Revenue Analist

Revenue Analist

 • Finance
 • Consumer
 • Amersfoort
 • 685 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de FrieslandCampina werkgeverspagina voor andere vacatures

Over FrieslandCampina

Elke dag levert FrieslandCampina de producten aan miljoenen consumenten verspreid over de wereld. De producten lopen uiteen van merkproducten zoals Milner Kaas en Chocomel, producten voor professionele afnemers waaronder room- en boterproducten voor bakkers en horecaondernemingen tot halffabricaten voor kindervoeding en de farmaceutische sector. Hoe groot de onderneming ook is, de meeste mensen zullen de producten van FrieslandCampina kennen uit de supermarkt. De Revenue Analyst gaat aan de slag voor dit kanaal (retail) bij FrieslandCampina en zorgt dat de producten scherp geprijsd in het schap terecht komen. Ga voor meer informatie over FrieslandCampina naar de company-page over het bedrijf.

Vacature voor Revenue Analyst

De Revenue Analyst ontwikkelt de pricing- en promotiestrategie voor FrieslandCampina in het retailkanaal. Een paar cent meer voor een pak Optimel, een goede actie in de folder of een slimme promotie op de winkelvloer: het kan een groot verschil maken voor de omzet en afzet van FrieslandCampina. De Revenue Analyst is een analytisch strateeg die het prijzenspel snapt en graag een ronde meespeelt.

Werkzaamheden

In feite heeft deze persoon maar één taak: maximaliseren van de omzet en volume binnen het retailkanaal. Naast de introductie van innovatieve producten, zijn er nog diverse andere manieren om dat te doen. De optimale prijs adviseren of slimmere promoties zodat de volumes stijgen of de promotie beter uitbetaalt. Dat is het doel van deze functie. De Revenue Analyst houdt de Sales Directeuren een spiegel voor door met een verrassende pricing- en promotiestrategie voor FrieslandCampina Nederland te komen. De strategie wordt ontwikkeld op basis van data en marktanalyse. Er is markt- panel-, POS- en financiële data beschikbaar, deze moeten worden omgezet naar inzichten en acties. De Revenue Analyst maakt die vertaalslag. Het resultaat? Meer volume, meer omzet. Simpel.

Zo simpel is dat dus nog niet…

De prijzenstrijd tussen retailers is een moeilijk te doorgronden spelletje, maar wie het doorheeft kan niet meer stoppen met spelen. Benodigdheden: een goede (pricing- en promotie)strategie, slimme systemen die de juiste inzichten blootleggen en sterke relaties met retailers. Meer inzichten in de mechanismen en betere samenwerking met de retailers leveren een optimaal volume en een optimale omzet op. Creativiteit is nodig voor het ontwikkelen van een innovatieve strategie en vernieuwende acties.

Profiel

De Revenue Analyst is een analytisch strateeg die ervaring heeft met pricing in FMCG. Het is een sparringpartner voor de salesafdeling, dus stevigheid is geboden. Kernwoorden zijn creatief, focus op detail en sociaal. De Revenue Analyst is een leider en heeft de zinnen gezet op een financieel zo gezond mogelijk FrieslandCampina. Er zijn doorgroeimogelijkheden binnen finance of naar sales.

Persoonlijkheid

 • Analytisch
 • Stevig in de schoenen
 • Creatief en out-of-the-box

Ervaring

 • Revenue Analist
 • Business Intelligence
 • Finance Manager

Doorgroeimogelijkheden

 • Category Manager
 • Marketing Manager

 

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.