Strategic Program Manager Digital

Strategic Program Manager Digital

 • E-commerce
 • Leisure
 • Pijnacker (NL), Antwerpen (BE), Frankfurt (DU) of Kemble (VK)
 • 680 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de A.S. Adventure Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Mensen leven steeds gezonder en kiezen daarom meer en meer voor outdooractiviteiten. Van jongeren op mountainbikes die als waaghalzen door de Ardennen sjezen tot ouderen die een rustgevende boswandeling maken. Wat ze met elkaar gemeen hebben: ze willen goede, betrouwbare spullen. A.S. Adventure Group levert hen precies wat ze zoeken. Zij zijn de nummer 1 in Europa en willen de komende jaren flink doorgroeien. Het is aan de Strategic Program Manager Digital om die groei op een gestructureerde manier mogelijk te maken.

EUROPA’s #1 IN OUTDOOR

A.S. Adventure Group is Europa’s grootste omnichannel retailer van outdoorkleding en -benodigdheden. A.S. Adventure Group is niet alleen marktleider in thuisland België, maar ook in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland is A.S. Adventure Group vooral bekend van Bever. In België, Luxemburg en Frankrijk hebben ze winkels onder hun eigen naam, A.S. Adventure en onder Yaya. In het Verenigd Koninkrijk hebben ze Cotswold Outdoor, Snow + Rock, Cycle Surgery en Runners Need. Recent hebben ze met de aankoop van McTrek Outdoor Sports ook de Duitse markt betreden.

In totaal hebben ze meer dan 250 winkels en ruim 4000 medewerkers. De omzet bedroeg afgelopen jaar zo’n 650 miljoen euro. Het bedrijf is winstgevend en groeit zowel off- als online.

Het succes van A.S. Adventure Group is gestoeld op specialistische kennis, hoge kwaliteit en persoonlijke service. Ze mikken op het vergroten van hun footprint en het uitbouwen van hun marktaandeel, in ieder land en via alle kanalen.

EEN AWARD-WINNENDE KLANTERVARING

De state-of-the-art online platformen zijn een andere belangrijke drijvende kracht achter de succesvolle omnichannel propositie van A.S. Adventure Group. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de prijzen die ze hebben gewonnen. Zo is Bever uitgeroepen tot beste webshop van Nederland 2017-2018, in de categorie Outdoor. Overigens won Bever dezelfde prijs ook voor beste winkelketen. Dat laat zien dat A.S. Adventure Group in staat is zowel on- als offline een fantastische klantervaring neer te zetten.

Google benoemde Bever recent tot allerbeste omnichannel beleving van Europa. Daarmee liet Bever grote namen als De Bijenkorf, MediaMarkt, Decathlon en Nike achter zich.

“We krijgen hier heel veel gedaan door onze lean & mean manier van werken. Doordat we een duidelijke focus hebben en een pragmatische aanpak, zijn we een van de beste in het veld. Ik geloof dat als we zeer gericht mensen toevoegen met specifieke capabilities, we van iets moois, iets fantastisch kunnen maken.”Hidde van der Louw, Chief Digital Officer A.S. Adventure Group Group

DE VACATURE: STRATEGIC PROGRAM MANAGER DIGITAL

Om over de verschillende landen en kanalen heen hard te blijven groeien, zet A.S. Adventure Group in op een geconsolideerde digitale strategie en aanpak. Dit biedt klanten een consistente koopervaring en vergroot de effectiviteit en efficiëntie.

De Strategic Program Manager Digital speelt een centrale rol in het formuleren en uitvoeren van de overkoepelende digitale strategie. De rol is gecreëerd om deze specifieke uitdaging op te pakken. Hij/zij komt te werken op Group-niveau en rapporteert rechtstreeks aan de Chief Digital Officer, Hidde van der Louw.

ONTWIKKELEN VAN OVERKOEPELENDE DIGITALE ROADMAP

De primaire taak van de nieuwe Strategic Program Manager Digital is het opstellen van een overkoepelende digitale roadmap. De lokale wensen dienen daarbij als input. Samenwerking met de lokale digital teams (omnichannel, website, e-commerce, online marketing, etc.) is vanzelfsprekend erg belangrijk.

De uiteindelijke roadmap is niet slechts een simpele opsomming van lokale wensen. De Strategic Program Manager Digital kwantificeert de opgehaalde plannen in business cases. Ook voert hij/zij zelf analyses uit om tot nieuwe verbetervoorstellen te komen. Bijvoorbeeld het stap-voor-stap analyseren van de customer journey in verschillende landen en kanalen; of geselecteerde teams laten bijhouden hoeveel tijd ze waaraan besteden om zo inefficiënties op te sporen.

Het eindresultaat is een geïntegreerde, geprioriteerde en breed gedragen roadmap. Een voorbeeld van een project dat op de roadmap terecht zou kunnen komen is het ontwerpen van een universele manier om advies aan klanten ook online nadrukkelijk en consistent naar voren te laten komen. Een uitkomst zou kunnen zijn om digitale informatie labels toe te voegen, of QR codes die gekoppeld zijn aan een app.

UITVOEREN VAN DIGITALE VERBETERPROJECTEN

De Strategic Program Manager Digital is ook verantwoordelijk voor het opzetten van een operating model om de roadmap uit te voeren. Bijvoorbeeld door het inrichten van processen, het plannen van vaste meetings, het ontwerpen van templates en zelfs het opzetten van nieuwe cross-functionele of internationale teams.

De Strategic Program Manager Digital blijft ook tijdens de uitvoering betrokken bij de projecten in de roadmap. Zo ondersteunt de Strategic Program Manager Digital het opzetten en managen van de belangrijkste projecten. Bij het opzetten schakelt de Strategic Program Manager Digital bijvoorbeeld met de Head of Business Analysis om van een business case naar een productvoorstel te komen. Om vervolgens het productvoorstel op te nemen op de Digital Innovation Roadmap. De Strategic Program Manager Digital monitort de implementatie. Ook fungeert hij/zij als business partner in een RFP proces. Bijvoorbeeld als er nieuwe technologie aangeschaft moet worden als onderdeel van een verbeterproject.

GOED SAMENWERKEN IS ESSENTIEEL

Het is duidelijk dat samenwerking in deze rol essentieel is. De Strategic Program Manager Digital moet een uitstekende band opbouwen met lokale stakeholders (M&O Directors, E-commerce Managers, CRM Managers, Online Marketing Managers). Ook moet deze professional goed samen gaan werken met de centrale teams die zich bezighouden met digitale ontwikkeling.

Door al deze samenwerking, over de verschillende landen heen, is de Strategic Program Manager Digital zo’n 65 procent van de tijd op reis. Zo kan hij/zij de sterke relaties bouwen die nodig zijn om van deze functie een succes te maken.

ERVARING

 • Master in business, bij voorkeur een MBA
 • Minimaal 5 jaar als management of business consultant
 • Digital

PERSOONLIJKHEID

 • Analytisch
 • Probleemoplossend
 • Strategisch én hands-on
 • Leiderschap
 • Communicatief
 • Teamplayer

A.S. Adventure Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.