Talent Acquisition Manager

Talent Acquisition Manager

  • HR
  • Financial Services
  • Amersfoort / Utrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 793 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de PIA Group vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Ten minste 5 jaar ervaring
  • Met recruitment, talentontwikkeling en/of het bredere HR-domein
  • Strategisch
  • Ondernemend

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

PIA Group wil samen met de accountancykantoren die onderdeel zijn van de groep een transformatie in de sector bewerkstelligen. Daarvoor is een sterke HR-organisatie nodig waarin talent werven en behouden een prominente rol speelt. Die verantwoordelijkheid ligt bij de Talent Acquisition Manager, die deze afdeling van scratch opbouwt vanuit het overkoepelende, centrale PIA-team. Een mooie uitdaging om verandering te brengen in een van oudsher traditionele sector.

Over PIA Group

PIA Group is in 2012 in België opgericht door Steven Brouckaert. Met PIA streeft hij ernaar de wereld van lokale accountancykantoren en die van schaalgrootte met elkaar te combineren. Wat begon als een visionair concept, groeide uit tot een sterke organisatie die lokale accountancy- en advisorykantoren overneemt en versterkt, met behoud van hun eigen merk, identiteit en way of working. Als ‘house of brands’ ondersteunt PIA deelnemende kantoren op het gebied van data en digitalisering, operations, HR, finance en marketing en bevordert het onderlinge samenwerking. Zo helpt PIA Group deze kantoren te innoveren, de markt te veranderen en accountants in hun kracht te zetten.

In 2022 werd PIA Group Nederland gelanceerd. Met CEO Ewout Brouwers (voorheen werkzaam bij KPMG en Picnic) wil PIA Group de Nederlandse markt veroveren – gesteund door een family fund. In 2023 trad Elke Klaassen (eerder werkzaam bij BCG en Flexport) aan als COO om waardecreatie en integratie van de kantoren te leiden.

De behoefte aan accounting- en breder financieel advies blijft toenemen, net als de krapte op de arbeidsmarkt. Ook is er sprake van strengere wet- en regelgeving, en volgen technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op. De PIA Group ziet deze uitdagingen vooral als kansen om de accountancysector drastisch te veranderen, wat dringend nodig is. De organisatie heeft hét antwoord op de vragen en behoeften, en daarmee is het momentum aan haar zijde. PIA Group is vastberaden alle kansen in de markt te benutten.

Afgelopen jaar deed PIA Group Nederland de eerste acquisities. Vandaag de dag telt de tak vijf labels, goed voor zo’n vijfhonderd medewerkers. Dat is slechts het begin: dit jaar zullen meer acquisities volgen en zal de organisatie in aantal labels en medewerkers verder groeien. Om de ambitieuze doelstellingen te realiseren, is een ijzersterk team nodig. Dat team zijn Ewout en Elke nu aan het bouwen.

Vacature: Talent Acquisition Manager

Talent werven is in vrijwel elke sector een uitdaging en misschien wel bij uitstek in de accountancybranche. De opleiding kampt met teruglopende inschrijvingen en accountants wisselen doorgaans niet snel van werkgever. PIA Group ziet deze uitdagingen vooral als kansen en heeft alle kennis en kunde in huis om verandering teweeg te brengen. Talentacquisitie en -retentie zijn belangrijke onderdelen van de groeistrategie. Daarmee is er naast focus ook een grote bereidwilligheid om te investeren.

De belangrijkste opdracht van de Talent Acquisition Manager is om de labels en PIA Group van medewerkers te kunnen blijven voorzien. Als stuwende kracht achter de groei van PIA Group brengt de Talent Acquisition Manager helder in kaart waar de kansen en mogelijkheden in de markt precies liggen en hoe deze maximaal benut kunnen worden. Talent management is een van de key focuspunten. De Talent Acquisition Manager denkt strategisch na over hoe PIA Group toegang tot het juiste talent behoudt, zowel voor de labels als voor het eigen centrale team. Zij/hij zet een talentontwikkeltraject op, werkt een breder Academy-programma uit en organiseert events gericht op het aantrekken van nieuw talent. Op termijn volgen andere HR-thema’s, waaronder cultuurbewaking en het inrichten van een performance-cyclus. Bij dit soort vraagstukken kijkt de Talent Acquisition Manager naar best practices van PIA Group België en bepaalt zij/hij waar en hoe zaken doorvertaald kunnen worden naar de Nederlandse praktijk. Een uitdagende, maar mooie taak waarmee zij/hij van grote invloed is op de toekomst van PIA Group en de hele accountancymarkt.

Employer branding
De Talent Acquisition Manager begrijpt dat effectieve recruitment onlosmakelijk verbonden is met employer branding. Samen met de Marketingmanager denkt de Talent Acquisition Manager over optimale positionering in de markt en hoe de naamsbekendheid versterkt kan worden. Meer bekendheid en een grotere aantrekkingskracht van PIA Group als werkgever hebben logischerwijs een positieve impact op het wervings- en recruitmentproces.

“Als Talent Acquisition Manager speel je een belangrijke rol in de transformatie van de sector. Het realiseren van verandering moet je goed liggen en je moet er veel energie van krijgen. Met die ondernemende, ambitieuze mindset kun je in deze rol enorm veel impact hebben.” – Ewout Brouwers, CEO

Dat maakt de rol een interessante combinatie van strategische en operationele verantwoordelijkheden. Het operationele aspect zit hem vooral in het hands-on werven van talent, terwijl het strategische element naar voren komt in het employer branding-stuk en in het uitstippelen van de langetermijnvisie.

De rol is een mooie kans voor een recruitmentprofessional die eerder in een talent acquisition-rol op een datagedreven manier de recruitmentfunnel dreef en betrokken was bij bredere HR-topics. Dat kan op het gebied van recruitment zijn, maar de benodigde kennis en ervaring beslaat meerdere HR-domeinen. De ideale kandidaat is een zelfstarter die makkelijk draagvlak voor ideeën creëert. Met zowel strategische als operationele skills weet de Talent Acquisition Manager processen en structuren in een traditionele markt innovatiever en efficiënter in te richten, en werving en behoud van talent te garanderen.

Interesse?

PIA Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emma.dewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.