Strategy & Business Developer

Strategy & Business Developer

 • Utrecht
 • Gepubliceerd op 8 augustus 2020
 • Vanaf 5 jaar werkervaring

Voor wie?

 • Minimaal 5 jaar ervaring
 • Getraind in een corporate omgeving
 • Ervaring bij een tech-scale-up
 • Analytisch
 • Strategisch
 • Operationeel sterk
 • Innovatie-gedreven

Winkelen bij bol.com is voor veel Nederlanders en Vlamingen de gewoonste zaak van de wereld. Maar schijn bedriegt. Er is niets gewoons aan deze e-commercegigant. Het is pionieren bij bol.com. Dag in dag uit worden er grenzen verlegd, van kleine optimalisaties tot grote innovaties. Strategy & Business Development is de motor achter deze innovatiekracht.

Bol.com

Met meer dan 11 miljoen actieve klanten en een assortiment van zo’n 23 miljoen artikelen – van boeken, muziek en games tot babyspullen en huishoudelijke producten – is bol.com is de online marktleider. Dagelijks werken zo’n 2000 mensen aan het verbeteren van de customer-journey en klantervaring. Dat doen ze op een analytische en data-gedreven manier. Bol.com begrijpt wat de klant wil – dat is de sleutel tot het succes en razendsnelle groei van het innovatieve platform.

De groeiambities van bol.com kunnen alleen duurzaam gerealiseerd worden als het bedrijf consequent de juiste strategische keuzes maakt. Dat is een uitdaging in e-commerce, waar het aantal kansen nagenoeg oneindig is. Daarom stelt bol.com hoge eisen aan het analytische en conceptuele vermogen van medewerkers.

“We zijn hier continu bezig met vernieuwen en verbeteren. Of het nou om een kleine optimalisatie of een grote innovatie gaat, we meten en analyseren de impact en gebruiken de inzichten direct om bij te sturen.” – Jeroen Magnus, Director Strategy & Business Development

Strategy & Business Development is op dit moment een team van 14 professionals, hoofdzakelijk met een achtergrond in strategieconsulting. Gezien het grote belang van dit team voor de strategie en roadmap is bol.com voornemens meerdere Strategy & Business Developers met een iets ander profiel aan te trekken.

Vacature: Strategy & Business Developer

Strategy & Business Developers zijn betrokken bij de strategie-ontwikkeling voor de komende jaren en het initiëren, regisseren en operationeel verankeren van nieuwe businessmodellen en innovaties door alle disciplines en lagen van bol.com heen. Ze komen in actie wanneer de impact voor bol.com groot is en creativiteit en ondernemerschap nodig zijn om tot resultaten te komen.

Het aantal kansen binnen e-commerce is nagenoeg oneindig. Welke prioriteiten bol.com stelt en aan welke projecten de nieuwe Strategy & Business Developer zal gaan werken is strikt vertrouwelijk. Drie dingen staan vast: het vernieuwende karakter, de data-gedreven methode en de enorme impact. Ter illustratie kunnen we hooguit een aantal voorbeelden noemen van hoe dit team in het verleden grenzen verlegd heeft: de transitie van webshop naar online platform, verzenden via bol.com, nieuwe categorieën aanboren en geografische expansie naar België.

De Strategy & Business Developers hebben een grote mate van autonomie en betrokkenheid. Om projecten en concepten goed te laten landen sturen zij multidisciplinaire teams aan en managen zij stakeholders op alle organisatieniveaus. Hoewel schaalbaarheid een keiharde eis is, betekenen de snelle ontwikkelingen dat zij regelmatig on their feet moet denken. Er wordt dus zowel een groot beroep gedaan op strategische en conceptuele kwaliteiten als op sturende en tactische talenten om impact te realiseren.

Om het innovatieve vuur van het team verder aan te wakkeren wordt nu gekeken naar kandidaten met een andere achtergrond dan strategieconsulting – bijvoorbeeld business development bij een grote corporate en/of een tech-scale-up binnen het B2C-domein. De Strategy & Business Developer krijgt alle ruimte zich te onderscheiden en te ontwikkelen. Daarbij speelt feedback en leren van collega’s een centrale rol: binnen bol.com is samenwerken heilig.

“Ongeacht je achtergrond zul je versteld staan hoe innovatief het er hier aan toegaat. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken.” – Jeroen Magnus, Director Strategy & Business Development

Bol.com werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Strategy & Business Developer

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Strategy & Business Developer

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Strategy & Business Developer

Vraag over deze vacature? Vraag het Annelijn Nijhuis

Senior CRM MarketeerFitForMe
Volgende vacature
Head of PR & CommunicationsMarktplaats

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.