Strategiemanager

Strategiemanager

 • Consulting Exit
 • Health
 • Rotterdam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2461 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Gro-up vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf vijf jaar ervaring
 • In consulting
 • Strategisch
 • Operationeel
 • Programmamanagement
 • Affiniteit met de doelgroep (opgroeiende kinderen)

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Gro-up streeft naar een wereld waarin elk kind de ruimte en mogelijkheden krijgt om het mooiste uit zichzelf te halen. Aan de hand van een innovatieve visie werkt de organisatie iedere dag aan het creëren van die wereld. De Strategiemanager ondersteunt de Directeur Strategie bij het doorontwikkelen van de visie en borgt dat deze in alle lagen van de organisatie verankerd wordt.

Over gro-up

Om een kind echt te kunnen helpen, is de context cruciaal. Daarom betrekt gro-up gezinnen en buurten bij hun ambitie en werk om te zorgen dat kinderen alle kansen krijgen het mooiste uit zichzelf te halen. Voor gro-up begint dat traject al tijdens de zwangerschap en duurt voort tot het moment waarop een kind zelfstandig is. Met onder meer kraamzorg, kinderopvang, onderwijs en jeugdhulp: voor elk soort hulp kunnen ouders en instanties bij gro-up terecht. Die totaalaanpak maakt de organisatie uniek.

Gro-up bestaat op papier pas kort, maar in werkelijkheid al tientallen jaren. De organisatie is het resultaat van de samenwerking tussen dertien verschillende partijen die vorig jaar besloten onder een nieuwe merknaam verder te gaan om de gemeenschappelijke doelen te realiseren. Op dit moment telt gro-up ruim driehonderd locaties en drieduizend medewerkers. De komende jaren wil de organisatie uitgroeien tot een voorbeeld van een manier van werken waarbij kind, gezin en buurt centraal staan in plaats van één type dienstverlening aan te bieden. Dit is er het uitgelezen moment voor: het welzijn van kinderen en de preventie van problemen staan in het huidige politieke debat hoog op de agenda. Gro-up is vastberaden het momentum te pakken om een wezenlijke bijdrage te leveren aan een mooie toekomst voor elk kind.

Vacature: Strategiemanager

Binnen gro-up is het strategische hart opgedeeld in vier afdelingen: Onderzoek en Ontwikkeling, Omgevingsmanagement, Aanbestedingen & Subsidies en Zorgstructuur. De managers van deze afdelingen worden aangestuurd door Youp Hamburger, Directeur Strategie. De Strategiemanager is Youps rechterhand, die hem enerzijds ondersteunt bij de doorontwikkeling en implementatie van de langetermijnstrategie van gro-up en anderzijds met het in bredere zin brengen van structuur in denken en handelen bij gro-up. De Strategiemanager helpt Youp met het uitwerken van strategische prioriteiten, de vertaling daarvan naar concrete projecten en naar mogelijkheden om deze optimaal in de organisatie te implementeren.

Het is vooral haar/zijn gave om structuur aan te brengen waardoor de Strategiemanager van onschatbare waarde is. Bij elk vraagstuk denkt de Strategiemanager na over manieren om oplossingen (nog) beter te structureren. Het doel: een organisatie die geleidelijk leert gestructureerd te denken en handelen op basis van een langetermijnperspectief. De Strategiemanager is zowel strategisch als operationeel sterk. Zij/hij kan niet alleen goede analyses draaien en resultaten doorvertalen naar een overtuigend strategisch plan, maar kan dit plan indien nodig ook zelf implementeren. In zo’n implementatietraject heeft de Strategiemanager een flexibele, pragmatische aanpak; zij/hij begrijpt dat veranderingen niet altijd rechtlijnig zijn en dat er soms wat tijd en volharding nodig zijn om mensen mee te krijgen.

“In een dynamische organisatie als gro-up is er nog heel veel ruimte voor professionalisering. Door structuur aan te brengen in processen, structuren en afdelingen, zorg je ervoor dat we veel beter in staat zijn om onze ambities waar te maken. Daarmee maak je niet alleen het verschil voor onze organisatie, maar ook voor duizenden kinderen.” – Youp Hamburger, Directeur Strategie

Dit is een mooie rol voor een consultant die graag haar/zijn kennis en expertise inzet voor een snelgroeiende organisatie met een prachtig maatschappelijk doel. Gezien de grote exposure van de rol zijn er bij succes op termijn binnen de organisatie interessante doorgroeimogelijkheden.

 

Interesse?

Gro-up werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.