Social Entrepreneur

Social Entrepreneur

  • Marketing
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 830 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de CollAction werkgeverspagina voor andere vacatures

CollAction is het eerste crowdacting platform ter wereld. In drie jaar wist het ruim 25.000 mensen in beweging te krijgen en daarmee écht een bijdrage te leveren aan social change. De Social Entrepreneur richt zich vol op het opschalen van de start-up: in naamsbekendheid, groei én impact. 

Over CollAction

Power to the Crowd: met die gedachte lanceerden Ron van den Akker en Spencer Heijnen eind 2015 CollAction. Het concept achter crowdacting is vergelijkbaar met het meer bekende crowdfunding, met als voornaamste verschil dat het bij crowdacting over actie gaat, in plaats van over financiering. Vandaag de dag willen de meeste mensen graag hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Maar hoe? In je eentje vegetariër worden, minder ‘slechte’ kleding kopen of als enige huis in de straat overstappen op duurzame energie voelt vaak als een druppel op een gloeiende plaat.

De impact van het collectief
Maar wat als dat soort acties niet langer op individueel niveau uitgevoerd worden, maar met duizenden – honderdduizenden, zelfs – over de hele wereld tegelijk? Dan maken we echt een vuist en, dus, impact. Dát is de gedachte achter CollAction: echte sociale verandering teweeg brengen door mensen overal ter wereld achter een bepaalde actie te scharen. Immers, collectieve problemen vereisen een collectieve aanpak. Daarmee is CollAction een sociale onderneming in de puurste zin van het woord, waarbij de wil om impact te maken groter is dan het winstbejag. Het uiteindelijke ideaal: crowdacting positioneren als een nieuwe manier om lokale en wereldwijde problemen aan te pakken.

Presentaties en mijlpalen
Voor CollAction is het doel voor komend jaar duidelijk: meer projecten op het platform en meer mensen die aan die projecten meedoen. Met andere woorden: (nóg) meer impact maken. De afgelopen jaren werd CollAction grotendeels gerund door vrijwilligers en mensen die het naast hun ‘gewone’ baan doen. Dat zij er met de beperkte middelen en tijd in slaagden om via het platform ruim 100 projecten te pushen en meer dan 25.000 mensen te mobiliseren, is een prestatie waar ze bij CollAction gepast trots op zijn. Met als ‘paradepaardje’ de Slow Fashion Season-campagne die CollAction vorig jaar zelf lanceerde. Bijna 15.000 mensen zegden toe drie maanden lang – van juni tot en met september 2019 – geen nieuwe kleding meer te kopen. Liefst zou het platform uitpuilen met dit soort wezenlijke, succesvolle projecten.

Vacature: Social Entrepreneur

Recentelijk haalde CollAction funding op waardoor de organisatie een grote stap kan maken. Het is aan de Social Entrepreneur om CollAction succesvol naar de volgende fase te loodsen. Vooral op het marketing- en communicatieve vlak zijn werelden te winnen. De Social Entrepreneur werkt aan meer naamsbekendheid van CollAction, bouwt een netwerk van enthousiaste ambassadeurs, vindt goede projectstarters en zorgt er vervolgens voor dat gestarte projecten een succes worden. De community moet niet alleen flink groeien in aantal, maar ook in engagement.

DUURZAMER VERDIENMODEL
Ook is het aan de Social Entrepreneur om het verdienmodel van de organisatie te verduurzamen. Nieuwe partnerships ontginnen en funding aantrekken is key. De Social Entrepreneur krijgt van Ron en Spencer het volledige vertrouwen en de vrijheid om de koers te varen en groei te realiseren. Daarmee is de rol een hele brede, zowel strategisch als operationeel. Is de social media-stagiair er even niet? Dan draait de Social Entrepreneur haar/zijn hand er niet voor om om een goede post op Instagram of Facebook te plaatsen.

SOCIAL CHANGE BOVEN SALARISINDICATIE
Eerlijk is eerlijk: wie op zoek is naar een hoog salaris, is hoogstwaarschijnlijk niet de juiste kandidaat voor deze rol. De ideale kandidaat is iemand die dat op dit moment in haar/zijn carrière minder van belang vindt, en zich vol passie en overtuiging wil inzetten om een wezenlijke, duurzame bijdrage te leveren aan een mooiere en schonere wereld. Aan boord stappen bij CollAction is een unieke kans om sociaal te ondernemen, een start-up een enorme kickstart te geven, met de zekerheid van een modaal salaris.

“De Social Entrepreneur kan écht impact maken. Door over de hele wereld mensen op de been te krijgen om maatschappelijke problemen aan te pakken, levert zij/hij een tastbare bijdrage aan een betere wereld” – Ron van den Akker, co-founder CollAction

CollAction werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.