Strategy & Operations Consultant

Strategy & Operations Consultant

 • Consulting Exit
 • Financial Services
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 9 april 2021
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1126 views

Kandidaatprofiel

 • 7+ jaar werkervaring in Management Consulting
 • Ervaring in financiële sector
 • Ervaring met data analytics en IT
 • Trackrecord in het ontwikkelen en implementeren van een operationele strategie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

De Strategy & Operations Consultant tilt de operatie van Bouwinvest naar een volgend niveau. Zij/hij ontwerpt en implementeert verbetertrajecten over de hele breedte van de organisatie. Een rol met veel vrijheid, zichtbaarheid en impact.

Over Bouwinvest

Bouwinvest is een vermogensbeheerder die voor haar aandeelhouders (met name pensioenfondsen) belegt in vastgoed. Het bedrijf richt zich daarbij op financieel én maatschappelijk rendement: meebouwen aan leefbare en toegankelijke steden, en tegelijkertijd zorgen voor verbeterde pensioenuitkeringen.

In totaal beheert Bouwinvest zo’n 13 miljard euro, verdeeld over vijf fondsen met Nederlands vastgoed en drie mandaten met internationaal vastgoed: woningen, kantoren, winkelpanden, gezondheidszorg en hotels. Daarmee draagt de vermogensbeheerder bij aan betaalbare en inclusieve steden en aan inspirerende plekken om te werken, te winkelen, te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

“Ons doel is om in 2045 Paris-proof te zijn. Dat betekent een bijna volledig energieneutrale portefeuille. Daarvoor investeren we onder andere in duurzame nieuwbouw en verduurzaming van bestaande panden.” – Dick van Hal, CEO

Het grootste deel van haar kapitaal investeert Bouwinvest in Nederland. Het bedrijf is daarnaast ook actief in andere Europese landen, Noord-Amerika, Azië en Australië. Daarom heeft Bouwinvest, als aanvulling op haar hoofdkantoor in Amsterdam, recent kantoren geopend in Sydney en New York.

De afgelopen periode is Bouwinvest flink gegroeid, zowel in vermogen als wat betreft de omvang van de organisatie (inmiddels zo’n 200 fte). De komende jaren wil de vermogensbeheerder die groei doorzetten door meer funding op te halen en de portefeuille verder uit te breiden met mooie vastgoedprojecten, zowel in Nederland als internationaal.

Vacature: Strategy & Operations Consultant

De Strategy & Operations Consultant is onderdeel van een nieuw team dat de bedrijfsstrategie van Bouwinvest vertaalt naar een operationele veranderagenda. Samen met het senior management en de business, stelt zij/hij roadmaps op en verzorgt de implementatie. Het nieuwe verbeterteam zal in eerste instantie bestaan uit drie personen: twee Strategy & Operations Consultants en hun manager, ieder verantwoordelijk voor een deel van de organisatie.

“De Strategy & Operations Consultant heeft een hele vrije rol. Zij/hij krijgt alle ruimte om zelf de organisatie in te duiken, kansen te identificeren en daarmee aan de slag te gaan.” – Lisa Wassenaar, Manager Strategy & Operations

De belangrijkste verantwoordelijkheid van de Strategy & Operations Consultant is het opstellen van een operationele strategie per domein inclusief bijbehorende roadmap waarmee zij/hij de operatie en bedrijfsvoering continu verbetert. Daarbij kijkt zij/hij onder andere naar IT- en procesoptimalisaties, wet- en regelgeving, digitale dienstverlening, innovaties en data.

De Strategy & Operations Consultant houdt rekening met alle actoren: klanten, ketenpartners, toezichthouders en de interne three lines of defense (Business, Risk & Compliance en Internal Audit). Zo zorgt zij/hij dat de organisatie meer klantgericht, efficiënt en datagedreven wordt en de klanttevredenheid omhoog gaat. Concrete projecten waar zij/hij aan zou kunnen werken, zijn bijvoorbeeld: self service voor huurders en investeerders verder uitbouwen om hen beter en efficiënter te bedienen, en een nieuw customer due dilligence proces implementeren met bijbehorende IT-tooling.

De Strategy & Operations Consultant werkt nauw samen met het senior management en de business (onder andere Client Management, Asset Management en de staffuncties). Zij/hij maakt niet alleen de plannen, maar realiseert ook de daadwerkelijke verandering. Die uitgebreide verantwoordelijkheid geeft de rol een brede focus, zowel qua afdelingen als qua onderwerpen: van het herontwerpen van rollen en verantwoordelijkheden tot het structureren van werkprocessen.

Als volwaardige sparringpartner van het senior management en de business, weet de Strategy & Operations Consultant hen te coachen en te inspireren met nieuwe ideeën. Zo heeft zij/hij veel impact op de hele organisatie en de kans om significant bij te dragen aan het toekomstige succes van Bouwinvest.

 

Interesse?

Bouwinvest werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Catherine Visch Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel

Neem contact op

Match

Strategy & Operations Consultant

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Strategy & Operations Consultant

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Strategy & Operations Consultant

Vraag over deze vacature? Vraag het Catherine Visch

Web AnalystNaduvi
Volgende vacature
CCOJumpsquare

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.