Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Strategy Manager

Strategy Manager

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 3108 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de VodafoneZiggo vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

5G, eSim, smarthomes, IoT, over-the-top-mediaservices: het speelveld van VodafoneZiggo verandert razendsnel. De Strategy Manager formuleert het antwoord op deze (en nog veel meer) ingrijpende ontwikkelingen. Een rol in het hart van VodafoneZiggo waarin zij/hij het bedrijf over de volle breedte leert kennen en gericht toewerkt naar een mooie vervolgstap.

Over VodafoneZiggo

We staan voortdurend met elkaar in contact en zijn eraan gewend media, vermaak en werk altijd en overal binnen handbereik te hebben.  VodafoneZiggo is een van de aanjagers van digitalisering in Nederland en vormgever van het netwerk van de toekomst.

VodafoneZiggo levert vaste, mobiele en geïntegreerde communicatie- en entertainmentdiensten aan consumenten en bedrijven. Het is een joint-venture van Liberty Global, wereldwijd de grootste in tv en breedbandinternet, en Vodafone Group, een van ’s werelds grootste telco-providers. In 2019 behaalde het Nederlandse VodafoneZiggo een totale omzet van bijna 4 miljard.

“We gebruiken onze technologie ook om een verschil te maken in de maatschappij. Daarom zijn duurzaamheid en sociale doelen een integraal onderdeel van onze strategie.” – Jeroen Hoencamp, CEO

Zo’n 7,2 miljoen huishoudens en 5 miljoen mobiele klanten profiteren dagelijks van VodafoneZiggo’s aanbod: het  entertainment en een snel, krachtig en overal toegankelijk netwerk. Ook zorgt VodafoneZiggo dat ondernemers het maximale uit hun bedrijf kunnen halen. Van een breed scala aan telefonieoplossingen tot databeveiliging en werken in de cloud, VodafoneZiggo helpt haar klanten digitaal voorop te lopen.

De komende jaren is digitaal de kern van VodafoneZiggo’s strategie. Het bedrijf zet in op gepersonaliseerde gebruikerservaringen met slimme interacties op de juiste momenten en via de juiste kanalen. Alles draait daarbij om het inspelen op de voorkeuren van iedere individuele klant. Zo maakt VodafoneZiggo met behulp van data het netwerk van de toekomst nog laagdrempeliger toegankelijk voor iedereen.

De vacature: Strategy Manager

De Strategy Manager vindt antwoord op de belangrijkste strategische uitdagingen van VodafoneZiggo en faciliteert met overtuigende storylines de besluitvorming in het Executive Leadership Team. Zij/hij zorgt er voor dat het bedrijf future-proof blijft en haar succes onverminderd door kan zetten. De Strategy Manager is onderdeel van het Corporate Strategy Team en rapporteert aan de Director Corporate Strategy. 

Het Corporate Strategy Team bestaat uit een Senior Strategy Analyst, drie Strategy Managers en drie Senior Strategy Managers (waaronder een aantal voormalig-Strategy Consultants), en staat onder leiding van de Director Corporate Strategy. Het team is internationaal georiënteerd en legt de lat hoog voor zichzelf en voor elkaar. Dat maakt het werk van de Strategy Manager uitdagend, dynamisch en high-paced. 

“Overal in de organisatie werkt men graag met Corporate Strategy. De business ziet de meerwaarde die de Strategy Manager en haar/zijn collega’s brengen en waardeert hun analytisch vermogen en teamspirit.” – Robin Kroes, Executive Director Strategy, Insights & Integrations

De projecten waar de Strategy Manager aan werkt – doorgaans één of twee tegelijk – hebben een duidelijke link met de strategische agenda van VodafoneZiggo. De Strategy Manager leidt de projectteams (mix van business en Corporate Strategy Team) en werkt tegelijkertijd volledig mee aan de inhoud. Zij/hij zorgt voor structuur, zet diepgaande data-analyses op en doorgrondt de complexe materie. Dankzij de verscheidenheid aan onderwerpen en intensieve samenwerking met de business leert de Strategy Manager VodafoneZiggo door en door kennen.

Strategische vragen waar de Strategy Manager zich op richt, zijn bijvoorbeeld: 

 • Hoe kan VodafoneZiggo het beste inspelen op 5G? Wat kan 5G betekenen voor consumenten en zakelijke klanten?
 • Welke groeigebieden hebben de meeste potentie? Smarthome? Security? Energie? IoT?
 • Wat is de juiste distributiestrategie? Welke kanalen zijn in de toekomst relevant? Hebben fysieke winkels daar nog een plek in?
 • Hoe kan VodafoneZiggo zich blijven differentiëren op content?
 • Wat zijn interessante M&A-opties en welke synergiën kunnen we realiseren? (samen met Corporate Development)
 • Hoe moet het Long Range Plan – gericht op de komende drie tot vijf jaar – eruitzien? (jaarlijks, samen met Finance en de business)

Deze rol is uitermate geschikt voor een Strategy Consultant die op termijn de stap naar de business wil zetten. Zij/hij werkt aan de kern van wat VodafoneZiggo is en gaat zijn en doet dat vanuit een team waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo worden de Strategy Manager en haar/zijn collega’s gericht klaargestoomd voor mooie posities elders in de organisatie.

 

Interesse? 

VodafoneZiggo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken
 via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.