Strategy Manager

Strategy Manager

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Barendrecht
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1733 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Greenery werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • Meer dan 5 jaar werkervaring
  • Achtergrond in Strategy Consulting
  • Sterke stakeholdermanager
  • Ervaring met het aansturen van innovatieve ontwikkeltrajecten

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

The Greenery levert een compleet dagvers assortiment groente en fruit aan klanten over de hele wereld. De Strategy Manager ontwikkelt en implementeert de langetermijnstrategie en ondersteunt het senior management bij belangrijke commerciële en operationele vraagstukken. Dat resulteert in een brede en ondernemende functie met veel verantwoordelijkheid, impact en exposure.

Over The Greenery

The Greenery zorgt iedere dag voor een compleet, duurzaam en gezond assortiment groente en fruit voor groothandelaren, cateraars, de verwerkende industrie en (internationale) supermarkten, waaronder Jumbo en PLUS. Het bedrijf staat voor ‘vandaag geoogst, morgen in de winkel’. Mede dankzij continue (product)innovatie, een volledig geautomatiseerde logistieke infrastructuur en een sterke focus op digitalisering kan The Greenery die belofte iedere dag waarmaken.

The Greenery is een coöperatie met circa 362 leden – allemaal groente- en fruittelers. Zij vormen de kern van het bedrijf. In totaal is The Greenery actief in 52 landen, werken er zo’n 1.100 medewerkers en levert het ruim 250 verschillende verse producten. Het internationale groente- en fruitbedrijf is opgedeeld in drie entiteiten, elk met een eigen focus: The Greenery Growers, The Greenery International en The Greenery Logistics. Daarnaast heeft het bedrijf een aantal dochterondernemingen, waaronder Hollander, Wagenaar en The Greenery Overseas. Bekijk dit filmpje voor voor meer informatie over wat The Greenery doet en waar het bedrijf voor staat.

“Samen met telers, klanten, leveranciers en partners maken we gezond, betaalbaar en veilig groente en fruit bereikbaar voor iedereen. Dat doen we met respect voor mens en natuur om zo een duurzame en sociaal verantwoorde teelt te waarborgen.” – Steven Martina, CEO

De afgelopen tijd heeft The Greenery een transformatietraject doorlopen waarin de huidige structuur succesvol is neergezet. Vanuit die nieuwe organisatie ontwikkelt het bedrijf nu een langetermijnstrategie waarmee het in de komende jaren de volgende stap kan zetten.

Vacature: Strategy Manager

De Strategy Manager speelt een belangrijke rol in het afronden van The Greenery’s transformatie en het uitdenken en implementeren van de langetermijnstrategie. Zij/hij richt zich op de strategische prioriteiten van de directie, van de managementteams van de verschillende entiteiten en dochterondernemingen en van de Raad van Commissarissen. De Strategy Manager heeft daarin zowel een coördinerende als inhoudelijke rol. Zij/hij is onderdeel van het Strategy Team en rapporteert aan de Strategy Director.

“Deze rol vraagt om een ondernemende probleemoplosser die met analytisch vermogen, overtuigingskracht en sensitiviteit strategische inzichten kan omzetten in concrete impact.” – David Markowski, Strategy Director

De scope waar de Strategy Manager zich op richt, is bijzonder breed: van traditionele strategietrajecten tot transformaties, herstructureringen, commerciële en operationele vraagstukken en assetportfoliokeuzes. Voorbeelden zijn, onder andere, het identificeren en uitwerken van potentiële samenwerkingsverbanden met ketenpartners; en het opzetten en begeleiden van productinnovaties (zoals een nieuw ras van een bepaalde groente- of fruitsoort), inclusief productplan, marktanalyse en go-to-marketstrategie. Andere onderwerpen zijn bijvoorbeeld duurzaamheid, M&A, data en operational excellence.

Overkoepelend aan de strategische projecten bewaakt de Strategy Manager The Greenery’s strategische agenda, stemt de jaarplannen van de verschillende entiteiten op elkaar af en zorgt dat stakeholders – intern en extern – op één lijn zitten. Daarvoor werkt zij/hij onder andere samen met de CEO, CFO en andere directieleden, met de MTs van de entiteiten en met externe consultants.

De komende tijd wil The Greenery haar Strategy Team uitbreiden en steeds meer intern op gaan pakken. De Strategy Manager is hier een van de aanjagers van. Zij/hij krijgt daarmee een ondernemende rol waarin zij/hij zelfstandig en autonoom projecten op kan pakken en de organisatie kan inspireren met scherpe strategische inzichten.

 

Interesse?

The Greenery werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.