Sustainable Infrastructure Principal

Sustainable Infrastructure Principal

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Nederland
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2351 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Asper Investments werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 10 jaar werkervaring
 • In projectmanagement
 • En strategie
 • Ervaring met de ontwikkeling van stadsverwarmings- en/of hernieuwbare energieprojecten
 • Sterke communicatievaardigheden in het Nederlands en het Engels
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Uitstekende stakeholdermanagementvaardigheden

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Asper investeert in Europese infrastructuurprojecten en -bedrijven op het gebied van hernieuwbare energie en duurzame warmte. Asper is gevestigd in Londen met een tweede kantoor in hartje Amsterdam, waar Asper haar lokale investeringsportefeuille sterk uitbreidt. De Sustainable Infrastructure Principal zal de investeringen in deze impactprojecten beheren, ondersteunen en verder laten groeien.

Over Asper Investment Management

Asper is een gespecialiseerde investeringsfirma die zich richt op het bouwen van duurzame infrastructuurbedrijven. De organisatie is de afgelopen vijf jaar snel gegroeid en heeft zich stevig gevestigd op het snijvlak van duurzame infrastructuur en ondernemerschap. Het huidige portfolio omvat grootschalige onshore windprojecten en duurzame warmte-infrastructuur in Europa.

De investeringsstrategie van het bedrijf is gebaseerd op wat Asper ‘platform’-building noemt. Dat wil zeggen: het creëren van toonaangevende ondernemingen op het gebied van hernieuwbare energie, door te investeren in zorgvuldig geselecteerde bedrijven in de start- en opschalingsfase. Daaromheen bouwt Asper vervolgens bloeiende teams en organisaties. Asper heeft platforms opgezet in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Zweden, met een totale portefeuillewaarde van 1,7 miljard euro en een gecombineerde opwekkingscapaciteit van 1.250 megawatt. Verwacht wordt dat deze assets gedurende hun levensduur in totaal 21 miljoen ton CO2-uitstoot zullen besparen ten opzichte van reguliere alternatieven.

Asper heeft een team van ruim 25 zeer gedreven collega’s, verdeeld over de kantoren in Londen en Amsterdam die vanuit in de kantoren in Londen en Nederland samenwerken. Asper ondersteunt de professionele ontwikkeling van haar mensen en stimuleert een gezonde balans tussen werk en privéleven. Ook besteedt Asper veel aandacht aan de manier van werken en de teamcultuur.

Vacature: Sustainable Infrastructure Principal

De belangrijkste verantwoordelijkheid van de Principal is het management van de lopende investeringen in Aspers groeiende Nederlandse platform in duurzame warmte. Dit platform zal naar verwachting zijn snelgroeiende traject voortzetten in de komende jaren. Dit vereist van de kandidaat dat zij/hij leidinggeeft aan de totstandkoming en beoordeling van nieuwe deals en de ontwikkeling van nieuwe investeringsvoorstellen.

De Principal bouwt en onderhoudt relaties met het Nederlandse platformmanagementteam, de investeringscommissie, de waarderingscommissie en andere relevante lokale belanghebbenden. Zij/hij werkt samen met deze stakeholders om groeimogelijkheden te identificeren en te realiseren, en om de groeiende organisatie te beheren en te financieren. De Principal structureert en beheert de workflow over het hele platform en zorgt dat de projecten met voldoende middelen worden gefaciliteerd. Ook biedt de Principal cruciaal leiderschap in de duurzame warmte-sector door ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en concurrentie op de voet te volgen, de impact ervan op de investeringsstrategie te beoordelen en te bepalen hoe de strategie hierop moet worden aangepast. Ook is de Principal verantwoordelijk voor identificatie, beoordeling en uitvoering van nieuwe investeringsmogelijkheden.

De kandidaat wordt onderdeel van een toegewijd investeringsteam. Zij/hij zal nauw samenwerken met andere gespecialiseerde teams van de gehele Asper-organisatie. De kandidaat werkt voornamelijk vanuit het Nederlandse kantoor in hartje Amsterdam, maar werkt ook samen met het investeringsteam in Londen en krijgt de kans om regelmatig naar Londen te reizen en daar tijd met collega’s door te brengen. De Principal zal een belangrijke rol spelen bij de verdere groei en aanwezigheid van Asper in Nederland.  Asper faciliteert verdere ontwikkeling in specifieke vaardigheden op het gebied van financiële modellen, due diligence-werk en portefeuillebeheer.

In tegenstelling tot grote energiebedrijven zijn wij een dynamische en niet-hiërarchische organisatie. Een kandidaat met passie voor de energietransitie vindt bij Asper een boeiende en uitdagende werkomgeving.” – Jiska Klein, Sr. Sustainability Manager bij Asper

De juiste kandidaat heeft als missie het aandeel van duurzame energie en duurzaam opgewekte warmte flink te laten groeien in de totale energie- en warmtemarkt. Zij/hij denkt en werkt strategisch en gestructureerd en houdt niet alleen de duurzame impact van een (potentieel) project, maar ook de businesscase in het oog. Analytische vaardigheden, die de kandidaat in staat stellen zich de specifieke kennis van investeren en finance snel eigen te maken, zijn daarom van belang. Dit is een bijzondere kans voor een ervaren projectleider om een rol van betekenis te spelen in de energietransitie in Europa.

 

Interesse?

Asper Investment Management werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature, via
vivian.dendekker@topofminds.com.

 

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.