Senior PPC Specialist

Senior PPC Specialist

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 20 juni 2020
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 505 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Recharge.com werkgeverspagina voor andere vacatures

Voor wie?

 • 4+ jaar werkervaring in PPC
 • Kennis van SA360 (campaign automation en bid management)
 • Ervaring met feed-based campagnes (bijv. shopping)
 • Analytisch, datagedreven en cijfermatig sterk
 • Commercieel

Recharge.com is een van de meest succesvolle fintechs van Nederlandse bodem. Wat in 2003 begon als een goed idee, groeide uit tot een wereldwijde scale-up met een omzet van 200 miljoen. De Senior PPC Specialist brengt het enorme search marketing kanaal van Recharge.com naar the next level.

Over Recharge.com


Recharge.com is een van de succesvolle fintechs van Nederlandse bodem. Wereldwijd verkoopt Recharge.com tegoeden voor gaming en entertainment, beltegoed, prepaid creditcards en cryptovaluta. Het verhaal begint met twee ondernemers, Robin Weesie en Dirk Ueberbach, die een gat in de markt zagen: online beltegoed. Onder de vlag ‘Creative Group’ ontwikkelden ze geavanceerde software om het digitaliseren van beltegoed mogelijk te maken. Al snel bleek hoe schaalbaar het businessmodel was: de software leende zich uitstekend voor andere producten zoals online tegoeden voor internationale A-merken zoals Netflix, Spotify, iTunes, Playstation, Amazon maar ook prepaid creditcards en cryptovaluta. Zo groeide het bedrijf uit tot een wereldwijde scale-up met een jaarlijks salesvolume van 200 miljoen (2019). Recentelijk voltooide het bedrijf de rebranding van Creative Group naar Recharge.com.

2020 voor Recharge.com
Vanaf het hoofdkantoor in Amsterdam bedient het bedrijf met slechts 120 medewerkers miljoenen gebruikers in meer dan 130 landen. In juni 2019 haalde de scale-up een kapitaalinjectie van 22 miljoen euro op bij technologie-investeerder Prime Ventures, waarmee een nog snellere expansie mogelijk wordt. Door de wereldwijde COVID-maatregelen kan niemand meer om de relevantie van de propositie heen en versnelt de groei van het bedrijf nog verder. De verwachting is dat Recharge.com binnen drie jaar de 1 miljard euro aantikt. Tegelijkertijd is het product zó schaalbaar, dat het internationale team hooguit hoeft te verdubbelen – en dan met name door het opzetten van lokale marketingteams in de belangrijkste groeimarkten.

Scale-up cultuur
Nergens gaan de ontwikkelingen zo hard als hier. Wat vandaag essentieel is, is over drie maanden achterhaald. Dat vraagt nogal wat van het team. Wie denkt dat ‘agile’, ‘resilience’ en ‘zelfredzaamheid’ modewoorden zijn, merkt dat bij Recharge deze woorden voorwaardelijk zijn om goed te kunnen functioneren binnen het bedrijf.

Vacature: Senior PPC Specialist

Razendsnelle groei, internationale expansie en de recente rebranding: het zijn veelbewogen tijden voor Recharge.com. De Senior PPC Specialist weet als expert op het gebied van succesvolle PPC-campagnes precies wat er nodig is om de toekomst van het platform verder vorm te geven.

De Senior PPC Specialist maakt deel uit van het Performance Team, dat verantwoordelijk is voor de online search strategieën van onder meer recharge.com, beltegoed.nl, guthaben.de en recharge.fr. Een rol met een nationale en internationale scope dus, in meerdere talen. Grote, betaalde search accounts automatiseren en laten groeien zodat ze nóg meer klanten genereren: dat is het doel waar de Senior PPC Specialist zich elke dag voor inzet. De Senior PPC Specialist neemt volledig ownership voor alle betaalde search accounts en ziet het als haar/zijn belangrijkste uitdaging om een maximale return on investment te behalen – bijvoorbeeld door campagnes te automatiseren, zaken efficiënter in te richten of ze anderszins te optimizen.

Datagedreven, analytisch en sociaal vaardig
De Senior PPC Specialist heeft een uitgesproken datagedreven mindset. Maar naast analytische skills, beschikt zij/hij ook over plezierige sociale vaardigheden. Door die combinatie kan zij/hij complexe data moeiteloos vertalen naar heldere, begrijpelijke informatie – en vice versa. Kennis delen is belangrijk bij Recharge.com, net als nieuwe dingen (willen) leren. De Senior PPC Specialist rapporteert direct aan Silke Wenig, International Performance Marketing Team Lead.

De ideale kandidaat is een strategisch, analytisch en creatief brein dat altijd en overal kansen voor optimalisatie ziet. Iemand die van elke campagne een ongenadig succes wil maken, die moeiteloos the extra mile rent om dat te bereiken en altijd op de hoogte is van ontwikkelingen in het vakgebied. Een commercieel gedreven teamplayer die graag haar/zijn PPC-kennis en ervaring verder uitbouwt bij een van de meest dynamische en snelgroeiende scale-ups van het moment.

Recharge.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com.

Contact

Dox Wijers Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Senior PPC Specialist

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Senior PPC Specialist

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Senior PPC Specialist

Vraag over deze vacature? Vraag het Dox Wijers

Volgende vacature
Chief of StaffAtida

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.