Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Strategy Manager

Strategy Manager

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Delft
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 3458 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Meatable werkgeverspagina voor andere vacatures

Meatable brengt ons een wereld waarin iedereen vlees kan eten zonder dierenleed en klimaatschade. De weg naar schaalbare, commerciële productie ligt nog vol met uitdagingen. Het is aan de Strategy Manager om daar – samen met het MT – oplossingen voor te vinden.

Over Meatable

Vleesproductie is de laatste jaren meer en meer onderwerp van discussie. Geïndustrialiseerde veeteelt vergt veel waterverbruik en werkt door de benodigde ruimte ontbossing in de hand. Daarbij doen de beelden van duizenden dieren in veel te kleine hokjes pijn aan de ogen. De oplossing? Stoppen met vlees eten?

Meatable gelooft dat het anders kan. De innovatieve biotech-startup werkt aan een oplossing zonder compromis. Aan het beste van twee werelden: vlees voor iedereen die dat wil, zonder schade aan onze planeet en zonder wreedheden tegen dieren.

Met de gepatenteerde OPTI-OX-technologie, ontwikkeld aan Cambridge en Stanford, produceert Meatable kweekvlees. Vanuit een diervriendelijk afgenomen sample bootsen zij het natuurlijke proces van vet- en spiergroei na. Zo maken ze duurzaam, efficiënt en lekker vlees.

“Wat wij maken is geen ‘soort vlees’. Wij maken vlees. Echt, sappig en heerlijk vlees, maar dan zonder dieren te slachten, zonder water te verspillen en zonder bossen te kappen.” – Krijn de Nood, CEO

Dat de techniek werkt, heeft Meatable al bewezen met de ontwikkeling van een prototype. Nu staat de start-up voor de volgende uitdaging: schaalbare, commerciële productie van constante kwaliteit. Meatable heeft net een Series A ronde opgehaald van 47 miljoen dollar en verwacht daarmee in 2025 op grote schaal te kunnen produceren en daarmee de vleesindustrie drastisch te verduurzamen.

Vacature: Strategy Manager

Bij Meatable begint een betere wereld echt bij jezelf (en je collega’s). De Strategy Manager werkt aan het oplossen van de belangrijkste strategische uitdagingen en zorgt er daarmee voor dat Meatable haar belofte waar gaat maken.

Meatable zit midden in de transitie van start-up naar schaalbare organisatie. De Strategy Manager leidt de belangrijkste initiatieven en is daarmee een drijvende kracht achter de transformatie. Zij/hij werkt bijvoorbeeld aan: het implementeren van nieuwe tooling, optimaliseren van interne processen zoals planning, monitoring en budgettering, het R&D-team helpen bij hun meest ingewikkelde uitdagingen, en oplossen van strategische vraagstukken rond de operationele kant en commercie. Daarbovenop krijgt de Strategy Manager de kans compleet unieke uitdagingen op te pakken, zoals het ontwikkelen van een productieproces en -locatie voor een product dat nooit eerder op schaal geproduceerd is en waar nog geen hardware voor bestaat.

“We zoeken een Strategy Manager die de charme inziet van een jong en dynamisch bedrijf. Iemand die kan levelen met MT-leden én onderzoekers, en die de wetenschap achter Meatable snel kan doorgronden.” – Caroline Wilschut, Director of Commerce & Strategy

De Strategy Manager ondersteunt de CEO en het MT in hun besluitvorming. Zij/hij bereidt discussies voor, ondersteunt het ontwikkelen van communicatie richting investeerders, business development en financieringsrondes, en werkt aan business intelligence.

De Strategy Manager krijgt alle vrijheid om met de strategische uitdagingen van Meatable aan de slag te gaan. Dat doet zij/hij samen met scherpzinnige collega’s, waaronder de Director of Commerce & Strategy (10+ jaar BCG) en de CEO (7+ jaar McKinsey). Dat maakt de rol een mooi avontuur voor een ervaren consultant die mee wil bouwen aan een bedrijf met de potentie om de wereld te verbeteren.

 

Interesse?

Meatable werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Strategy Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.