Strategy Consultant

Strategy Consultant

  • Consulting Exit
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1391 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ABN AMRO vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

ABN AMRO Asset Based Finance (ABF) opereert sinds 2018 als zelfstandige dochteronderneming van de bank. Inmiddels telt deze financiële entiteit 850 medewerkers in Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk. De Strategy Consultant speelt een belangrijke rol bij interne strategische trajecten. Een rol met veel exposure die écht impact kan maken.   

Over ABN AMRO Asset Based Finance

In januari 2018 werden ABN AMRO Commercial Finance en ABN AMRO Lease samengevoegd tot één entiteit: ABN AMRO Asset Based Finance (ABF). Als dochteronderneming van ABN AMRO Commercial Banking (met een eigen directie), financiert ABF assets in de vorm van lease- en commercial finance-oplossingen voor zakelijke klanten. Simpel gezegd verzorgt Asset Based Finance financieringen met onderpand, zoals machines, voorraden of debiteuren. Klanten zijn zeer divers; variërend van MKB-bedrijven, grootzakelijke klanten tot aan institutionele beleggers – zowel nationaal als internationaal. De asset-based financieringsoplossingen vormen een belangrijke pijler in de optimale dienstverlening die de bank haar (zakelijke) klanten wil en kan leveren.

Op het kantoor in Utrecht zetelt onder meer het Business Management & Development team (BM&D). Dit internationale team bestaat uit 30 fte, met onder meer marketeers, product developers, product owners en strategieconsultants. Onder de paraplu van het BM&D-team vallen enkele subteams, waaronder de Strategy & Execution Office. Het doel van dit team is glashelder: de interne organisatie strategisch naar een hoger niveau brengen. Door strategische trajecten aan te dragen, uit te stippelen en ze vervolgens uit te voeren, speelt dit ‘interne consultinghuis’ een cruciale rol in de ontwikkeling en groei van ABN AMRO Asset Based Finance.

Vacature: Strategy Consultant

De Strategy Consultant buigt zich over diverse interne strategische vraagstukken. ‘In welke markten moeten we actief zijn en met welke producten; hoe ziet ons organisatiemodel eruit en waar is ruimte voor verbetering?’ Als directe sparringpartner van de Strategy Lead is de Strategy Consultant nauw betrokken bij -of in the lead van- complexe strategische projecten. Niet alleen de Strategy Lead onderhoudt een korte lijn met de Strategy Consultant; ook de CEO of andere directieleden kloppen regelmatig bij haar/hem aan voor strategisch advies.

Strategische projecten ontwerpen én uitvoeren
Nadat de Strategy Consultant een strategisch traject gepresenteerd en ontworpen heeft, blijft zij/hij nauw betrokken bij de uitrol ervan. Waarborgen dat de strategie optimaal uitgevoerd wordt is een ongoing proces dat zij/hij continu blijft monitoren. In elke fase van het traject speelt de Strategy Lead een leidende rol.

Dat vraagt om een proactieve zelfstarter die zelfstandig een strategisch project kan opzetten en uitvoeren. En, minstens zo belangrijk: de noodzaak of meerwaarde ervan op inspirerende wijze aan andere teams en stakeholders – o.a. de directie, Country Managers en collega’s van ABN AMRO Commercial Banking – kan overbrengen. Een grondige probleemanalyse uitvoeren is haar/zijn tweede natuur, net als het voorbereiden en geven van gestructureerde, overtuigende presentaties.

De ideale kandidaat is een analytische, communicatief sterke consultant die al eerder zelfstandig strategische projecten leidde. Ervaring in de financiële sector is een pre; een ondernemende, proactieve mindset een must. De rol komt met veel verantwoordelijkheden, mogelijkheden en exposure.

“Als Strategy Consultant bij Asset Based Finance kun je echt impact hebben. Juist in dit team, dat aan de vooravond van een nieuwe (groei)fase staat. Je kunt hier heel veel leren en krijgt meteen de kans om je te positioneren en zaken in beweging te zetten. Aan exposure en mogelijkheden om jezelf in rap tempo verder te ontwikkelen geen gebrek.” – Servé Kraft, Strategy Lead

Interesse?

ABN AMRO werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.