Supply Chain Manager

Supply Chain Manager

 • Operations
 • Energy
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 03 juni 2024
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 824 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 7 jaar ervaring
 • In supply chain
 • In het optimaliseren van ketens en inkoop- en logistieke processen
 • Sterke leiderschapsskills
 • Zelfstarter
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Fudura speelt een belangrijke rol in het versnellen van de energietransitie. Die leidende rol wil het purpose-gedreven bedrijf de komende jaren verder verstevigen. Om dat te bereiken, is een state-of-the-art supply chain essentieel. De nieuwe Supply Chain Manager brengt de skills, ervaring en best practices om dat doel te verwezenlijken.

Over Fudura

Zo’n 25.000 organisaties legden het afgelopen decennium hun duurzame energie-infrastructuur in handen van Fudura. Dankzij de inzichten die Fudura deze partijen geeft, krijgen ze veel meer grip op hun energieverbruik en -kosten. Het bedrijf helpt partijen hun energieprestaties te verbeteren en zo hun duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Zo zorgt Fudura er niet alleen voor dat deze partijen verduurzamen en hun klanten nóg beter kunnen bedienen, maar bouwt het ook proactief mee aan een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat.

Hoewel Fudura officieel pas twaalf jaar bestaat, bouwt het voort op decennialange ervaring in de energietransitie. Sinds de oprichting wist Fudura elk jaar stevig uit te breiden. De afgelopen tijd is de groei in een stroomversnelling geraakt, mede doordat investeringspartijen PGGM en DIF Capital Partners Fudura in 2022 van Enexis overkochten.

Fudura is marktleider op het gebied van transformatoren, meetsystemen en datatoepassingen en richt zich daarnaast op oplossingen voor netcongestie en het versnellen van de energietransitie. Daaronder vallen onder meer energieopslag, zonnepanelen, oplaadstations voor elektrische voertuigen en andere oplossingen die het bedrijf binnenkort zal lanceren. De organisatie telt ruim vierhonderd medewerkers, die werken vanuit het hoofdkantoor in Utrecht of een van de vijf andere vestigingen verspreid over Nederland.

De komende jaren wil Fudura zijn leidende rol in de energietransitie verstevigen, onder meer door zich niet langer als productgedreven organisatie, maar als leverancier van totaaloplossingen te positioneren. Die transitie heeft niet alleen impact op het productportfolio, maar vraagt ook om nieuwe capabilities, een cultuurverandering en een waardegedreven aanpak waarin organische en anorganische groei centraal staan.

Vacature: Supply Chain Manager

De rol van Supply Chain Manager is nieuw binnen Fudura. De positie is ontstaan doordat recentelijk de teams Logistiek (zeven fte’s) en Inkoop (vier fte’s) onder de Supply Chain-afdeling zijn geplaatst om de activiteiten beter op elkaar af te stemmen. Ook wil Fudura door de integratie meer inzicht krijgen in ESG en duurzaamheid in de keten, met een bijzondere focus op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Om de teams en activiteiten – en daarmee de gehele supply chain – naar een hoger niveau te tillen en klanten nog beter te bedienen, trekt de organisatie een ervaren Supply Chain Manager aan.

De basis staat, nu is het aan de Supply Chain Manager om de volgende stap te zetten en een leidende supply chain-organisatie vorm te geven. Zij/hij brengt de strategische visie, ervaring en best practices die daarvoor nodig zijn. Daarbij is het belangrijk op te merken dat de supply chain van Fudura tamelijk complex te noemen is. Zo gaat het om uiteenlopende producten en diensten – zoals transformatoren, laadstations, zonnepaneelparken en meetsystemen – die Fudura inkoopt en vervolgens aan klanten leaset of doorverkoopt. Doordat de Supply Chain Manager al eerder in een complexe logistieke keten werkte, kent zij/hij de dynamiek en de wensen en eisen van klanten die daarbij horen.

De focus van de Supply Chain Manager ligt op het verbeteren van processen, het integreren en coördineren van inkoop- en logistieke activiteiten, het identificeren en oplossen van knelpunten en het efficiënter inrichten van voorraadbeheer. Daarnaast is de Supply Chain Manager verantwoordelijk voor het ontwikkelen van strategische relaties met leveranciers en partners. Zij/hij rapporteert direct aan de CFO, Beert Wassenaar.

Purpose meets performance
Fudura is een uitgesproken purpose-gedreven bedrijf. Maar men weet ook: doelen kunnen alleen worden bereikt met maximale prestaties. Deze resultaatgerichte, gedreven mindset draagt de Supply Chain Manager ook over aan het team. Onder haar/zijn leiding worden processen analytisch in kaart gebracht, aan heldere acties en oplossingen gekoppeld en vervolgens effectief in de organisatie geïmplementeerd.

“Op het gebied van supply chain willen we leading worden om onze klanten nóg beter te kunnen bedienen. Met jouw kennis, ervaring en visie leid je Fudura naar die leiderschapspositie, zowel binnen de supply chain als in de energietransitie.” – Beert Wassenaar, CFO

De rol vraagt om een strategische en procesgerichte Supply Chain Manager die tevens sterk is in executie en uit beide domeinen energie haalt. De ideale kandidaat werkte eerder bij een organisatie met een geavanceerde supply chain-afdeling. Door de kennis en ervaring die zij/hij daar heeft opgedaan op doortastende en daadkrachtige wijze bij Fudura toe te passen, bouwt de Supply Chain Manager de supply chain-organisatie waarmee Fudura zijn ambitieuze doelstellingen kan realiseren.

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Emma de Wit via emmadewit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Emma de Wit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Supply Chain Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.