Strategisch Energieadviseur

Strategisch Energieadviseur

 • Consulting Exit
 • Energy
 • Delft
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1444 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Joulz vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 5 jaar werkervaring
 • In de energiesector en/of als (Strategy) Consultant
 • Kennis van energiesystemen
 • Gevoel voor techniek
 • Technische opleiding op academisch niveau

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met innovatieve energieoplossingen en deskundig advies helpt Joulz bedrijven te versnellen in de energietransitie. De Strategisch Energieadviseur is de strategische sparringpartner voor Joulz’ grootste en meest complexe klanten. Zij/hij ontwikkelt samen met directieleden en andere senior counterparts hun optimale energie-infrastructuur en loopt daarmee voorop in de energietransitie.

Over Joulz

De elektrificatie van bedrijven is een belangrijk en uitdagend onderdeel van de energietransitie. Joulz ontwerpt, bouwt, beheert en exploiteert energiesystemen om deze complexe stap te zetten. Daarvoor combineert men een breed scala aan oplossingen, waaronder meetdiensten, energie- en laadinfrastructuur, zonne-energie en energieopslag. Zo zorgt Joulz dat bedrijven overschakelen op duurzame energie die ze zelf opwekken, opslaan en op het juiste moment gebruiken.

Joulz helpt bedrijven met het vinden van antwoorden op strategische energievragen zoals: “Hoe ziet een toekomstbestendige energie-infrastructuur eruit?”, “Hoe krijgt een bedrijf grip op zijn energieverbruik?”, “Hoe kan ik mijn plannen voortzetten ondanks congestie op het elektriciteitsnet?”, “Wat zijn de beste oplossingen om doelstellingen rond duurzame energie te realiseren?”, en “Welke investeringen in energie-infrastructuur leiden tot kostenbesparingen of genereren zelfs extra omzet?” Door steeds veranderende wet- en regelgeving en toenemende netcongestie zijn dit ingewikkelde vraagstukken waarin Joulz met zijn expertise het verschil kan maken.

“Met onze kennis en jarenlange ervaring zorgen we voor een efficiënte energie-infrastructuur. We ondersteunen niet alleen het ontwerp en de bouw maar ook de financiering en de exploitatie. Zo zetten we oplossingen neer waarbij duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand gaan.” – Sytse Zuidema, CEO

De ongeveer driehonderd medewerkers van Joulz bedienen in totaal ruim twintigduizend zakelijke klanten, waaronder veel van de grote logistieke ondernemingen in Nederland. Een van de meest aansprekende projecten van Joulz is het Energie Collectief Schiphol Trade Park. Daar heeft het bedrijf, samen met klanten en partners, een unieke energiehub gerealiseerd. Op dit zakelijke en logistieke knooppunt, vlakbij Schiphol, zijn energieopwekking, -opslag en -management slim aan elkaar gekoppeld om zo een volledig zelfvoorzienend systeem te creëren. Dankzij dit soort innovatieve oplossingen groeit Joulz snel en ontwikkelt het bedrijf zich tot een van de aanjagers van de energietransitie in Nederland.

Vacature: Strategisch Energieadviseur

De Strategisch Adviseur gaat in gesprek met de belangrijkste klanten van Joulz om met hen na te denken over de invulling van hun energievraag, nu en in de toekomst. Daarbij richt zij/hij zich op het complete spectrum: van de technologische oplossingen tot de businesscase en van de bouw tot de exploitatie. Zo helpt de Strategisch Adviseur bedrijven om via elektrificatie hun operatie te verduurzamen en te groeien binnen de beperkingen van het stroomnetwerk (netcongestie).

“We willen vroeg aan tafel zitten bij projectontwikkelaars en bouwers zodat het energievraagstuk vanaf de start integraal wordt meegenomen en onze impact maximaal is. De Strategisch Adviseur is de strategische gesprekspartner die hiervoor gaat zorgen.” – Sanne Castro, Manager Producten & Advies

De Strategisch Adviseur spreekt regelmatig met directieleden en projectmanagers van projectontwikkelaars, bouwbedrijven, andere grote ondernemingen en (semi-) overheden. In die gesprekken bouwt zij/hij strategische adviesrelaties op die uiteindelijk uitmonden in investeringen in energieassets. Dat vraagt om een Strategisch Adviseur met de ervaring, expertise en communicatieve vaardigheden om als stevige gesprekspartner voor deze senior counterparts te kunnen fungeren en om de juiste balans te kunnen vinden tussen inhoudelijk advies en commerciële belangen.

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de rol. De Strategisch Adviseur werkt bijvoorbeeld nauw samen met accountmanagers om de relatie met grote klanten vorm te geven en het advies te converteren naar concrete projecten. Zodra een project richting gedetailleerde uitwerking en realisatie gaat, werkt zij/hij samen met bidmanagers, engineers en andere collega’s. Daarmee is de Strategisch Adviseur direct betrokken bij het gehele project: van eerste idee tot inbedrijfname. Ook werkt zij/hij met de teams van Joulz die zich richten op innovatie, business development en productmanagement om hen van inhoudelijke input te voorzien.

Deze veelzijdige functie combineert analytisch vermogen en technische en financiële kennis met het bouwen van relaties en gevoel voor commercie. Het is een unieke kans om met de innovatieve en duurzame energieoplossingen van Joulz de energietransitie van bedrijven vorm te geven.

 

Interesse?

Joulz werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.