Senior SEM specialist

Senior SEM specialist

 • Marketing
 • Consumer
 • Hilversum
 • 674 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Koffievoordeel werkgeverspagina voor andere vacatures

Koffievoordeel is dé prijsbreker in het online koffielandschap, waarbij voordeel hand in hand gaat met een premium assortiment. De e-tailer is marktleider in de online koffieverkoop in Nederland en België en heeft nog veel groeimogelijkheden. Dit biedt de Senior SEM Specialist een unieke kans om de huidige SEM-strategie verder uit te bouwen met als doel te groeien in omzet en conversie. Natuurlijk is het product hier ook belangrijk en wordt alle koffie door de werknemers zelf geproefd.

Over Koffievoordeel

Koffievoordeel is in 2010 gestart en heeft sindsdien honderden miljoenen kopjes koffie aan honderdduizenden koffieliefhebbers bezorgd. Het groeipotentieel in deze markt is groot en in 2019 wil Koffievoordeel nog meer liefhebbers aantrekken en herhaalaankopen stimuleren in zowel Nederland als België. Hierbij schromen zij niet om vernieuwing in te zetten.

Koffievoordeel is een businessunit van e-Luscious, een online retailer gespecialiseerd in koffie en wijn en marktleider in de Benelux. E-Luscious is onderdeel van investerings-maatschappij Gilde Equity Management (GEM) Benelux. Met verschillende businessunits zoals Koffievoordeel (NL), Koffiemarkt/Cafebonmarche (BE), Wijnvoordeel NL/BE, Wijnbeurs NL/BE, en Léon Colaris voorziet e-Luscious haar klanten van hoogwaardige producten en een uitstekende service. Het kantoor van Koffievoordeel is gevestigd in een pand boven het station van Hilversum, waardoor het makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer en heeft daarnaast ook voldoende parkeergelegenheid.

“Wie wil er nu niet werken bij de winnaar van de Shopping Awards Publieksprijs XL 2019?” – Jantien Koopman, HR Manager 

Vacature: Senior SEM Specialist

De Senior SEM Specialist rapporteert aan de Labelmanager en is in de lead voor SEA, SEO en affiliate marketingcampagnes. Er is al een bestaande SEM-strategie, maar je krijgt de kans om die uit te breiden en samen met een jong multi-functioneel team van 5 mensen Koffievoordeel te laten groeien.

In een dynamische en ondernemende omgeving speelt de Senior SEM Specialist een centrale rol in het realiseren van de groeiambities. Je houdt je bezig met het verder opzetten, beheren, optimaliseren en evalueren van SEA-campagnes en zorgt ervoor dat de website uitstekend gevonden wordt in de zoekmachines. Samen met de E-mail Marketeer, Content Marketeer, Allround Marketeer en Shop Owner werkt de Senior SEM Specialist aan het verhogen van de websitebezoeken en daadwerkelijke conversie. Daarbij krijg je de kans om initiatief te nemen en met vernieuwende oplossingen te komen. Je komt met voorstellen voor de juiste structuren, KPI’s en targets, en durft buiten de gebaande paden te treden.

“Als Senior SEM Specialist kun je goed je online expertise in zetten en mag je spelen met nieuwe ideeën. In deze business moet je risico’s durven nemen om te groeien.” – Ruud IJssel de Schepper, Labelmanager Koffie

Traffic optimalisatie en affiliate marketing

De Senior SEM Specialist  is verantwoordelijk voor het optimaliseren van de traffic naar het Koffievoordeel platform en heeft hiermee direct impact op de omzet van Koffievoordeel. Je monitort alle PPC kanalen, dus niet alleen gelimiteerd tot Google Ads of Bing. Daarnaast is de marketeer ook verantwoordelijk voor de marketinguitingen bij bestaande affiliate partners en het contactonderhoud met externe partijen. Je werkt de marketingkalender uit van de PPC- en affiliate kanalen en stelt duidelijke rapportages op. In al deze activiteiten krijgt de Senior SEM Specialist de ruimte om ownership te nemen, oftewel niet alleen plannen bedenken maar ze ook daadwerkelijk uitvoeren.

Kandidaatprofiel

Ervaring
 • 5+ jaar werkervaring met SEA en SEO
 • Technische SEO- en HTML- kennis zijn een must
 • Uitgebreide kennis van Google Analytics en rapportage tools
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Kennis over koffie is een pre
 • Beheersing Franse taal is een pre
Persoonlijkheid
 • Flexibel
 • Assertief
 • Eigenwijs
 • Resultaatgericht
 • Besluitvaardig

Koffievoordeel werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Vivian den Dekker via viviandendekker@topofminds.com .

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.