Senior Online Sales Strategist

Senior Online Sales Strategist

 • Strategy
 • Technology
 • Eindhoven
 • 772 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Philips werkgeverspagina voor andere vacatures

Het is marktleider op het gebied van gezondheidstechnologie en een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld. Alleen al in 2017 raakten de technologieën van Philips 2,2 miljard mensen met producten die steeds vaker online verkocht worden. De Senior Online Sales Strategist speelt hierin een centrale rol als de expert op het gebied van e-commerce expertise binnen de afdeling Sales en daarnaast als aanspreekpunt voor de grootste klant van Philips.

Philips Personal Health: Beter slapen, beter horen, beter eten

Het is een merk met een missie: bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van consumenten door zinvolle innovaties. Philips Personal Health doet dit bijvoorbeeld met een huidverzorgingsapparaat dat de negatieve effecten van het leven in de stad vermindert of een high speed vacuüm-blender die ervoor zorgt dat smoothies langer vers blijven.

“Bij Philips zijn we ervan overtuigd dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. Innovaties die consumenten helpen om een actievere rol te spelen bij het bewaken van hun gezondheid en hun welzijn.” – Egbert van Acht, Chief Business Leader van de Personal Health-activiteiten bij Philips.

Werken met de meest prominente online retailers

Via het Online Sales kanaal bereikt Philips consumenten over de hele wereld. Ook in de Benelux is e-commerce niet meer weg te denken uit het retail-landschap. ‘Online Benelux’ is een van de drie Sales-teams binnen Philips. Dit snelgroeiende team bestaat momenteel uit drie accountmanagers die verantwoordelijk zijn voor de accountstrategie en de commerciële partnerships met de meest prominente online retailers in de Benelux.

Vacature: Senior Online Sales Strategist

Het online domein is al enorm gegroeid, maar blijft doorgroeien. Om het ontwikkelingstempo van huidige en toekomstige klanten bij te houden moet Online Sales nog beter binnen de organisatie gepositioneerd worden. In het team is daarom een vacature ontstaan voor een Senior Online Sales Strategist, die verantwoordelijk wordt voor het verbeteren van de verbinding tussen de verschillende expertises binnen Philips. Om dit te kunnen doen, moet de online expertise binnen Sales naar een hoger niveau gebracht worden.

Key Account Management

De Senior Online Sales Strategist wordt daarnaast de Key Account Manager voor de grootste klant van Philips. Deze internationale toonaangevende online retailer verkoopt op dit moment al wel Philips-producten in de Benelux, maar doet de inkoop hiervoor nog in andere Europese landen. Als Key Accountmanager gaat de Senior Online Sales Strategist deze nieuwe account opzetten en verder organiseren binnen de Benelux.

Samenwerking is randvoorwaarde voor succes

Door de intensieve samenwerking met internationale Philips-collega’s is intern stakeholdermanagement een belangrijk onderdeel van deze rol. Zo coördineert de Senior Online Sales Strategist de samenwerking met Trade Shopper Marketing, Marketing, Customer Demand Planning en de Orderdesk. Met een uitgebreide kennis van SEO, SEA, traffic en digital marketplaces weet hij/zij wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van het bereiken van de juiste doelgroepen. Deze kennis is essentieel voor het opzetten van een succesvolle samenwerkingsstructuur met klant.

“Met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van e-commerce, is de nieuwe Senior Online Sales Strategist in staat om vrijwel direct impact te maken binnen ons team. Naast die ambitie, heeft hij/zij ook een natuurlijke drive om nieuwe skills te ontwikkelen. Onze grote corporate organisatie maakt het mogelijk om in korte tijd enorm veel leren over bijvoorbeeld Sales en Stakeholdermanagement.” – Henk Roelofsen, Channel Director Online Benelux bij Philips

Nieuwe rol

In deze nieuwe rol ligt de primaire focus in het eerste jaar op het management van een bestaande key accounts van Philips, een aansprekende en bekende e-commerce partij. Op deze manier is het mogelijk om de benodigde kennis van het salesproces en de organisatie op te doen. Dit geeft de benodigde tools om in het tweede jaar een vliegende start te maken met de opzet van de nieuwe samenwerkingsstructuur. In ruil voor deze commitment en ambitie, biedt deze functie doorgroeimogelijkheden naar een leidinggevende positie binnen de organisatie of een positie in het internationale Key Account Management.

Voor wie is dit interessant?

Voor een inspirerende teamspeler met sterke e-commerce skills en een intrinsieke nieuwsgierigheid die verder reikt dan zijn/haar expertisegebied.

Kandidaatsprofiel

Ervaring:

 • Universitair geschoold in Bedrijfskunde of soortgelijke richting
 • Ruime ervaring (minimaal 5 jaar) in e-commerce omgeving een must
 • Sterk gevoel voor stakeholdermanagement
 • Bekend met ‘shopper profiles’
 • Ervaring met het managen van grote accounts
 • Vloeiend in het Nederlands en Engels

Persoonlijkheid

 • Extraverte persoonlijkheid
 • Verbinder
 • Commercieel sensitief
 • Learn by doing-mentaliteit
 • Sterke analytische vaardigheden
 • Inspirerende teamspeler

Philips werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Vivian Linker via vivian@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.