Strategy Officer

Strategy Officer

 • Varsseveld
 • Gepubliceerd op 20 oktober 2019
 • 12646
 • Vanaf 6 jaar werkervaring
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kramp werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • 6+ jaar bij een top-tier strategy consultant
 • Minstens 2 jaar in een leidinggevende functie
 • Ervaring in B2B en met e-commerce
 • Interesse in de agrarische industrie
 • Top-notch analytische vaardigheden
 • Sterke projectmanagement skills
 • Hands-on mentaliteit
 • Open voor werken in het buitenland

Kramp is één van de best bewaarde geheimen van Nederland: de B2B groothandel in agrarische onderdelen is marktleider in Europa, maakt al jarenlang een sterke groei door (autonoom en via acquisities) en is de innovatieleider in haar industrie. De nieuwe Strategy Officer leidt de volgende strategische cyclus: Strategy2025. Hij/zij richt zich op de strategieontwikkeling en -implementatie en werkt daarin nauw samen met alle leden van de Raad van Bestuur en de Country Directors. Daarmee is dit de perfecte rol voor een ervaren Strategy Consultant op zoek naar impact, de vrijheid om in een ondernemende organisatie een volledig nieuwe strategie neer te zetten, en mooie doorgroeimogelijkheden richting senior lijnverantwoordelijkheid.

Over Kramp

Kramp is de nummer één groothandel van Europa in onderdelen voor de landbouw. Daarmee is het een centrale speler in een industrie die van wezenlijk belang is voor onze voedselvoorziening en waar digitale en technologische ontwikkelingen – zoals farm by smartphone, slimme inzet van drones en self-driving tractoren – aan de orde van de dag zijn.

Met een assortiment bestaande uit meer dan 500.000 verschillende onderdelen stelt Kramp haar klanten in staat zich te concentreren op waar zij het beste in zijn: hun bedrijf runnen zonder zich zorgen te maken over de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Maar Kramp is zoveel meer dan alleen een leverancier. Het bedrijf biedt een volledig geïntegreerde zakelijke propositie met onder andere online oplossingen, opleidingsprogramma’s en tal van extra services. Dat maakt Kramp de strategische partner bij uitstek voor dealers in heel Europa.

Sinds de oprichting in 1951 is het bedrijf hard gegroeid. Kramp rapporteert momenteel een omzet van meer dan 800 miljoen euro, heeft verkoopkantoren in 22 verschillende landen en heeft meer dan 3.300 mensen in dienst. De groei komt voort uit sterke autonome prestaties en gerichte acquisities en het einde is nog lang niet in zicht. Kramp is van plan om in de komende jaren de omzetgrens van 1 miljard te doorbreken.

In veel opzichten voelt Kramp nog steeds als de startup die het bijna zeventig jaar geleden was. Het bedrijf staat voor ondernemerschap en is een pionier in haar industrie. Zo werkt Kramp met een state-of-the-art netwerk van gerobotiseerde warehouses en zet de groothandel in op een integrale digitale propositie. Daarbovenop hecht de onderneming veel waarde aan continuïteit en handelt men altijd vanuit een langetermijnperspectief. Dat maakt Kramp een loyale en betrokken partner voor alle klanten en leveranciers.

Vacature: Strategy Officer

Na de succesvolle uitvoering van Strategy2020 werkt Kramp nu aan de plannen voor de komende vijf jaar. De Strategy Officer speelt een prominente rol in het ontwikkelen en implementeren van Strategy2025. Hij/zij werkt nauw samen met de Raad van Bestuur en een extern adviesbureau om de strategie op te stellen, waarna hij/zij de uitrol naar alle afdelingen en betrokken regio’s begeleidt.

“Strategy Officer is een perfecte landingsplaats voor een ervaren Strategy Consultant. Hij/zij zal nauw samenwerken met mij en mijn collega’s in de raad van bestuur, waardoor hij/zij ons bedrijf door en door leert kennen.” Eddie Perdok, CEO

Als je zoekt naar impact is er geen beter moment om in te stappen. De Strategy Officer krijgt de kans om Strategy2025 van de tekentafel tot de uitwerking in de echte wereld te overzien: van eerste strategieontwikkeling tot opzetten van programmamanagement, en van implementatie tot bedrijfsplanning. In een bedrijf zo vooruitstrevend en ambitieus als Kramp betekent dat alle vrijheid en creativiteit om de optimale strategie neer te zetten. Geen geleidelijke veranderingen maar een heuse step-change.

Binnen Strategy2025 richt de Strategy Officer zich op het gehele spectrum aan onderwerpen. Hij/zij werkt bijvoorbeeld aan de volgende stappen in Kramp’s digitale transformatie, nieuwe en verbeterde businessmodellen, partnerships, acquisities, operationele modellen en uitbreidingsmogelijkheden. Daarbij is de Strategy Officer niet alleen betrokken bij de strategievorming, maar speelt hij/zij ook een cruciale rol in de implementatie. Zo helpt hij/zij de landenorganisaties bij het vertalen van de centrale strategie naar lokale businessplannen.

Wat deze rol interessant maakt, is de combinatie van diepgaande strategische inhoud, praktische uitvoering en veel exposure naar Raad van Bestuur en Country Directors. In twee tot drie jaar krijgt de Strategy Officer de kans om door te groeien naar een senior leiderschapspositie binnen Kramp, bijvoorbeeld naar een directeursfunctie met lijnverantwoordelijkheid zoals Country Director.

Kramp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Strategy Officer

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Strategy Officer

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Strategy Officer

Vraag over deze vacature? Vraag het Roland Vetten

Volgende vacature
Consultant Corporate StrategyING

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.