Strategist Result Delivery Office

Strategist Result Delivery Office

  • Consulting Exit
  • Consumer
  • Boxtel
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1858 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Vion werkgeverspagina voor andere vacatures

De van oorsprong Nederlandse voedselproducent Vion brengt elke dag haar missie ‘Food that Matters’ in de praktijk: meer dan 100 miljoen consumenten wereldwijd voorzien van smakelijke, gezonde voeding afkomstig uit een transparante en eerlijke keten. Om deze missie tot in de puntjes door te voeren is niet alleen een toekomstgerichte strategie, maar ook een Result Delivery Office (RDO) op touw gezet. Voor dit centrale strategie-orgaan zoekt Vion een ervaren strategist. 

Kwaliteitsvoedsel uit een eerlijke keten

De allerbeste burger (van goed rundvlees of 100% plantaardig); de lekkerste gedroogde ham; of krokant buikvet op een Japanse ramen – grote kans dat deze producten afkomstig zijn uit één van de ketens van Vion. Achter haar ~15 merken, met focus op kwaliteit en duurzaamheid, hanteert Vion namelijk volledig geïntegreerde vraaggestuurde productieketens. Van het dier op de boerderij tot het verpakte vlees en eventueel (extern) keurmerk bij de retailer: Vion weet te allen tijde wat er in haar supply chain gebeurt. Per merk verschilt de precieze focus en positionering, maar over het gehele portfolio onderscheidt Vion zich door uitstekende kwaliteit, voedselveiligheid en aandacht voor dierenwelzijn en duurzaamheid. Sinds 2019 wordt daarnaast ingezet op ‘plant based meat alternatives’, waarbij de integrale Food that Matters-strategie van Vion gericht blijft op de voorziening van proteïne als essentieel bestandsdeel van het menselijk lichaam. De focus breidt zich zodoende uit in de richting van ‘food solutions’ – nog altijd binnen de context van betrouwbare en geïntegreerde supply chains.

In een wereld die onder druk staat bouwen wij zogenaamde ‘balanced chains’ om veilig, gezond en smaakvol voedsel te produceren, waarbij we als essentiële ketenpartner waarde creëren in een toekomstbestendig ecosysteem.” – Ronald Lotgerink, CEO Vion

Het Result Delivery Office

Vion neemt het onderwerp strategie serieus. Als voedselproducent en proteïneverwerker is het bedrijf zich bewust van de noodzaak om duidelijke en goede antwoorden te geven op de vragen van deze tijd, op het gebied van onder andere voedselveiligheid, kwaliteit, dierenwelzijn en duurzaamheid. De productieketen en eindproducten moeten daar vanzelfsprekend op aansluiten. Het RDO is het centrale strategie-orgaan dat een belangrijke rol speelt in het uitstekend uitdenken, sterk onderbouwen en in de business uitvoeren van de strategie van Vion. Dit gebeurt op basis van een projectportfolio dat reeds is gecreëerd in samenspraak met de Executive Committee. Het RDO heeft daarnaast het mandaat om, tijdens het runnen van deze projecten, nieuwe onderwerpen aan te kaarten en het portfolio waar nodig bij te schaven en verdere verdieping te zoeken.

“Binnen het RDO werken we dagelijks aan de strategie. We doen dit in de brede zin van het woord, dus van idee tot aan realisatie en alle stappen daartussen. Belangrijk hierbij is om te zorgen dat we continue de juiste strategische prioriteiten blijven stellen, de overlap tussen projecten coördineren en al onze collega’s helpen begrijpen wat de strategie betekent en op welke manier ze hier persoonlijk aan bij kunnen dragen.” – Freek van den Eijnden, Director RDO

Het RDO bestaat uit Freek (voormalig Associate Partner bij EY-Parthenon) en vier teamleden, en staat in nauw contact met zowel de Executive Committee als de business. Het RDO initieert, coördineert en begeleidt strategische projecten; levert belangrijke ondersteuning op analytische vraagstukken; en houdt een vinger aan de pols wat betreft rapportage en tijdslijnen.

Een recent voorbeeld van zo’n project is het creëren van een business case en besluitvormingsdocument voor het openen van een vleesvervangersfabriek. Maar ook het accelereren van de digitale agenda; het verkennen van (nieuwe) markten, alsmede organisatorische vraagstukken en projecten op het gebied van kostenbesparing zitten in het portfolio.

Vacature: Strategist Result Delivery Office

Om de RDO te versterken is Vion op zoek naar een ervaren strategist. Hij of zij heeft zich bewezen in een managersrol bij één van de strategie- of managementconsultingbureaus en wil zich verder ontwikkelen op een strategische en centrale functie binnen een sterk operationele omgeving. De strategist rapporteert aan de RDO Director en zal inhoudelijk gezien op den duur een groot deel van diens huidige takenpakket overnemen. Het RDO is een jong orgaan binnen Vion dat de volledige buy-in heeft van het senior management. De zichtbaarheid van deze rol is dan ook groot. Vion is van oudsher ijzersterk op operationeel en productioneel vlak. Een ervaren consultant, met een pragmatisch en nuchter karakter, uitstekende analytische vaardigheden en abstract denkvermogen, kan in deze omgeving direct veel waarde toevoegen.

Vion werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Imke Peters op imke.peters@topofminds.com

Contact

Strategist Result Delivery Office Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.