Senior Talent Acquisition Partner

Senior Talent Acquisition Partner

  • HR
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1424 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Het aantal huisdieren in Nederland nam afgelopen jaar significant toe. Daarmee groeide ook de druk op dierenartsen, want huisdieren worden ook wel eens ziek. De Senior Talent Acquisition Partner helpt AniCura, een van de grootste aanbieders van dierenzorg in Nederland, de juiste dierenzorgprofessionals in huis te halen en levert een cruciale bijdrage aan de professionalisering van HR.

Over AniCura

AniCura is een Europese keten van vooraanstaande dierenklinieken en is ontstaan in 2011 na de fusie van een aantal Scandinavische dierenziekenhuizen. De groei van AniCura is mede mogelijk gemaakt door de overname van Mars Petcare. Mars is wereldwijd marktleider in veterinaire zorg, met de beste dierenziekenhuizen en meer dan 50.000 dierenartsen en -assistenten in Amerika. AniCura is het platform voor de Europese expansie van Mars Petcare.

AniCura telt zo’n 7500 medewerkers, verspreid over 350 klinieken in dertien Europese landen. In Nederland is AniCura met circa honderd vestigingen, duizend medewerkers en een marktaandeel van meer dan vijftien procent de kwaliteitsleider van veterinaire zorg. De organisatie laat de concurrentie op dit gebied ver achter zich. Maar AniCura is van mening dat het altijd beter kan. De organisatie zet stevig in op verdere groei en profiteert hierbij van de kennis van Mars Petcare. Samen met hen werkt AniCura aan continue verbetering van de zorg, het realiseren van de landelijke dekking en verdere professionalisering van de organisatie.

Speerpunt in de professionalisering: HR
HR vormt in deze professionaliseringsslag een van de speerpunten. Afgelopen jaar werden al belangrijke eerste stappen in de juiste richting gezet. Maar er is nog heel veel ruimte voor verbetering. AniCura is vastberaden daar vol in te investeren. Dat begint met het aantrekken en uitbouwen van de nationale en internationale HR-teams die een nieuwe strategie en bijbehorende processen en plannen gaan ontwikkelen, aanscherpen, implementeren en uitrollen. De Senior Talent Acquisition Partner speelt in dat proces een sleutelrol.

AniCura Nederland
Voor de beeldvorming: Nederland telt zo’n vierduizend dierenartsen. Daarvan zijn er ‘slechts’ driehonderd aangesloten bij AniCura. Ze draaien overuren: niet eerder was de druk op dierenartsen in ons land zo groot. Tegelijkertijd blijft het aanbod achter; de behoefte aan nieuwe collega’s is enorm. Die zijn in de praktijk echter lastig te vinden en bovendien niet gemakkelijk te bewegen. Die dynamiek maakt de veterinaire markt zeer interessant, maar tevens een behoorlijk complex domein.

Vacature: Senior Talent Acquisition Partner

De Senior Talent Acquisition Partner van AniCura staat voor de taak en uitdaging om in de Nederlandse markt de juiste wegen te bewandelen en een solide netwerk op te bouwen. Met als doel: een omvangrijk netwerk opbouwen bij dierenartsen, kennisinstellingen en andere relevante organisaties, de pool van geschikte kandidaten uitbreiden en hen overtuigen dat AniCura de employer of choice is.

Strategisch plan
Daarvoor moet AniCura de beste waardepropositie aan (toekomstige) werknemers aan kunnen bieden. Succesvolle recruitment is daartoe een cruciale eerste stap, en al helemaal in deze ‘lastige’ markt. De Senior Talent Acquisition Partner ontwikkelt een goed doordacht, effectief plan, waarmee AniCura erin slaagt de juiste contacten te leggen en deze zoveel mogelijk naar new hires te converteren.

Dankzij eerdere ervaring in een soortgelijke complexe markt weet de Senior Talent Acquisition Partner precies hoe dit te realiseren, en kan zij/hij inzichten en suggesties goed overbrengen aan het HR-team (6 fte), de managers en dierenartsen van de AniCura-praktijken, evenals aan de rest van de organisatie. Zij/hij werkt intensief samen met de Talent Acquisition Partner in het team. De Senior Talent Acquisition Partner rapporteert direct aan Leonie Blok, HR Manager, met een dotted line naar de Head of Talent Acquisition op het hoofdkantoor in Stockholm.

Hands-on en out-of-the-box
Naast een goed onderbouwde, datagedreven langetermijnvisie, beschikt de Senior Talent Acquisition Partner ook over een hands-on mentaliteit. De rol is namelijk ook zeer operationeel: de Senior Talent Acquisition Partner neemt zelf proactief het voortouw in het uitbouwen van het netwerk. Dat betekent dat zij/hij zelf contact zoekt met universiteiten en dierenartsen, en dit netwerk op effectieve wijze onderhoudt. Dat relatiebeheer een cruciaal onderdeel van de rol is, staat vast. Plus: een lange adem en creativiteit.

Geschikte kandidaten vinden is stap één; ervoor zorgen dat zij in de dierenartsenpraktijk een soepel en efficiënt recruitmentproces doorlopen is de cruciale vervolgstap. Om dat te garanderen, werkt de Senior Talent Acquisition Partner nauw samen met praktijkmanagers, voor wie zij/hij een adviserende en coachende rol vervult. Zij/hij inventariseert knelpunten en stelt vast welke operationele aanpassingen nodig zijn om deze te verhelpen en het recruitmentproces optimaal in te richten en te verankeren.

De ideale kandidaat is een doortastende, zelfstartende recruitment-professional met gedegen ervaring op het gebied van talent acquisition. Naast heldere strategische inzichten, beschikt zij/hij ook over operationele kennis en kunde die nodig is om het HR-apparaat en talent acquisition in het bijzonder naar het volgende niveau te tillen. Een uitmuntende netwerker en relatiebeheerder, die zich niet uit het veld laat slaan als het even tegenzit.

De combinatie van het strategische en het operationele maakt de rol zo uitdagend en interessant. In deze fase waarin AniCura zo in beweging is, kun je als Senior Talent Acquisition Partner enorm veel invloed uitoefenen op processen en plannen.” – Leonie Blok, HR Manager

Interesse?

AniCura werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via
vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.