangrijkste is dat de Trade Marketing Manager feilloos aanvoelt waar de kansen liggen binnen de verschillende kanalen. 

 

Interesse?

Wella werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emily Olij via EmilyOlij@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emily Olij Solliciteer
Solliciteer op deze functie

Trade Marketing Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 31 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CSR Program ManagerVion
Volgende vacature
Growth ManagerPink Gellac

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.