Strategisch Zorgverkoper

Strategisch Zorgverkoper

  • Strategy
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 2848 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de OLVG werkgeverspagina voor andere vacatures

OLVG wil als hét toonaangevende stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam de beste zorg leveren aan Amsterdamse patiënten. En dat op de meest innovatieve, hoogkwalitatieve en kostenefficiënte manier. De Strategisch Zorgverkoper maakt duurzame afspraken met zorgverzekeraars die deze doelstellingen ondersteunen.

Over OLVG


Sinds het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in 1898 in Amsterdam door de katholieke Zusters Onder de Bogen werd opgericht, is er veel veranderd. Sinds het in 2015 fuseerde met het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het twee jaar geleden het patiëntenbestand van het failliete Slotervaartziekenhuis overnam, groeiden de capaciteit en de scope van het ziekenhuis enorm. Vandaag de dag telt OLVG meer dan 6000 medewerkers die zich elke dag vol overgave inzetten om de Amsterdamse bevolking te voorzien van de best mogelijke zorg en daarbij zo dicht mogelijk bij de patiënt te staan. Nieuwe technieken en strategische partnerships spelen een cruciale rol in de toekomstplannen van het ziekenhuis, waarin ‘voorop blijven lopen’ een belangrijke doelstelling is.

Value Based Healthcare
Daarbij hanteert het ziekenhuis het Value Based Healthcare principe. Het uitgangspunt is dat de patiënten passende, hoogkwalitatieve zorg ontvangen en dat het ziekenhuis een financieel gezonde organisatie blijft. Dat vertaalt zich onder meer naar verschillende innovatie- en transformatieprojecten die zich op dit moment rondom OLVG afspelen. Al deze projecten hebben een duidelijk oogmerk: patiënten nóg beter kunnen behandelen, de samenwerking in de zorgketen verbeteren en kostenefficiënter opereren. Kortom: een win-win situatie creëren voor alle betrokken partijen. Door innovatieve, duurzame afspraken met zorgverzekeraars te maken, draagt de Strategisch Zorgverkoper bij aan de strategische ambities van OLVG.

Vacature: Strategisch Zorgverkoper

De Strategisch Zorgverkoper is de directe schakel tussen OLVG en de zorgverzekeraars. Als onderdeel van de afdeling Zorgverkoop – bestaand uit 6 fte – is de Strategisch Zorgverkoper verantwoordelijk voor de zorginhoudelijke-, financiële- en procesmatige afspraken tussen het ziekenhuis en de verzekeraars. Het contact met de zorgverzekeraars is intensief en vindt op alle niveaus plaats – zo zit de Strategisch Zorgverkoper de ene dag aan tafel met de inkoper van een kleine partij, en heeft zij/hij de volgende dag een overleg in aanwezigheid van de voltallige Raad van Bestuur. Ook schakelt de Strategisch Zorgverkoper zelf direct met leidende artsen en het management van het ziekenhuis. Aan elke tafel manifesteert zij/hij zich als een stevig gespreks- en onderhandelingspartner met gedegen vakinhoudelijke kennis.

Afspraken in lijn met strategische ambities
Bij elke onderhandeling is de vraag ‘hoe een (verkoop)afspraak bijdraagt aan de strategische ambities van het ziekenhuis’ bepalend voor de uitkomst ervan. De focus ligt op het realiseren van duurzame, transparante relaties waarbij een strategische samenwerking centraal staat die bijdraagt aan de eerder genoemde win-win situatie. Daarvoor zijn naast vakinhoudelijke kennis, ook analytische en cijfermatige skills een must. Evenals uitstekende communicatieve vaardigheden, geslepen onderhandelingsskills en een scherpe blik op ontwikkelingen in de markt.

“Door de passende, innovatieve afspraken die de Strategisch Zorgverkoper met de verzekeraars maakt, kan OLVG haar strategische doelstellingen realiseren en kunnen Amsterdammers erop vertrouwen dat OLVG voor hen klaarstaat. De rol geniet veel exposure binnen de gehele organisatie.” – Eva de Bres-Riemslag, Manager Strategische Verkoop

Veel exposure
Naast onderhandelen met de diverse zorgverzekeraars, is de Strategisch Zorgverkoper ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van proposities en het vertalen van gemaakte afspraken naar contracten en prijslijsten. Ook coördineert zij/hij de verantwoording van de kwaliteitsindicatoren richting zorgverzekeraars. De Strategisch Zorgverkoper geniet veel exposure binnen het ziekenhuis en rapporteert direct aan Eva de Bres-Riemslag, Manager Strategische Verkoop. OLVG is een platte organisatie waarin lijnen kort zijn. Het saamhorigheidsgevoel is groot, net als de bereidheid om zich voor elkaar en het ziekenhuis in te zetten: alles om elke dag weer de allerbeste zorg te leveren.

Verbeteren van de zorgsector
De ideale kandidaat is een resultaatgedreven, strategische stakeholdermanager die op alle niveaus een waardig gespreks- en onderhandelingspartner is. Iemand die geen moeite heeft zichzelf te positioneren, die zowel intern als extern sterk relatiegericht is en met haar/zijn overtuigingskracht gemakkelijk draagvlak creëert. Naast een heldere visie op de markt, beschikt de ideale kandidaat ook over de capaciteit om pragmatisch en uitvoerend te denken en te handelen. Bovenal is het de uitgelezen rol voor iemand die heel graag een wezenlijke bijdrage wil leveren aan de strategische ambities van OLVG en aan verbetering van de zorgsector als geheel.

OLVG werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

 

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.