Senior Strategy Manager

Senior Strategy Manager

 • Consulting Exit
 • Private Equity
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 13 juli 2021
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1384 views

Kandidaatprofiel*

 • Minimaal 7 jaar werkervaring in strategy consulting of private equity
 • Relationeel en sociaal sterk
 • Analytisch sterk
 • Oplossingsgericht, ondernemend en pro-actief
 • Projectmanagement van meerdere projecten in parallel
 • Bereid om te reizen

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwen pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, en mannen al bij 60%. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Pon Holdings is één van de grootste bedrijven van Nederland en wereldwijd actief in mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossingen. De holding beslaat circa 50 diverse bedrijven. De Senior Strategy Manager helpt de CEO mee met grote lijnen voor de holding en denkt mee met de uiteenlopende strategische vraagstukken van portfoliobedrijven. 

Over Pon Holdings

Pon Holdings is een wereldwijd actief familiebedrijf op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en industriële oplossingen. Het is een bedrijf met een langetermijnfocus. Pon is een van de grootste bedrijven in Nederland met een omzet van meer dan €7,3 miljard in 2020 en ruim 15 duizend huidige medewerkers wereldwijd, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Pon werkt vanuit honderden verschillende locaties in meer dan 40 landen, met het zwaartepunt in Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland. Het bedrijf staat midden in de maatschappij en speelt in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. De bedrijfscultuur is pragmatisch, ambitieus en resultaatgericht waarbij medewerkers veel verantwoordelijkheid krijgen.

“Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we continu in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovatie. Pon hanteert een aanpak die no-nonsense is, doordacht, maar toch pragmatisch om ideeën snel in praktijk te brengen.” Janus Smalbraak, CEO bij Pon Holdings

Dagelijks stappen 4 miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden 2 miljoen mensen in een auto die door Pon is geïmporteerd. Ook reizen iedere dag 140.000 mensen met een van Pon’s mobiliteitskaarten, hebben meer dan 200.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken 100.000 Nederlandse reizigers gebruik van Pon’s slimme mobiliteitsoplossingen. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het transport van mensen en goederen.

Pon is een holding met vijf clusters; automotive, bike, equipment & power systems, industrial mobility en het nieuwste cluster Urus. Een klein team binnen de holding is verantwoordelijk voor zowel de strategische richting op holdingniveau als het helpen van de businessclusters en onderliggende bedrijven met hun strategie.

Vacature: Senior Strategy Manager

De Senior Strategy Manager bedient de CEO met strategisch advies op holdingniveau en adviseert de clusterbedrijven. 

Pon heeft een informele ondernemerscultuur waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief. De Senior Strategy Manager geeft samen met het team de strategie van Pon vorm en voert strategische projecten uit voor bedrijven in het portfolio. De Senior Strategy Manager adviseert bijvoorbeeld de CEO over de richting voor de holding op langere termijn en welke acquisities van toegevoegde waarde zijn. De Senior Strategy Manager denkt daarnaast mee met de strategie van grote Pon-bedrijven. Het gaat hierbij om sterk gewortelde bedrijven en in sommige gevallen start-ups en scale-ups; dit draait om uiteenlopende werkgebieden en landen. Het zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en dat reizen onderdeel van het werk is. 

Recent hield het strategieteam zich bezig met het beoordelen van de strategische fit van Urus, de meest recente acquisitie. Voor het fietscluster werkte het team onlangs aan herijking van de strategie en in het identificeren van toekomstige projecten. In de Verenigde Staten deden zij de commerciële beoordeling van een acquisitie in Californië, gericht op sprinklerinstallaties. De Senior Strategy Manager houdt zich voor ongeveer dertig procent van haar/zijn tijd bezig met commerciële due diligence samen met de M&A-afdeling.

“Het strategiewerk is zeer dynamisch en uiteenlopend. We werken 100% op projectbasis. Ik heb elke week een andere agenda-invulling zonder vaste afspraken.” Poppo Hofsteenge, Head of Strategy bij Pon Holdings

De rol is onderdeel van het strategieteam op holdingniveau dat daarnaast bestaat uit een Analist en de Head of Strategy. De rol biedt uitstekende doorgroeimogelijkheden op relatief korte termijn. Gezien het brede portfolio aan bedrijven is Pon de ideale plek om door te groeien naar een positie in de lijn.

 

Interesse? 

Pon Holdings werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via 
imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Strategy Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Deel naar keuze je CV of LinkedIn URL
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Interim Lead Key Proposition Developmentbol.com
Volgende vacature
Value Proposition Manager Business BankingING

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.