Strategy Manager

Strategy Manager

 • Consulting Exit
 • Industrial
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 13 februari 2024
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 1778 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 4 jaar ervaring
 • Met strategieprojecten
 • Binnen consultancy
 • Analytisch
 • Waardegedreven

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Toekomstbestendig wonen mogelijk maken voor volgende generaties door middel van innovatieve verduurzaming: dat is het hoogste doel van vastgoedverduurzamingsbedrijf OMDUS. Hierbij vaart het bedrijf op de eeuwenlange expertise van de familiebedrijven die samen OMDUS vormen – en hun liefde voor het vak. De Strategy Manager speelt een belangrijke rol in het waarmaken van de grote groei-, innovatie- en marktleiderschapsambities.

Over OMDUS

In 2022 gingen onderhoudsbedrijven De Variabele en Caspar de Haan samen, vanuit de overtuiging dat er in de markt van vastgoedonderhoud meer focus op verduurzaming moet komen. Het roer moest om dus – en dat werd ook de naam van de holding. Naast MKB-speler De Variabele en eeuwenoud familiebedrijf Caspar de Haan kwamen hier in 2023 nog Rendon, United Legendz (met de vijf merknamen Biltz, IJbouw, Meerbouw, Mouton en TBK) en Vergouwen bij. De verschillende partners binnen OMDUS zijn samen in zes provincies actief, ieder met behoud van hun sterke label(s) en lokale identiteit. Zo faciliteert OMDUS een krachtig en duurzaam regionaal netwerk van bedrijven met een persoonlijk karakter. NPM Capital is meerderheidsaandeelhouder van OMDUS. Sinds 2023 is Denis Brouwer aangesteld als CEO.

Missiegedreven
OMDUS is een missiegedreven bedrijf, dat gelooft in vastgoedonderhoud en –renovatie met het oog op morgen. Concreet betekent dat bijvoorbeeld: zinken dakgoten hergebruiken voor een nieuwe dakkapel, het aanleggen van een waterbufferingsysteem, of het toepassen van biobased materialen. OMDUS biedt partners een concreet duurzaamheidsbeleid en -programma, dat draait om een CO2-neutrale keten, circulair werken en klimaatadaptieve en natuurinclusieve oplossingen. Uiteraard profiteren de verschillende partners ook van andere facetten van samenwerking, zoals een centrale strategie, kennisdeling en professionalisering van supportfuncties.

Een van de speerpunten van OMDUS is ‘beste werkgever met de beste werknemers’. Binnen een arbeidsmarkt waar schaarste heerst, maakt deze waarde het verschil. OMDUS ondersteunt partners in het bieden van een werkomgeving die medewerkers ontwikkelt en (ver)bindt, bijvoorbeeld met talentprogramma’s, maar ook door regelmatig een feestje te organiseren na het werk.

“We moeten in Nederland nog 2,4 miljoen woningen van een F-, E- of G-label ombouwen naar een A-label om als woningsector aan het Parijsakkoord te voldoen. OMDUS wil hier een leidende rol in spelen. Daarbij laten we onze nu al zeer gezonde omzet en EBITDA bovendien verder groeien.” – Denis Brouwer, CEO OMDUS

Vacature: Strategy Manager

De Strategy Manager fungeert als rechterhand van de CEO en de CFO en krijgt de verantwoordelijkheid over specifieke projecten (circa 30% van haar/zijn werk) evenals het nader vormgeven en vertalen van de strategie in concrete initiatieven (circa 70%). Hierbij ligt de focus op de vijf strategische pijlers die in 2023 zijn geformuleerd:

 • Organische groei: het uitbreiden van activiteiten bij huidige klanten en het winnen van nieuwe klanten
 • Anorganische groei: actieve buy-and-build-strategie om landelijke dekking te verkrijgen
 • Excellente operatie: het professionaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering
 • Toonaangevend employer brand: de beste werkgever met de beste werknemers
 • Duurzame innovatie: het ontwikkelen van innovatieve en duurzame oplossingen

De Strategy Manager voert de analysen uit om tot datagedreven besluitvorming te komen binnen deze strategische pijlers, en presenteert deze analysen en inzichten op overtuigende wijze aan stakeholders. Zij/hij neemt de leiding over verschillende groei- en professionaliseringsprojecten op centraal niveau en op partnerniveau – zoals werknemersprogramma’s en implementatie van IT en tooling. De Strategy Manager werkt bovendien nieuwe strategische en innovatieve proposities uit, die bijdragen aan de missie en aan de vijf pijlers van OMDUS.

Het opbouwen van een goede band met de verschillende partnerbedrijven is voor deze rol van groot belang. De Strategy Manager zal twee à drie dagen per week op het hoofdkantoor in Amsterdam werken en reist de overige dagen naar de verschillende partnerlocaties, voornamelijk in Eindhoven, Rotterdam en Nijmegen.

De kandidaat
Deze functie is ideaal voor een strategieconsultant met minimaal vier jaar ervaring bij een toonaangevend consultancykantoor. De kandidaat is analytisch en procesmatig sterk en legt gemakkelijk verbinding met stakeholders in de organisatie, zowel op centraal (directie)niveau als in de partnerbedrijven. Zij/hij neemt initiatief en deelt de missie en verduurzamingsambities van OMDUS. Een succesvolle Strategy Manager krijgt na een aantal jaar de kans om door te groeien, bijvoorbeeld richting directieniveau van een van de partnerbedrijven – of door middel van een overstap binnen het portfolio van NPM Capital.

Interesse?

OMDUS werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max van Velthoven via maxvanvelthoven@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Max van Velthoven Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Strategy Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.