Solution Architect

Solution Architect

  • IT
  • Consumer
  • Veghel
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1605 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Sligro Food Group staat aan de vooravond van een grootse wereldwijde bloei. Ondanks een onstuimig 2020 voor de foodsector, investeert deze veerkrachtige marktleider namelijk flink in internationalisering, technologische innovatie en transformatie. De Solution Architect levert de meest vooruitstrevende software  oplossingen om Sligro’s digitale ambitie waar te maken.

Over Sligro Food Group

Groots in genieten en passie voor de producten, dat is waar Sligro Food Group voor staat. Sligro Food Group is in Nederland marktleider in B2B Foodservice, wil in België haar positie verstevigen, heeft ambitieuze plannen voor verdere internationalisering en wil flink digitaal groeien. De basis hiervoor wordt gelegd met een speciaal hiervoor ontwikkeld IT-transformatieprogramma: IT2020

IT2020 is een groot meerjarenprogramma dat het complete IT-landschap en de gehele organisatie raakt. Het huidige IT-landschap van Sligro Food Group is grotendeels zelf ontwikkeld en wordt vervangen door een nieuw wall-to-wall SAP-landschap en volledig greenfield ingericht. Het nieuwe referentielandschap is vastgesteld, waarbij zowel de ondersteunende als kernprocessen grotendeels worden ondersteund door één SAP-oplossing. Daarnaast zijn er een aantal specifieke oplossingen geselecteerd voor processen waarin Sligro Food Group zich wil onderscheiden.

Om te helpen de toekomstige internationale en digitale ambities waar te maken, trekt Sligro Food Group een Solution Architect aan, die samen met het IT2020-programmateam het digitale deel van dit state-of-the-art programma tot een succes maakt.

Vacature: Solution Architect

Een online domein met een miljard omzet en bijpassende ambities en middelen verder (inter)nationaal ontwikkelen? Het klinkt als een mooie droom, maar voor de Solution Architect van Sligro is het toch echt de dagelijkse realiteit. Zij/hij rapporteert de Digital IT Lead, en werkt aan het vormgeven van de complexe verandering en implementatie ervan in het Digital domein. Hierbij richt zij/hij zich samen met een collega-Solution Architect op de architectonische define phase. Dit houdt dus in dat zij/hij medeverantwoordelijk is voor de volledige online software-stack, die bestaat uit Adobe, SAP Commerce, Google Cloud, AWS en Selligent.

De Solutions Architect ontwikkelt door op de basis-architectuur die nu staat. Zo houdt zij/hij zich bezig met de succesvolle inrichting van de functionaliteiten binnen Adobe (AEM, target en dam), SAP commerce, AWS kubernetes en integraties via Mulesoft. Daarnaast staat zij/hij continu in contact met de interne stakeholders om de behoefte vanuit de business te vertalen naar een functionele en technische set-up. Zij/hij buigt zich over nieuwe functionaliteiten als personalisatie, cross- en upselling en  data intelligence. Ook bieden de strategische partnerships die Sligro met partijen als Heineken heeft veel interessante online mogelijkheden.

“De ideale Solution Architect voor Sligro is iemand die de blik van buiten meeneemt, deze behoudt en vertaalt naar onze technische online roadmap. De nieuwste technologische innovaties en ontwikkelingen op het gebied van e-commerce en online architectuur kennen voor haar/hem geen geheimen.” – Jorn van de Ven, Head of IT Digital & CRM

Solution Architect bij Sligro zijn betekent: if you design it, you own it. Dit houdt in dat zij/hij tijdens de voortgang van het implementatieprogramma, maar ook na de livegang ervan, verantwoordelijk is voor de optimalisatie van haar/zijn solution-portfolio. Zij/hij neemt de implementatiecyclus van begin tot eind onder haar/zijn hoede en plakt er een priority 1 op? Dan richt zij/hij samen met de rest van het IT-team meteen alle aandacht op het oplossen ervan.

De vergaande verantwoordelijkheid van de Solution Architect uit zich ook in de teams. Als regie-organisatie werkt Sligro vooral met externe partners die de daadwerkelijke bouw en het beheer van de online omgeving voor hun rekening nemen. De Solutions Architect beslist hoe deze externe teams worden ingevuld, door wie, wat er gedaan wordt, om vervolgens als eindverantwoordelijke akkoord te geven op de output. Om perfect op de inhoud te kunnen sturen, is development-ervaring een must en weet zij/hij altijd tactisch te handelen. Verder is het goed om te weten dat het Sligro’s ambitie is om (deels) een in huis IT-organisatie te bouwen, wat weer veel mogelijkheden biedt voor potentiële next steps.

Tot slot de cultuur, die is hoe men het van een familiebedrijf verwacht, namelijk: vol passie, betrokkenheid en zeer ondernemend. Om ervoor te zorgen dat Sligro ook op digitaal vlak van Nederlandse naar internationale marktleider beweegt, werkt de Solution Architect hecht samen met haar/zijn IT-collega’s vanuit het vernieuwde hypermoderne hoofdkantoor in Veghel.

 

Interesse?

Deze werkgever werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.