Strategy Manager Food Delivery

Strategy Manager Food Delivery

 • Strategy
 • Technology
 • Amsterdam
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 573 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Prosus werkgeverspagina voor andere vacatures

Prosus is een van ’s werelds grootste tech-investeerders en een grootmacht binnen haar sector. Het bedrijf heeft als doel om op lange termijn waarde te creëren voor de lokale markten waarin het actief is, en dit doen ze door bedrijven op te bouwen die een positieve impact hebben op het dagelijks leven aldaar. Met partners als Udemy, Swiggy en Delivery Hero loont het zich om nieuwe projecten scherp in de gaten te houden.

Over Prosus

Een snelgroeiend bedrijf, dat tech inzet om te voorzien in de behoeften van de lokale gebruiker.
Prosus heeft haar niche afgebakend door met de kracht van technologie wereldwijd internetconsumentenbedrijven op te bouwen. Momenteel zijn ze actief in meer dan 30 markten, waaronder Brazilië en India. Dus, mocht u nog niet gehoord hebben van Prosus, dan is de kans groot dat u bekend bent met hun partners – deze bedrijven helpen het leven van ongeveer één vijfde van de wereldbevolking te verbeteren.

Avito, Meesho en Udemy behoren tot de ondernemingen die Prosus heeft helpen ontwikkelen sinds het bedrijf is opgericht. Na de beursintroductie op Euronext Amsterdam in september 2019 werd Prosus zelfs het grootste internetconsumentenbedrijf in Europa.

Typisch voor deze bedrijven is dat ze actief zijn in de online advertenties, betalingen en fintech, maar het is in de food delivery sector waar ze een enorm, onbenut potentieel zien.

De benadering van Prosus met het oog op groei is er een van ondernemende aard: door middel van zorgvuldige analyse en overleg zijn ze een van de grootste tech-investeerders ter wereld geworden.

“We geloven echt in deze sector. Het is superspannend, het is een zeer dynamische omgeving en we zijn op zoek naar iemand die onze passie deelt voor wat we proberen te doen” – Director of Strategy en M&A

Vacature: Strategy Manager (Food Delivery Team)

De Strategy Manager speelt een sleutelrol nu Prosus de volgende groeifase ingaat.

Hij/zij gaat deel uitmaken van het 15-fte Food Delivery team en zal nauw samenwerken met de CFO en CEO. De Strategy Manager zal hen ondersteunen bij het ontwikkelen, communiceren en implementeren van deze strategie voor het segment.

Communicatie is essentieel. De Strategy Manager zal een strategisch partner zijn en rapporteren aan de CFO, Director of Strategy en M&A, en andere bedrijfsleiders in het Food Delivery team. Deze persoon zal strategische inzichten verschaffen aan de CFO en de CEO, maar hij/zij zal ook rechtstreeks samenwerken met de portfoliobedrijven van Prosus over de hele wereld. Een mindset die gericht is op de hele wereld is essentieel, en ervaring met het werken in verschillende bedrijfsculturen zou zeer goed van pas komen – de markten van Prosus zijn immers divers.

Dit is een uitdagende rol voor iemand met passie voor het aansturen van verandering en iemand die een blijvende impact wil hebben binnen het bedrijf. Gezien de aard van de functie zal de succesvolle kandidaat zich op zijn gemak voelen bij ambiguïteit en floreren in een omgeving waar het nemen van initiatief wordt beloond en gewaardeerd.

Dat kans is groot dat hij/zij voortdurend meerdere ballen in de lucht moet houden, allemaal met dezelfde focus en precisie, dus het vermogen om te multitasken is essentieel. De Strategy Manager leeft dan ook voor innovatie: hij/zij kijkt watertandend uit naar het vooruitzicht op nieuwe kansen en mogelijkheden.

Verantwoordelijkheden kunnen in vier categorieën worden ingedeeld:

 1. Nieuwe investeringen
  Hij/zij zal fusies en overnames en strategische investeringsdoelstellingen evalueren door middel van investeringstheorieën, commerciële due diligence uitvoeren en samenwerken met het fusie- en overnameteam.
 2. Het in kaart brengen van het bedrijfslandschap
  De Strategy Manager zal opkomende trends identificeren en analyseren, verwante sectoren in kaart brengen en de meest recente ontwikkelingen van de concurrentie analyseren.
 3. Portfoliomanagement
  In samenwerking met de verschillende bedrijven uit het portfolio zal hij/zij strategische inzichten ontwikkelen die uiteindelijk zullen bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van de prestaties van deze partners. Hierdoor is het noodzakelijk om regelmatig naar de kantoren van deze partners te reizen
 4. Bedrijfsstrategie
  Hij/zij zal informatie voor het senior management moeten voorbereiden – specifiek met betrekking tot de jaarlijkse strategie- en budgetprocessen, daarnaast zal de Strategy Manager verslag doen aan het senior managementteam en de Raad van Bestuur en contact onderhouden met de investor relations teams. Het spreekt voor zich dat de mogelijkheden die deze functie biedt, uniek zijn en voor een assertieve, gedreven en ambitieuze kandidaat, is dit een zeer aantrekkelijke functie.

Prosus werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten via roland.vetten@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.