Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Senior Strategy Manager

Senior Strategy Manager

  • Consulting Exit
  • Private Equity
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 3644 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Pon werkgeverspagina voor andere vacatures

Pon Holdings is één van de grootste bedrijven van Nederland en wereldwijd actief in mobiliteit. De holding beslaat circa vijftig diverse bedrijven. De Senior Strategy Manager ondersteunt de CEO bij het opstellen van grote lijnen voor de holding en denkt mee over de uiteenlopende strategische vraagstukken van portfoliobedrijven. 

Over Pon Holdings

Pon Holdings is een wereldwijd actief familiebedrijf dat producten, diensten en industriële oplossingen levert op het gebied van mobiliteit. Het is een bedrijf met een langetermijnfocus. Pon is een van de grootste bedrijven in Nederland met een omzet van meer dan €7,3 miljard in 2020 en ruim vijftienduizend medewerkers wereldwijd, waarvan ongeveer de helft in Nederland. Pon werkt vanuit honderden verschillende locaties in meer dan 40 landen, met het zwaartepunt in Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland. Het bedrijf staat midden in de maatschappij en speelt in op trends als verstedelijking, elektrificatie, duurzaamheid en digitalisering. De bedrijfscultuur is pragmatisch, ambitieus en resultaatgericht, waarbij medewerkers veel verantwoordelijkheid krijgen.

“Als familiebedrijf met een langetermijnvisie investeren we continu in nieuwe, duurzame mobiliteitsoplossingen en technische innovatie. Onze aanpak is no-nonsense, doordacht, maar toch pragmatisch zodat we ideeën snel in praktijk kunnen brengen.” – Janus Smalbraak, CEO bij Pon Holdings

Dagelijks stappen vier miljoen Nederlanders op een fiets van Pon en rijden twee miljoen mensen in een auto die door Pon is geïmporteerd. Ook reizen iedere dag 140.000 mensen met een van de mobiliteitskaarten van Pon, hebben meer dan 200.000 mensen een abonnement op een Swapfiets en maken 100.000 Nederlandse reizigers gebruik van andere slimme mobiliteitsoplossingen van Pon. Als mobiliteitsexpert en marktleider is Pon een logische gesprekspartner voor klanten en partners om te werken aan de ontwikkeling van duurzame en CO2-neutrale oplossingen voor het transport van mensen en goederen.

Pon is een holding met vijf clusters: Automotive, Bike, Equipment & Power Systems, Industrial Mobility en Urus. Een klein team binnen de holding is verantwoordelijk voor zowel de strategische richting op holdingniveau als het helpen van de businessclusters en onderliggende bedrijven met hun strategie.

Vacature: Senior Strategy Manager

De Senior Strategy Manager adviseert zowel de CEO op holdingniveau als de clusterbedrijven. 

Pon heeft een informele ondernemerscultuur waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief. De Senior Strategy Manager geeft samen met het team de strategie van Pon vorm en voert strategische projecten uit voor bedrijven in het portfolio. De Senior Strategy Manager denkt bijvoorbeeld mee over de langetermijnvisie voor de holding en welke acquisities daarbij van toegevoegde waarde zijn. De Senior Strategy Manager is ook betrokken bij de strategie van grote Pon-bedrijven, vab sterk gewortelde bedrijven tot start-ups en scale-ups. Het werk speelt zich af binnen uiteenlopende werkgebieden en landenGeen dag is hetzelfde en reizen maakt onderdeel uit van het werk. 

Recent was het strategieteam bijvoorbeeld bezig met de strategische fit van Urus, de meest recente acquisitie. Voor het fietscluster werkte het team onlangs aan herijking van de strategie en het identificeren van toekomstige projecten. In de Verenigde Staten deden zij de commerciële beoordeling van een acquisitie in Californië, gericht op sprinklerinstallaties. De Senior Strategy Manager houdt zich voor ongeveer dertig procent van haar/zijn tijd bezig met commerciële due diligence samen met de M&A-afdeling.

“Het strategiewerk is zeer dynamisch en uiteenlopend. We werken honderd procent op projectbasis. Ik heb elke week een andere agenda-invulling zonder vaste afspraken.” – Poppo Hofsteenge, Head of Strategy bij Pon Holdings

De rol is onderdeel van het strategieteam op holdingniveau, dat daarnaast bestaat uit een Analist en de Head of Strategy. De rol biedt uitstekende doorgroeimogelijkheden op relatief korte termijn. Gezien het brede portfolio aan bedrijven is Pon de ideale plek om door te groeien naar een positie in de lijn.

 

Interesse? 

Pon Holdings werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via 
imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Senior Strategy Manager Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.