Sourcing Manager Entertainment

Sourcing Manager Entertainment

 • E-commerce
 • Consumer
 • Utrecht
 • 790 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Iedere shopper journey begint bij bol.com – dat is het hoogste doel van de e-tailer. Winkelen bij bol.com moet voelen alsof je binnenloopt in je favoriete winkel waar je altijd slaagt. Of het nu gaat om films, muziek of games, de Sourcing Manager Entertainment zorgt met het Entertainment Sourcingteam voor het meest complete en up-to-date aanbod van Nederland en België.

BOL.COM: DE GROOTSTE WINKEL VAN NEDERLAND

Bol.com verkoopt bijna alles. Met meer dan negen miljoen klanten en een assortiment van zo’n zestien miljoen artikelen kan de e-tailer zich met recht de grootste winkel van Nederland en België noemen. Naast het eigen assortiment bieden inmiddels meer dan 20.000 externe verkopers producten aan via het bol.com platform. De klant profiteert hierdoor van een enorm assortiment met keuze uit verschillende prijs- en levertijdmogelijkheden.

Dit gigantische assortiment van bol.com wordt ondergebracht in 42 verschillende winkels die in zes clusters samenkomen, waaronder het cluster Speelgoed & Entertainment. In dit cluster draait het om beleving en ontspanning voor alle leeftijden. Zo vind je hier niet alleen alle soorten speelgoed, maar heb je ook met slechts een paar klikken je all-time favourite film en de perfecte cd-box of lp voor een themafeest in huis. En wat te denken van games? De nieuwste gamereleases, maar ook de voor jou perfecte game accessoire en alle consoles vind je hier.

Vacature: Sourcing Manager Entertainment

Het gezegde ‘van je hobby je werk maken’ krijgt bij de Sourcing Manager Entertainment een extra lading. Met 115.000  films, 43.000 gaming items, en meer dan 500.000 muziekitems zou je kunnen zeggen dat bijna iedereens hobby het werk is van de Sourcing Manager. Als Sourcing Manager ben je met je Sourcingteam verantwoordelijk voor zowel directe inkoop- en leveranciersrelaties als voor het ondersteunen en uitbreiden van het partnernetwerk.

In de Entertainmentwinkels van bol.com is het nooit saai. Releases van nieuwe titels en grote promotiemomenten spelen een belangrijke rol.  Juist bij deze events is de samenwerking binnen het cluster van cruciaal belang. Vanaf het moment dat de releasedatum bekend wordt gemaakt, kunnen klanten de titel als eerste bij bol.com reserveren. Via slimme en effectieve marketingcampagnes, die ondersteund worden door goede content en een uitstekende vindbaarheid op het web, vindt een aanzienlijk deel van de conversie al plaats voordat het product er daadwerkelijk is. Maar daar houdt het niet op, want rond de releasedatum draait alles om de samenwerking tussen Supplychain Management, Logistiek en Klantenservice. De Sourcing Manager speelt een cruciale rol in het multidisciplinaire winkelteam en is dé schakel richting het Cluster MT van Speelgoed & Entertainment.

Het mede uitdenken van de toekomststrategie voor de Entertainmentwinkels is een belangrijk onderdeel van deze functie. In de gameswinkel wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan een digitaal aanbod. Daarnaast is “Fan merchandise” in toenemende mate populair onder Entertainment liefhebbers. De Sourcing Manager signaleert kansen en creëert draagvlak binnen de organisatie.

De Sourcing Manager weet zijn/haar commerciële inzicht en drive goed in te zetten voor het coachen en motiveren van een team van zeven medewerkers. Het team is een mooie mix van enerzijds Sourcers met jarenlange ervaring in Entertainmentretail en anderzijds starters. Samen met dit diverse team zal de Sourcing Manager de Entertainmentwinkels in een veranderende markt voor de klanten relevant houden voor de toekomst.

OPTIMALE  KLANTERVARING

Om een optimale customer journey te realiseren schakelt de Sourcing Manager intensief met de Manager Merchandising over het verbeteren van de klantbeleving en conversie in de winkels, waarbij data key is. Het geeft inzicht in de klantbehoeften en is cruciaal om in deze categorie de beste klantervaring te realiseren. Daarom duikt de Sourcing Manager altijd eerst in de winkel- en marktdata om te zoeken naar mogelijke verbeteringen en kansen. Data wordt ook altijd als vertrekpunt gebruikt bij het nemen van commerciële en strategische beslissingen.

STAKEHOLDERS

Bol.com is continu in ontwikkeling. Door snel te schakelen op basis van de nieuwste inzichten blijft de e-tailer vooroplopen in de markt. De Manager Sourcing zorgt voor korte lijnen met collega’s van diverse disciplines binnen en buiten zijn/ haar eigen winkelteams. Hij/zij deelt nieuwe kennis en inzichten continu met de organisatie, zodat alle winkels elke dag een beetje beter worden en biedt zo ook het team de mogelijkheid om uit te blinken in hun werk. Zelf blinkt hij/zij uit in stakeholdermanagement en bereikt snel resultaten door collega’s actief te betrekken bij het ontwikkelen en uitrollen van de strategie.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • Minimaal 6-10 jaar ervaring in Category Management, Sourcing, Key Accountmanagement en/ of Partnership Management
 • Ervaring in het zelfstandig opbouwen en vormgeven van relaties met grote (mondiale) partners
 • Achtergrond in Entertainment, Speelgoed of Elektronica is een pre
PERSOONLIJKHEID
 • Energiek
 • Positief
 • Gedreven
 • Commercieel
 • Communicatief sterk
 • Proactief

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet, via Marlies@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.