Strategy Advisor

Strategy Advisor

 • Strategy
 • Den Haag
 • 886 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Industry International werkgeverspagina voor andere vacatures

De positie voor Strategy Advisor bij Industry International is nieuw. Industry International – een internationaal opererende technologische dienstverlener én Holding van vijf niche-bedrijven – is een voormalige business unit van Imtech en sinds 2016 volledig zelfstandig. Na een periode van overnames en verzelfstandiging breekt nu een tijd van optimalisering en groei aan. De Strategy Advisor speelt daarin een belangrijke rol als directe sparringpartner en strategisch adviseur voor de CEO en CFO van de Holding en het Senior Management van de vijf bedrijven.

Industry International

Industry International komt voort uit onderdelen van Imtech. In Industry International is sinds 2016 flink geïnvesteerd. Het is nu een autonome organisatie waarin zowel de Holding als de vijf bedrijven sinds dit jaar volledig zelfstandig zijn met positieve financiële resultaten.

Deze bedrijven zijn 360°KAS, Ampulz, Ventilex, VONK en SPARQ Assembly. Deze bedrijven zijn allemaal in Nederland gevestigd, en opereren op internationaal niveau. Ze staan bekend om hun hoogwaardige, vaak unieke en zeer specialistische technische producten.

[toggle title_open=”Vijf autonome bedrijven” title_closed=”Vijf autonome bedrijven” hide=”yes” border=”yes” style=”default” excerpt_length=”0″ read_more_text=”Read More” read_less_text=”Read Less” include_excerpt_html=”no”]

360°KAS is gespecialiseerd in meetsystemen voor de olie- en gasindustrie. Ze maken onder andere analyse-, monstername-, conditionering- en testsystemen. Ook Kiekens Technology valt onder 360°KAS, zij zijn onder andere gespecialiseerd in stoomkoelers voor de olie- en gasindustrie.

Ampulz levert innovatieve oplossingen voor hoogwaardige power conversie. Klanten zijn onder andere Defensie, Thales en wetenschappelijke instituten als CERN.

Ventilex ontwikkelt, produceert en onderhoudt industriële drogers en luchtontvochtigers voor onder andere de voedsel-, kruiden- en mineraalindustrie. Ventilex behoort tot de mondiale top vijf binnen hun sector.

Vonk ontwikkelt betrouwbare, mobiele elektrotechnische systeem integration oplossingen voor de industrie.

Sparq Assembly is gespecialiseerd in elektrotechnische engineering. Ze bouwen elektriciteits- en energiepanelen en hoogspanningsmasten en zetten deze in elkaar. [/toggle]

Op het compacte hoofdkantoor in Den Haag (15 fte) zijn onder andere de Directie van de Holding gevestigd en de centrale HR en Finance afdelingen.

Vacature: Strategy Advisor

De Strategy Advisor werkt vanuit het hoofdkantoor in Den Haag. Hij/zij is de adviseur en sparringpartner van Thijs Jan Huizer (CEO) en Dennis Mulder (CFO). Samen met hen kijkt de Strategy Advisor vooruit en ontwikkelt een innovatieve groeistrategie voor de vijf bedrijven. Hij/zij analyseert trends in de markt, doet kwalitatieve en kwantitatieve analyses, voert gesprekken met de banken en investeerders en komt op basis van al deze informatie met een commercieel plan voor de toekomst. De Strategy Advisor heeft daarnaast een belangrijke rol in het optimaliseren van de complexe operationele processen en werkt toe naar een zo efficiënt mogelijke organisatie. Deze persoon heeft een belangrijke stem in de strategische besluitvorming. De Strategy Advisor rapporteert direct aan de CEO.

Stakeholders: met wie werkt de Strategy Advisor samen?

CEO Thijs Jan Huizer heeft een TU-achtergrond en heeft zich vanuit Consultancy ontwikkeld binnen de olie- en gasindustrie. In 2015 is hij aangesteld als CEO van Industry International. Hij is energiek, ondernemend, analytisch en ziet overal mogelijkheden. Het is zaak dat de Strategy Advisor de kansrijke initiatieven uit zijn ideeën selecteert en uitwerkt tot concrete concepten of plannen. Denk daarbij aan mogelijkheden tot uitbreiding van het portfolio, het aanboren van nieuwe markten en mogelijke investeringen in R&D.

CFO Dennis Mulder is een zeer ervaren Finance Director. Hij heeft gewerkt bij PWC, Shell, Imtech en is sinds september 2015 CFO bij Industry International. Samen met hem zal de Strategy Advisor de diepte in gaan, de cijfers grondig analyseren en komen tot een datagedreven voorstel.

Corporate strategy voor de Business Units

Naast de CEO en CFO, werkt de Strategy Advisor veel samen met het Senior Management van de vijf bedrijven. Het doel is om deze bedrijven zo goed en efficiënt mogelijk te laten draaien. Transparantie is daarin een kernwoord: Waar liggen kansen? Welke markten – met welke productcombinaties – willen we betreden en wat is de strategie? Waar liggen de commerciële successen en eventuele operationele bottlenecks? De Strategy Advisor ondersteunt de bedrijven proactief bij het optimaliseren van hun business. Een voorbeeld is Inkoop: hoe kan dat slimmer, strategischer, efficiënter en dus voordeliger? De Strategy Advisor ontwikkelt een strategie en helpt bij de implementatie daarvan.

Consulting Exit

De positie van Strategy Advisor is bij uitstek geschikt voor een Consultant met een technische achtergrond. Analytische vaardigheden, conceptueel denkvermogen en strategisch inzicht komen goed van pas. Daarnaast zijn overtuigen, presenteren en stakeholder management de perfecte social skills om succesvol te zijn in deze rol. Industry International biedt interessante doorgroeimogelijkheden, bijvoorbeeld richting een commerciële lijnfunctie binnen een van de vijf bedrijven.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Zelfstartend
 • Daadkrachtig
 • Strategisch
 • Conceptueel denkvermogen

Ervaring

 • Minimaal 4 jaar werkervaring
 • Strategy of Management Consultancy
 • Technische opleiding is een pre

Contact

Strategy Advisor Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.