Strategy Officer

  • Varsseveld
  • Gepubliceerd op 20 september 2019

Kramp is een verborgen parel: de B2B niche player in agrarische onderdelen is marktleider in Europa, maakt al jarenlang een sterke groei door, en is de innovatieleider van haar branche. De nieuwe Strategy Officer leidt de volgende strategische cyclus: Strategy2025. Hij/zij stuurt de strategieontwikkeling en -uitvoering aan, in nauwe samenwerking met alle leden van de Raad van Bestuur en de landelijke leiding.

Over Kramp

Kramp is de nummer één groothandel in landbouwproducten in Europa met een assortiment van meer dan 850.000 verschillende onderdelen. Door hun aanbod stelt de groothandel haar klanten in staat zich te concentreren op wat zij het beste kunnen: hun bedrijf runnen zonder zich zorgen te hoeven maken over de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Maar Kramp is zoveel meer dan alleen een leverancier. Het bedrijf biedt een volledig geïntegreerde zakelijke propositie met bijvoorbeeld online oplossingen, opleidingsprogramma’s en uitgebreide ondersteunende diensten. Dat maakt Kramp de strategische partner bij uitstek voor veel dealers in heel Europa.

Sinds de oprichting in 1951 is het bedrijf gestaag gegroeid. Kramp rapporteert momenteel een omzet van meer dan 800 miljoen euro, heeft verkoopkantoren in 22 verschillende landen en heeft meer dan 3.300 mensen in dienst. De groei wordt gevoed door sterke autonome prestaties en gerichte acquisities en het einde is nog niet in zicht: Kramp is van plan om in de komende jaren de omzetdrempel van 1 miljard te doorbreken.

Kramp is in veel opzichten nog steeds het familiebedrijf van bijna zeventig jaar geleden. De mensen zijn nuchter, vriendelijk en samenwerkingsgericht en het bedrijf staat voor ondernemerschap. Diezelfde houding komt tot uiting in de manier waarop Kramp zakendoet. De onderneming hecht veel waarde aan continuïteit boven succes op korte termijn en handelt altijd vanuit een langetermijnperspectief. Dat maakt Kramp een loyale en betrokken partner voor alle klanten en leveranciers.

Vacature: Strategy Officer

Met de succesvolle uitvoering van Strategie2020 is Kramp nu bezig met het opstellen van de plannen voor de komende vijf jaar. De Strategy Officer neemt een prominente rol op zich bij het ontwikkelen en uitvoeren van Strategy2025. Eerst werkt hij/zij nauw samen met de Raad van Bestuur en rapporteert hij/zij rechtstreeks aan de CEO en een extern adviesbureau om de strategie op te stellen, waarna de Strategy Officer de uitrol naar alle afdelingen en alle betrokken regio’s leidt.

“Strategy Officer is een perfecte landingsplaats voor een ervaren Strategy Consultant. Hij/zij zal nauw samenwerken met mij en mijn collega’s in de raad van bestuur, waarbij hij/zij het reilen en zeilen van Kramp uit de eerste hand leert kennen”. – Eddie Perdok, CEO

De Strategy Officer is betrokken bij alle aspecten van Strategy2025: van de ontwikkeling in een vroeg stadium tot het opzetten van het programmamanagement, en van de uitvoering tot de bedrijfsplanning. Hij/zij begeleidt het proces van continue verbetering en aanpassing. Het is vandaag de dag onmogelijk om een strategie vijf jaar in de toekomst volledig uit te werken. De Strategy Officer beheert de verschillende projecten die te maken hebben met het her-evalueren en verder uitstippelen van de gekozen richting.

De rol van de Strategy Officer biedt de mogelijkheid om zich te verdiepen in een brede waaier van strategische onderwerpen. Hij/zij zal bijvoorbeeld betrokken zijn bij de strategische besluitvorming rond: de volgende stappen in Kramp’s digitale transformatie, nieuwe en verbeterde businessmodellen, partnerships, acquisities, operationele modellen en uitbreidingsmogelijkheden.

De belangrijkste werklocatie van de Strategy Officer is het hoofdkantoor van Kramp in Varsseveld (dat op comfortabele rijafstand ligt van steden als Arnhem, Amersfoort of Utrecht). Hij/zij zal ook door heel Europa reizen om de landenorganisaties te bezoeken en hen te helpen bij het vertalen van de algemene strategie naar lokale businessplannen die zijn toegesneden op de lokale situatie.

Wat deze rol voor elke senior Strategy Consultant interessant maakt, is de combinatie van diepgaande strategische inhoud, praktische uitvoering, blootstelling aan de Raad van Bestuur en het landelijk leiderschap, en de carrièremogelijkheden binnen Kramp. In de twee tot drie jaar als Strategy Officer krijgt hij/zij de kans om door te groeien naar het senior management van Kramp: een directeursfunctie met lijnverantwoordelijkheid, bijvoorbeeld het leiden van een van de landenorganisaties.

Kandidaatsprofiel:

  • 6+ jaar bij een top-tier strategy consulting bureau
  • Minstens 1 jaar in een leidinggevende functie
  • Ervaring in B2B
  • Kennis van of interesse in de agrarische industrie
  • Open voor werken in het buitenland
  • proactief, authentiek en nuchter karakter
  • Passend bij de Kramp-cultuur en -waarden

Kramp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Strategy Officer

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

Solliciteer op deze functie

Strategy Officer

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

  • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
Stel een vraag

Strategy Officer

Vraag over deze vacature? Vraag het Roland Vetten

CFOToogethr
Volgende vacature
Senior Associate Corporate StrategyAegon

Aanmelden nieuwsbrief