Senior Specialist Auditing & Internal Control

Senior Specialist Auditing & Internal Control

Veghel

Retail

Finance

Publicatie: 21 november 2017

In 2016 groeide de autonome omzet met zo’n vier procent, recent is La Place aan de Jumbo-familie toegevoegd en ook Jumbo.com laat zeer goede resultaten zien. Ook voor dit jaar zijn de voorspellingen goed: de groei zal wederom boven het marktgemiddelde uitkomen. Een Finance-professional zal direct inzien dat er achter dit commercieel succes een wereld van cijfers, sterke financiële processen en logistiek schuilgaat. De Jumbo-formule van ‘het grootste assortiment en de beste service tegen de laagste prijs’ werkt. Op dit moment is er ruimte voor een Senior Specialist Auditing & Internal Control.

Jumbo Supermarkten

De Jumbo formule is simpel: de beste service + het grootste assortiment x de laagste prijs. Deze formule – in combinatie met zowel organische groei als groei door acquisities – heeft Jumbo tot een van de snelst groeiende supermarktketens van Europa gemaakt. Ten opzichte van 2010 is het familiebedrijf verzevenvoudigd. Jumbo kijkt echter niet alleen naar uitbreiding, maar ook naar het verbeteren van de huidige organisatie. Het aanbrengen van effectieve structuren, het continu analyseren van datastromen en aandacht voor het Jumbo DNA van Samen, Ondernemen, Winnen zijn daarbij van belang.

Risk & Audit

Hans van de Molengraft (Manager Risk & Audit) stuurt het Risk & Audit team aan. Dat team bestaat uit drie risk security experts en zes audit professionals. De risk security experts houden zich vooral bezig met thema’s als veiligheid (in de winkels, distributiecentra en op het hoofdkantoor), fraude en crisismanagement. De audit-tak van het team focust zich vooral op de beheersing van het Internal Control Framework, compliance, belastingen, IT-risico’s en de samenwerking met de externe accountant.

Vacature: Senior Specialist Auditing & Internal Control

De Senior Specialist Auditing & Internal Control (hierna: Senior Specialist) krijgt veel verantwoordelijkheid en is een van de meest senior professionals binnen het Audit-team. Hij/zij is een inhoudelijk sparringpartner voor de Manager Risk & Audit en een coach voor de collega’s in het team. De Senior Specialist schakelt zelfstandig met alle interne stakeholders en is een gespreks- en aanspreekpartner op alle niveaus binnen de organisatie – van werkvloer tot directie.

De Senior Specialist voert – samen met het team – verschillende soorten onderzoeken uit, waaronder operational en IT-audits, risk assessments en fraude-onderzoeken. Daarnaast is de Senior Specialist (mede)verantwoordelijk voor het ontwikkelen en continu optimaliseren van alle internal audit methodieken, -instrumenten en -werkwijzen. De tekortkomingen, risico’s, verbeterpunten en daaraan gekoppelde acties worden verwerkt in een helder rapport voor de (interne) opdrachtgevers. Het doel is de business inzicht geven in de risico’s die gepaard gaan met de reguliere bedrijfsvoering en deze risico’s beheersbaar maken. Hij/zij stimuleert bijvoorbeeld dat het Internal Control Framework effectiever wordt en dat het blijft aansluiten op de behoeften vanuit de business.

Voor wie is dit interessant?

Ervaren Finance-, Control- of Auditprofessional die meer resultaatgericht wil werken, die dichter bij de business wil opereren en meer zicht wil op de impact van zijn/haar werkzaamheden.

Persoonlijkheid

 • Jumbo DNA: Samen, Ondernemen, Winnen
 • Hands-on mentaliteit
 • Overtuigend
 • Resultaatgericht
 • Stakeholder management
 • Analytisch

Ervaring

 • Minimaal 6 jaar werkervaring
 • Manager bij een van de Big Four
 • EDP Audit ervaring
 • RA/RE/RC-opleiding
 • Internal control frameworks

Recruiter Top of Minds Amsterdam

Annelijn Nijhuis

Consultant

Solliciteer

Sollicitatie (mobile)

Inspirerend interview

Ed van de Weerd

Commercieel Directeur bij Jumbo

Veghel, 15-07-2015 | Ed van de Weerd is Commercieel Directeur bij Jumbo sinds de zomer van 2011. Hij startte zijn carrière bij Procter & Gamble.... Lees meer