Strategy Manager

Strategy Manager

 • Consulting Exit
 • Consumer
 • Ede
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 1270 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de De Heus werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • Met strategieconsulting
 • Affiniteit met agri/food en industriële omgeving
 • Hands-on strateeg
 • Stakeholder management

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De Heus levert hoogwaardige veevoeders en voorziet haar klanten van kennis over voeding, diergezondheid, veehouderij en veeteelt. De onderneming heeft in de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Hierdoor ligt er nu een breed scala aan strategische vraagstukken. De Strategy Manager gaat, als rechterhand van de Group Director Strategy & Business Development, een actieve rol spelen bij het analyseren en uitwerken van deze vraagstukken.

Over De Heus

Koninklijke De Heus is een familiebedrijf met een rijke historie en geldt als een internationaal toonaangevende speler in de markt. Na de oprichting in 1911 was het bedrijf aanvankelijk op Nederland gericht, maar sinds 2002 is De Heus internationaal doorgebroken. De onderneming is zodoende uitgegroeid tot één van de grootste familiebedrijven in Nederland. Momenteel heeft De Heus ruim 90 productielocaties in meer dan 20 landen, waarvan 10 productielocaties in Nederland. Hiermee worden 75 landen bediend. Er werken meer dan 10.000 werknemers wereldwijd.

Bij de Heus staat de duurzame beschikbaarheid en toegankelijkheid van veilig en gezond voedsel wereldwijd hoog op de agenda. De wereldbevolking groeit de komende decennia tot naar schatting 9,8 miljard mensen in 2050, waardoor ook de behoefte aan veilig en gezond voedsel zal blijven toenemen. Vanwege deze ontwikkelingen moeten de voedselketens zowel efficiënter als duurzamer worden. Met het Responsible Feeding-programma draagt De Heus hier aan bij. Dit programma omvat het ontwikkelen van veilig en duurzaam voer, het bewerkstelligen van een duurzame voedselketen, het verbeteren van de levensstandaard van de lokale gemeenschap en het bieden van een veilige en inspirerende werkomgeving.

De sterke internationale groei van De Heus en de dynamische context van de ontwikkelingen in de voedselketens over de hele wereld leiden tot een breed palet aan strategische vraagstukken met betrekking tot verdere expansie, organisatieontwikkeling, kansen om de agribusiness te verduurzamen, innovatie en samenwerking binnen de waardeketen. De afdeling Strategy & Business Development, waar de Strategy Manager toe behoort, werkt nauw samen met de business en met het senior management om de koers van De Heus ten aanzien van deze vraagstukken te bepalen.

Vacature: Strategy Manager

De Strategy Manager rapporteert aan de Group Director Strategy & Business Development, maar wordt geacht zelfstandig projecten op te pakken. Ervaring in strategieconsulting en stakeholdermanagement zijn belangrijk om van deze rol een succes te maken. De scope is breed wat onderwerpen betreft en heeft een internationaal karakter. Het bezoeken van de verschillende business units maakt deel uit van deze rol.

De Strategy Manager werkt nauw samen met senior management en ondersteunt de business. De Heus heeft een gedecentraliseerde organisatiestructuur; elke business unit heeft haar eigen uitdagingen en er liggen veel interessante vragen in de diverse markten. Vraagstukken waar de Strategy Manager zich over buigt zijn bijvoorbeeld: de groeistrategie per land of regio, mogelijke uitbreiding van het portfolio met andere diersoorten of activiteiten, organisatieontwikkeling en het uitbouwen van de voortrekkersrol op het gebied van verduurzaming binnen de keten. Onderwerpen die direct impact hebben op de toekomst van het bedrijf.

“Deze rol is extreem interessant vanwege de brede scope van strategische vraagstukken waarmee je te maken krijgt. Daarnaast krijg je veel exposure, want je werkt nauw samen met senior management over de hele wereld. Als je jezelf laat zien, kun je veel impact hebben en zijn er veel mogelijkheden binnen de organisatie”. –Janneke Haverkamp-Dijkhuizen, Group Director Strategy & Business Development

De Heus is een familiebedrijf met een internationale scope. Bij De Heus houdt men van aanpakken en tempo maken, ondernemerschap wordt dan ook op prijs gesteld. Voor de Strategy Manager is het belangrijk om affiniteit te hebben met de sector en met een industriële omgeving en dat je enthousiast wordt van zeer uiteenlopende strategische vraagstukken. Ook houd je ervan effectief samen te werken maar zie je er ook niet tegenop om zelfstandig aan de slag te gaan en de handen uit de mouwen te steken. Als je jezelf binnen deze functie waarmaakt, zijn er op termijn interessante en mogelijk zelfs internationale doorgroeimogelijkheden.

 

Interesse?

De Heus werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.