Strategy & Operations Consultant

Strategy & Operations Consultant

 • Consulting Exit
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 809 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bouwinvest werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan zeven jaar werkervaring
 • Achtergrond in management consulting
 • Ervaring met het begeleiden van transformaties
 • Strategisch
 • Sterk in executie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Bouwinvest belegt in vastgoed met oog voor financieel en maatschappelijk rendement. De Strategy & Operations Consultant ontwikkelt en leidt strategische transformaties en draagt daarmee bij aan de verdere professionalisering van Bouwinvest en het realiseren van haar groeiambities. Een rol met veel vrijheid, zichtbaarheid en impact.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een vermogensbeheerder die voor haar investeerders (pensioenfondsen en verzekeraars) belegt in vastgoed. Het bedrijf richt zich op financieel en maatschappelijk rendement: meebouwen aan leefbare en toegankelijke steden, en tegelijkertijd zorgen voor betere pensioenuitkeringen.

In totaal beheert Bouwinvest zo’n vijftien miljard euro, verdeeld over vijf fondsen met Nederlands vastgoed (woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels) en drie internationale mandaten. Daarmee draagt de vermogensbeheerder bij aan betaalbare en inclusieve steden en aan inspirerende plekken om te werken, te winkelen, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

Het grootste deel van haar kapitaal investeert Bouwinvest in Nederland. Het bedrijf is daarnaast actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Bouwinvest heeft, als aanvulling op haar hoofdkantoor in Amsterdam, ook kantoren in Sydney en New York. De cultuur van het bedrijf kenmerkt zich door ondernemerschap en een platte, informele organisatie-inrichting. Daardoor is er veel ruimte voor persoonlijk initiatief.

“Ons doel is om in 2045 Paris-proof te zijn. Dat betekent een bijna volledig energieneutrale portefeuille. Daarvoor investeren we onder andere in duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande panden.” – Mark Siezen, Chief Client Officer (en vanaf 1 september 2022 CEO)

De afgelopen periode is Bouwinvest flink gegroeid, zowel in vermogen als in omvang van organisatie (inmiddels zo’n tweehonderd fte’s). De komende jaren wil de vermogensbeheerder die groei doorzetten door in hoog tempo te blijven digitaliseren, zich te richten op een onovertroffen klant- en huurdertevredenheid, nog nadrukkelijker in te zetten op duurzaamheid (bijvoorbeeld via klimaatadaptieve woningen en circulair bouwen) en de portefeuille verder uit te breiden met mooie vastgoedprojecten in Nederland en daarbuiten.

Vacature: Strategy & Operations Consultant

De Strategy & Operations Consultant is onderdeel van de afdeling Strategy & Operations. Samen met haar/zijn collega’s is zij/hij verantwoordelijk voor het volledige transformatiedomein van Bouwinvest: ontwikkelen van de visie, begeleiden, coördineren en leiden van de implementatie, en meenemen van de business in alle veranderingen. De afdeling bestaat – naast de Strategy & Operations Consultant – uit nog een Strategy & Operations Consultant, een Data Strategy Consultant (verantwoordelijk voor de datatransformatie) en een Strategy & Operations Associate.

De Strategy & Operations Consultant wordt verantwoordelijk voor transformaties op specifieke strategische thema’s. Zij/hij is in de lead voor het hele proces: van het uitdenken van de strategie tot de daadwerkelijke implementatie en de doorvertaling naar de operatie. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn: operational excellence, commercial excellence, kostenefficiëntie, HR, duurzaamheid, het opzetten van nieuwe fondsen of het verbeteren van de customer experience. De transformaties die de Strategy & Operations Consultant ontwikkelt en implementeert, monden uiteindelijk uit in professionaliseringsslagen in de bedrijfsvoering. Daar komen zaken bij kijken als operating modellen, wet- en regelgeving, IT, digitale dienstverlening en data.

“We hebben onze transformaties nog niet van begin tot eind uitgestippeld. De Strategy & Operations Consultant moet er daarom energie van krijgen om een strategie te ontwikkelen, onze organisatie in te duiken, kansen te identificeren en daarmee aan de slag te gaan.” – Lisa Wassenaar, Manager Strategy & Operations

Stakeholdermanagement is een belangrijk onderdeel van de rol. De Strategy & Operations Consultant houdt rekening met veel verschillende actoren waaronder klanten, ketenpartners, toezichthouders en de verschillende interne afdelingen. Ook werkt zij/hij nauw samen met het senior management en de business (onder andere Client Management, Asset Management en de staffuncties). De Strategy & Operations Consultant maakt de voortgang van de transformaties en onderliggende projecten inzichtelijk en faciliteert besluitvorming. Ook is zij/hij een sparringpartner voor het senior management bij het oplossen van complexe vraagstukken en een bron van inspirerende nieuwe ideeën.

De exposure, potentiële impact en brede focus maken deze functie bijzonder. De Strategy & Operations Consultant richt zich namelijk op veel verschillende zaken, waar zij/hij van strategieontwikkeling tot operationele implementatie verantwoordelijk voor is. Zo zorgt de Strategy & Operations Consultant ervoor dat Bouwinvest verder professionaliseert en haar groeiambities kan realiseren. Daarbij krijgt zij/hij alle ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld via (externe) opleidingen.

 

Interesse?

Bouwinvest werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.