Senior Specialist Auditing & Internal Control

Senior Specialist Auditing & Internal Control

  • Finance
  • Consumer
  • Veghel
  • 716 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jumbo Vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In 2016 groeide de autonome omzet van Jumbo met zo’n vier procent en recent is – na een reeks van andere acquisities – La Place aan de Jumbo-familie toegevoegd. De Jumbo-formule van ‘het grootste assortiment en de beste service tegen de laagste prijs’ werkt en ook Jumbo.com laat zeer goede resultaten zien. En de voorspellingen blijven goed; verwacht wordt dat ook in 2018 de groei wederom boven het marktgemiddelde zal uitkomen. Bij het horen van deze resultaten weet iedere financeprofessional direct: achter dit commerciële succes gaat een wereld van data, strak ingerichte financiële processen en logistiek schuil. Om verdere richting te geven aan de cruciale financiële kernprocessen van Jumbo is er op dit moment ruimte voor een Manager Accounting Operations die iedere dag kansen voor verbetering ziet.

JUMBO, WERKGEVER MET GROEIPERSPECTIEF

Met zo’n 30.000 eigen medewerkers, 600 winkels, een breed leveranciersnetwerk en een snel groeiend e-commercekanaal is het essentieel dat de financiële backoffice van Jumbo kwalitatief meegroeit en de business ondersteunt. Binnen de financiële backoffice richt de audit-tak zich op de beheersing van het Internal Control Framework, compliance, belastingen, IT-risico’s en de samenwerking met de externe accountant. Aan de hand van het Interal Control Framework worden alle controles (bijvoorbeeld voor het waarborgen van de continuïteit, de geld- en goederenstromen, IT- en Finance-controls) structureel geaudit. Hierbij werkt de afdeling in een cyclus van vier fasen, die start met inzicht krijgen in risico’s vanuit internal-audit-toetsen.

VACATURE: SENIOR SPECIALIST AUDITING & INTERNAL CONTROL

Hans van de Molengraft (Manager Risk & Audit) stuurt het Risk & Audit team aan. Dat team bestaat uit drie risk security experts en zes audit professionals. De risk security experts houden zich vooral bezig met thema’s als veiligheid (in de winkels, distributiecentra en op het hoofdkantoor), fraude en crisismanagement. De audit-tak van het team focust vooral op de beheersing van het Internal Control Framework, compliance, belastingen, IT-risico’s en de samenwerking met de externe accountant.

De Senior Specialist Auditing & Internal Control (hierna: Senior Specialist) is een van de meest senior professionals binnen het Audit-team. Het belangrijkste doel van het team is inzicht te geven in de risico’s die gepaard gaan met de reguliere bedrijfsvoering én die inzichten succesvol te migreren. De Senior Specialist voert samen met het team diverse onderzoeken uit, waaronder financial- , operational- en IT-audits, risk assessments en fraude-onderzoeken. Ook zorgt hij/zije rvoor dat de daaruit volgende inzichten over tekortkomingen, risico’s, verbeterpunten en daaraan gekoppelde acties worden verwerkt in een helder rapport voor de (interne) opdrachtgevers.

Daarnaast is de Senior Specialist medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en continu verbeteren van alle internal-audit-methodieken, -instrumenten en -werkwijzen. Hij/zij stimuleert bijvoorbeeld dat het Internal Control Framework effectiever wordt en dat het blijft aansluiten op de behoeften vanuit de business. Om die verbetering door te voeren is de Senior Specialist een belangrijke inhoudelijk sparringpartner voor de Manager Risk & Audit en tegelijkertijd een coach voor het team. Daarbij is hij/zij een belangrijke gesprekspartner op alle niveaus in de organisatie en schakelt zelfstandig met alle interne stakeholders, zowel binnen Finance als binnen heel Jumbo – van werkvloer tot directie.

Jumbo werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijnnijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.