Site Operations Manager

Site Operations Manager

  • Operations
  • Logistics
  • Rotterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1636 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services werkgeverspagina voor andere vacatures

Ingram Micro CLS is de ‘heartbeat of logistic services’. Naast klanten als bol.com, de Bijenkorf, Ace & Tate, HP en Vodafone, werkt de e-fulfilment partner ook voor de grootste online fashion retailer van Europa. De groei neemt ongekende vormen aan. De Site Operations Manager is verantwoordelijk voor de operatie van het warehouse van een van de grootste klanten van het bedrijf. 

Over Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services

Wie een pakketje bestelt op bol.com of de Bijenkorf, verwacht geen problemen met de levering. En terecht, want mede dankzij Ingram Micro Commerce & Lifecycle Services (CLS) verloopt de distributie volledig vlekkeloos. De e-fulfilment partner zorgt ervoor dat haar klanten de belofte aan hun klant waar kunnen maken.

Ingram Micro CLS is actief in 86 landen en beheert het 189 logistieke warehouses. Binnenkort komt daar het warehouse van de grootste online fashion retailer van Europa bij. De Site Operations Manager is verantwoordelijk voor de operatie van het grootste, meest geautomatiseerde warehouse van deze klant.

Vacature: Site Operations Manager

Ingram Micro CLS groeide de laatste jaren al indrukwekkend, maar door de nieuwe klant komt die groei in een nóg grotere stroomversnelling terecht. Als drijvende kracht achter de dagelijks aansturing van de nieuwe site, speelt de Site Operations Manager een belangrijke rol in het faciliteren van deze groei. Het high-tech distributiecentrum van de klant heeft een oppervlakte van 140.000 vierkante meter en een capaciteit van 16 miljoen artikelen. Vanuit dit XXL warehouse worden niet alleen pakketjes in Nederland verstuurd, maar ook naar klanten in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje.

Naast het runnen van de day-to-day operations, komt de initiatiefrijke Site Operations Manager – die tevens onderdeel van het MT is – met weloverwogen suggesties en plannen om de gigantische operatie te verbeteren. Daarbij laat zij/hij zich onder meer leiden door logistieke kengetallen.

De Site Operations Manager werkt nauw samen met de klant, evenals met andere MT-leden. Met laatstgenoemde spart de Site Operations Manager continu om de gezamenlijke performance af te stemmen. Een groot deel van haar/zijn werk bestaat uit diverse projecten waarin de Site Operations Manager de ene keer manager is, terwijl zij/hij bij een ander project deelnemer is. De verantwoordelijkheid voor succesvolle implementatie van verbeteringen ligt volledig bij de Site Operations Manager en haar/zijn team.

Leiding geven vanaf de werkvloer
Leidinggevende skills zijn in deze rol heel belangrijk. De Site Operations Manager stuurt drie Operations Managers aan, en indirect nog eens 2000 fte. Bij Ingram Micro geven managers geen leiding vanachter het bureau, maar vanaf de werkvloer. De Site Operations Manager vormt daarop geen uitzondering: zij/hij geeft op een coachende, inspirerende manier leiding, weet wat nodig is om een team en cultuur te bouwen en zorgt ervoor dat dit team te allen tijde optimaal kan presteren. De Site Operations Manager rapporteert direct aan de Managing Director, Jeroen Palsrok. Doorgroeimogelijkheden zijn er binnen Ingram Micro volop.

De ideale kandidaat is een klantgerichte, besluitvaardige people manager die weet wat er bij mensen speelt en wat hen motiveert. Een overtuigende stakeholdermanager die elke dag het hoogst haalbare uit zichzelf en haar/zijn team wil halen, en precies weet wat daarvoor nodig is. Met een hands-on aanpak en ruime kennis van logistieke processen zorgt de Site Operations Manager voor een optimale performance van de site, zowel kwantitatief als kwalitatief.

 

Interesse?

Ingram Micro CLS werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.