Senior Strategy Associate

Senior Strategy Associate

 • Consulting Exit
 • Energy
 • Utrecht
 • Gepubliceerd op: 17 juni 2024
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 2092 views

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 4 jaar ervaring
 • In strategieconsulting
 • Affiniteit met de energietransitie

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De energiewereld verandert snel. Bedrijven moeten in die verandering mee, liever gisteren dan vandaag. Fudura begeleidt organisaties succesvol door de energietransitie, waarbij ‘niet afwachten, maar vooruitkijken’ het motto is. Voor Fudura is dit hét moment om belangrijke strategische keuzes te maken en deze in alle gelederen van de organisatie te verankeren. Een mooie taak voor de gedreven Senior Strategy Associate.

Over Fudura

Zo’n 25.000 organisaties legden het afgelopen decennium hun duurzame energie-infrastructuur in handen van Fudura. Met de juiste energie-hardwaremeetdiensten, data services en kundig advies op maat loodst Fudura klanten door de energietransitie heen. Zo stelt Fudura deze partijen – onder meer ASML, Philips, NS en ProRail – beter in staat om hun duurzame ambities te realiseren en bouwt het bedrijf mee aan een wereld die slimmer met energie omgaat.

Fudura bestaat officieel pas elf jaar, maar de organisatie bouwt voort op decennialange ervaring in de energietransitie. Sinds de oprichting wist Fudura elk jaar te groeien. Vandaag de dag is er sprake van een heuse groeispurt, mede versterkt door het instappen van investeringspartijen PGGM en DIF. Intussen telt de organisatie bijna 400 medewerkers, die vanuit het hoofdkantoor in Utrecht of in een van de vijf andere vestigingen verspreid over Nederland werken.

De komende jaren wil Fudura zijn leidende rol in de energietransitie verstevigen en verder uitbouwen, onder meer door het portfolio van hardware- en softwarediensten uit te breiden. Door integrale oplossingen te bieden, helpt de organisatie klanten om de veranderingen die de energietransitie met zich meebrengt, voor te zijn.

Vacature: Senior Strategy Associate

De Senior Strategy Associate is een van de drijvende krachten achter de strategische transitie die Fudura momenteel doormaakt. Recent trok de organisatie een nieuwe Strategy Director aan (voormalig McKinsey) en onder zijn leiding breidt het strategieteam zich verder uit. De Senior Strategy Associate brengt de gedegen strategietoolkit mee waar het nog aan ontbreekt. Zij/hij zet de juiste strategische lijnen uit en vertaalt deze op overtuigende wijze door binnen de rest van de organisatie, onder meer aan de afdelingen Commercie en Operatie. De datagedreven Senior Strategy Associate voert strakke analyses uit, stelt kritische vragen en monitort continu of de organisatie de juiste keuzes maakt, zowel voor de korte als de lange termijn. Het scala aan strategische projecten waar de Senior Strategy Associate zich over buigt, is breed. Vraagstukken rondom planning, marktonderzoek, concurrentieanalyses en het identificeren van nieuwe, kansrijke businessproposities die waarde aan Fudura toevoegen passeren de revue. Ook het verankeren van een cultuurverandering in de organisatie staat hoog op de agenda. In elk project werkt de Senior Strategy Associate nauw samen met de business en houdt zij/hij de directie zorgvuldig op de hoogte van ontwikkelingen. De verbinding met de business en de directie is een belangrijk onderdeel van de rol. Vanaf de zijlijn een goed plan uitdenken en toezien hoe dit in de organisatie landt, is niet aan de orde; dit is een hands-on rol waarbij de Senior Strategy Associate echt samen met de organisatie de veranderingen ‘doorleeft’ en gezamenlijk tot nieuwe ideeën en innovaties komt.

“Het strategieteam is de motor van Fudura. Wij zetten de koers van de toekomst uit en zien er nauwlettend op toe dat we altijd de juiste koers blijven varen. Dat maakt de positie van (Senior) Strategy Associate niet alleen divers en uitdagend, maar ook een rol met enorm veel impact op ons grotere doel: bedrijven succesvol door de energietransitie heen begeleiden.” – Boris Naar, Strategy Director

De ideale kandidaat werkte al eerder in een nauwe constructie met de business, bij voorkeur in de energietransitie. Geen ervaring op dat gebied is overigens geen dealbreaker, maar affiniteit met het thema is wel een must. Naast de gedegen consultingtoolkit, beschikt de Senior Strategy Associate over de communicatieve en sociale vaardigheden om vanuit een strategisch perspectief de organisatie mee te nemen in en te enthousiasmeren voor veranderingen. Het vooruitzicht onderdeel te zijn van een snelgroeiend team in een ambitieuze organisatie, de interessante doorgroeimogelijkheden en de kans om concreet impact te hebben op een van de meest urgente transities van deze tijd, maken deze rol heel bijzonder.

 

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Senior Strategy Associate

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.