Supply Chain Manager

Supply Chain Manager

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 8 september 2020
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 1540 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FEST werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • Met het hele logistieke proces
 • Omnichannel ervaring bij een goederenbedrijf
 • Supplychain opzetten en optimaliseren
 • Praktische zelfstarter met een hands-on mentaliteit
 • Leveranciersmanagement
 • Natuurlijk leiderschap

FEST staat voor goed ontworpen meubilair en interieuraccessoires zonder high-end prijskaartjes. Zeven jaar na oprichting blijkt het concept nog steeds een slimme zet. Sterker nog, het bedrijf is opgenomen in The Financial Times 1000: Europe’s Fastest Growing Companies van 2019. Als het aan founder Femke Furnée ligt, is dat nog maar het begin. Aan de Supply Chain Manager de opdracht om de verdere (internationale) groeiambities van FEST mogelijk te maken.

FEST

Na haar Master Kunstgeschiedenis wilde Femke Furnée in 2013 haar eerste eigen appartement inrichten en ontdekte ze een gapend gat in de meubelmarkt. Want waar ga je eigenlijk naartoe als je klaar bent met de massaproductie van meubelboulevards, maar financieel nog niet toe bent aan de peperdure high-end designmerken? Op 26-jarige leeftijd startte Furnée daarom het interieurmerk FEST.

Inmiddels is FEST een goedlopend interieurmerk met een eigen designteam. De meubelcollectie wordt volledig in Europa geproduceerd, de meerderheid zelfs binnen Nederland. Het businessmodel baseert zich op de omnichannel-retailstrategie en is gericht op drie markten, namelijk: B2B (resellers), projectmarktinrichters (hotels/kantoren/restaurants) en consumenten (FEST winkels en webshop). Zo zijn de producten te koop bij Flinders en fonQ.nl, maar ook te zien bij saladebarketen SLA en co-workingspace The Wing in New York.

Van Londen tot Koeweit en van Japan tot Canada, FEST telt meer dan tweehonderd verkooppunten in twintig landen. Het merk heeft twee eigen winkels in Amsterdam, één in Utrecht, één in Antwerpen en de webshop www.festamsterdam.com. Dit zijn precies de kanalen waarop het merk zich het aankomend jaar concentreert. Het plan is om de komende jaren het aantal eigen winkels flink uit te breiden.

Naast de 2019-lijst van The Financial Times werd het bedrijf in 2017 en 2018 door het Financieele Dagblad al uitgeroepen tot FD Gazelle. Dankzij free publicity, beurzen, social media en jarenlang hard werken, staat er nu een stevig fundament. Samen met een resultaatgerichte Supply Chain Manager is de scale-up helemaal klaar voor een serieuze uitbreiding, schaalvergroting, internationalisering en professionalisering.

“We zijn hard bezig uit te breiden, zowel geografisch als qua assortiment. Van extra verlichting en vloerkleden tot dressoirs, buitenmeubilair. Uiteindelijk is het doel het hele huis in te kunnen richten, waar je ook woont.” – Fleur Postmus, CFO

Vacature: Supply Chain Manager

De Supply Chain Manager heeft een onmisbare rol in het realiseren van de torenhoge ambities van FEST. Zij/hij is verantwoordelijk voor de inrichting en optimalisatie van de hele logistieke keten, van inkoop en order-fulfilment tot en met inventory management, transport en partnermanagement (o.a. logistieke dienstverleners en leveranciers). Om een vlekkeloze klantbeleving te kunnen blijven leveren en tegelijkertijd te groeien langs verschillende assen is het essentieel de logistieke processen naar een hoger niveau te tillen.

“Korte levertijden zijn de USP van FEST. Het continu bedenken van mogelijkheden hoe deze levertijden kunnen worden verkort, is ook een belangrijke.” – Femke Furnée, Founder

Performance-based werken is op het lijf van deze persoon geschreven. De belangrijkste resultaatgebieden zijn:

 1. De samenwerking met de huidige logistieke dienstverleners en leveranciers evalueren, onderhandelen over prijzen en voorwaarden, en gemaakte afspraken vastleggen en bewaken. Daarom is het belangrijk om onderhandelingen te kunnen leiden en als het nodig is met de vuist op tafel te kunnen slaan.
 2. Professionaliseren, innoveren en optimaliseren van de operationele processen en workflows met het oog op scalability. FEST heeft net een nieuw ERP-systeem en webshop gelanceerd. Het verder doorontwikkelen van deze systemen en zorgen dat deze het logistieke proces optimaal ondersteunen (ook met het oog op groei) is een belangrijk aspect van deze rol. Affiniteit met IT en dit soort systemen is dan ook een must.
 3. Inventory management: zorgen voor de juiste voorraadniveaus door middel van adequate forecasting.
 4. Logistieke informatiestromen inrichten en managen.
 5. Last mile – op tijd en binnen budget aan klanten en consumenten leveren. Waarbij het terugbrengen van de levertijden één van de belangrijkste resultaatgebieden is.
 6. Aansturen en ontwikkelen van het team (op dit moment 2 fte).

De Supply Chain Manager rapporteert rechtstreeks aan de CFO en geeft als een meewerkend voorman leiding aan twee medewerkers. Ook de samenwerking met de afdelingen Sales, Retail, Product Development en Finance is nauw. Inspiratie en enthousiasme zijn de sleutelwoorden om samen verbeteringen en veranderingen door te voeren. De Supply Chain Manager herkent verbeteringsmogelijkheden, kan goed prioriteiten stellen en initieert niet alleen initiatieven maar maakt ze ook af.

De uitdaging is zowel strategisch als hands-on, zeker in het begin. De groeiplannen vragen om een pragmatische en proactieve houding. Tegelijkertijd is dit een kans om met de business mee te groeien. En dat kan heel hard gaan!

FEST werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Supply Chain Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Supply Chain Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Supply Chain Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Vivian Linker

Volgende vacature
Operational Compliance AnalystIMC

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.