Sustainability and Circularity Manager EMEA

Sustainability and Circularity Manager EMEA

  • Strategy
  • Zwolle
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 987 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Wavin werkgeverspagina voor andere vacatures

Wavin produceert kunststof servicebuizen en ontwerpt servicebuizennetwerken, die het mogelijk maken om dagelijkse benodigdheden zoals schoon water, regenwater- en rioolwaterafvoer, gas- en elektriciteitsnetwerken en telecomleidingen te leveren. Wavin is een van de meest innovatieve spelers op dit gebied. Daarnaast werkt Wavin voortdurend aan een duurzamere en meer planeetverantwoorde organisatie, met de ambitie om marktleider te zijn en tegelijkertijd de lat voor duurzaamheid zeer hoog te leggen. Om duurzaamheidsinitiatieven te ontwikkelen, aan te sturen en effectief te communiceren is Wavin op zoek naar een gepassioneerde en resultaatgerichte Sustainability and Circularity Manager voor de EMEA-regio.

Over Wavin

Wavin levert kunststof servicebuis-oplossingen voor een breed scala aan residentiële, publieke en industriële toepassingen. Wavin’s systemen, oplossingen en diensten zijn essentieel voor de dagelijkse behoeften, zoals veilige levering van schoon water en gas, gecontroleerde afvoer van riool- en regenwater, energie-efficiënte verwarming en koeling van gebouwen en betrouwbare elektriciteits- en telecomnetwerken.

In 2012 werd Wavin onderdeel van het Mexichem conglomeraat. Mexichem is wereldleider op het gebied van leidingsystemen en is ook actief in het ontwerpen van oplossingen voor een veilige inperking en overdracht van chemische stoffen. In de afgelopen 15 jaar heeft Mexichem een buitengewone groei doorgemaakt, met een omzetstijging van 250 miljoen tot 7,5 miljard dollar. Deze groei werd voornamelijk gedreven door een reeks van 26 succesvolle overnames – waaronder Wavin. Deze overnames droegen bij aan de versterking van de aanwezigheid van Mexichem in belangrijke regio’s en voegden kennis, vaardigheden en eigen technologie toe aan de Mexichem portfolio.

Duurzaamheid en circulariteit in de kunststofindustrie

Als leider in de kunststofindustrie wil Wavin zijn verantwoordelijkheid nemen door duurzaam leiderschap te tonen. Dit betekent dat we moeten zorgen voor een productportfolio dat afgestemd is op klimaatverandering; dat we de concepten van circulariteit moeten integreren van ontwerp tot product reclaim & recycling; en dat we onze ecologische voetafdruk in de hele waardeketen voortdurend moeten verminderen.

Wavin wil initiatief nemen en deel uitmaken van de oplossing, terwijl de lat voor commerciële prestaties hoog blijft liggen.

Als het gaat om duurzaamheid in deze sector, ligt de nadruk op de circulariteit: Het sluiten en lussen van de productie- en consumptieketens om verspilling van energie en materialen te minimaliseren en uiteindelijk te elimineren. Circulariteit is een relatief jong concept in de productiesector. De noodzakelijke technologieën en business cases zijn nog niet geperfectioneerd, hetgeen betekent dat er een interessante kans is om middels innovatie en een pioniersrol een zeer relevante en tastbare impact te creëren.

Vacature: Sustainability and Circularity Manager EMEA

Om het leiderschap te bieden dat nodig is om deze ambities waar te maken, is Wavin op zoek naar een gepassioneerde, sterk resultaatgerichte, charismatische en coöperatieve Sustainability and Circularity Manager (SCM) voor de EMEA-regio, met een primaire focus op Europa, maar deelname aan wereldwijde initiatieven op het gebied van duurzaamheid en circulariteit worden verwacht. De SCM zal de motor zijn achter duurzaamheids- en circulariteitsinitiatieven binnen de hele Wavin-organisatie. Hij of zij zal samenwerken met de commerciële divisie om zodoende een sterke belangenbehartiger te worden voor circulaire producten naar Wavin’s klanten toe. Tegelijkertijd zal de SCM met de volledige waardeketen samenwerken aan het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van circulaire producten. Dit betekent dat hij/zij bijvoorbeeld zal samenwerken met zowel algemene als toegewijde R&D-professionals om initiatieven te ontwerpen, en intensief zal samenwerken met de commerciële teams om de bijbehorende waarde proposities te ontwikkelen. De SCM moet ook de productie-, inkoop- en de overige teams goed leren kennen, om ervoor te zorgen dat duurzaamheid op ieders agenda staat en dat initiatieven snel en effectief worden uitgerold.

De SCM zal een krachtige stimulans zijn voor duurzaamheid en een authentieke nieuwsgierigheid naar de cultuur en processen van de organisatie (die per regio kunnen verschillen) om het onderwerp van (vooral) circulariteit binnen Wavin te kunnen sturen. Een succesvolle SCM is zeer proactief en resultaatgericht, maar ook overtuigend en betrouwbaar, waardoor hij of zij zich kan inzetten voor vooruitstrevende en innovatieve beslissingen binnen de organisatie.

De SCM zal duurzaamheid en circulariteit prominent op de kaart zetten binnen de organisatie. Daarnaast zal hij of zij een voortrekkersrol vervullen binnen het Mexichem-concern en, indien succesvol, de blauwdruk vormen voor duurzaamheid en circulair leiderschap binnen de overkoepelende, zeer internationaal georiënteerde organisatie.

Wavin werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com.

Contact

Sustainability and Circularity Manager EMEA Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.