Trade Marketing Manager Retail

Trade Marketing Manager Retail

  • Marketing
  • Consumer
  • Tilburg
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1731 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Van Geloven werkgeverspagina voor andere vacatures

Maar liefst 70% van alle verkochte snacks in Nederland wordt geproduceerd in een van de zes fabrieken van Van Geloven. Het familiebedrijf – dat sinds 2016 onderdeel is van Canadese diepvriesgigant McCain – is marktleider op het gebied van diepvriessnacks en appetizers voor de retail en de horeca. De Trade Marketing Manager levert een cruciale bijdrage aan de groei van Van Gelovens positie in de retail.  

Over Van Geloven

Mensen blij maken en verrassen met heerlijke snacks: dat is de missie van Van Geloven. En daar slaagt het van oorsprong Brabantse familiebedrijf al meer dan vijftig jaar in. Van Geloven heeft verschillende sterke merken in het assortiment, waarvan Mora de bekendste is. Maar ook Kwekkeboom, De Bourgondiër, Van Dobben, Welten en Van Lieshout zijn onderdeel van Van Geloven. Elke dag zetten zo’n 1500 medewerkers zich verspreid over verschillende locaties in Nederland vol overgave in om de Benelux te voorzien van de lekkerste snacks.

De komende jaren wil Van Geloven flink groeien en hun marktpositie verstevigen. Een aanzienlijk deel van die groei moet uit de retail komen. Vooral het vegetarische schap heeft daarbij een belangrijke focus: vleesvrije snacks worden immers steeds populairder. Van Geloven werkt al jaren samen met de Vegetarische Slager, waar het verscheidene producten mee introduceerde. Die lijn voortzetten en nieuwe producten lanceren is een van de speerpunten op de agenda. Ook het schapaandeel in de retail moet flink omhoog. Een optimale verhouding tussen marktaandeel en schapaandeel is een “ongoing speerpunt” Een mooie taak voor de Trade Marketing Manager.

Vacature: Trade Marketing Manager Retail

Van Geloven heeft een goede relatie met haar retailklanten, waaronder SuperUnie, Albert Heijn en Jumbo. De Trade Marketing Manager Retail zorgt ervoor dat de relatie met al deze klanten optimaal is, en commerciële kansen volledig benut worden. Aan de hand van gedegen analyses kan de Trade Marketing Manager praktische en effectieve verbeterplannen rondom hun categoriebeleid aandragen. Data is daarbij altijd leidend, en de Trade Marketing manager weet dit moeiteloos door te vertalen naar heldere, concrete adviezen rondom onder meer assortimentsanalyse, schappresentatie en promoties.

“Van Geloven is een organisatie waarin mensen écht persoonlijke impact kunnen maken. Zeker de Trade Marketing Manager Retail: als verantwoordelijke voor alle merken speel je een cruciale rol in de ambitieuze groeiplannen van onze organisatie” – Arno van Thuijl, Commercieel Directeur

Business Team Retail Nederland
Dat de Trade Marketing Manager Retail verantwoordelijk is voor alle merken, is tamelijk uniek. Het zegt veel over de organisatie: plat met korte lijnen en een hoog tempo waarin innovaties doorgevoerd worden. Ook de mate waarin medewerkers van Van Geloven in staat zijn impact te maken, valt op. Dat geldt absoluut voor de Trade Marketing Manager Retail: als onderdeel van het Nederlandse Business Team is zij/hij samen met de Marketing Manager, Business Controller en de Sales Manager verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid en concrete adviezen over de koers, die het team vervolgens aan de directie presenteert.

Naast een datagedreven mindset, heeft de Trade Marketing Manager Retail een uitgesproken zelfstartende en proactieve attitude. Zij/hij werkt nauw samen met de Sales Manager en Account Managers, maar is ook zelfstandig verantwoordelijk voor contact met klanten. Sterke onderhandelingskills, uitstekende communicatieve vaardigheden en oog voor detail zijn voor deze rol musthaves.

Ondanks dat Van Geloven onderdeel is van een groot, internationaal bedrijf, is Van Geloven in de kern nog steeds het familiebedrijf dat het al een halve eeuw is. De cultuur is ondernemend te noemen; elkaar challengen hoort daarbij. Alle medewerkers zijn enorm gedreven om impact te maken en ervoor te zorgen dat de snacks Van Geloven favoriet zijn en blijven.


Interesse?

Deze werkgever werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Trade Marketing Manager Retail Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.