Senior Marketing Intelligence Analyst

Senior Marketing Intelligence Analyst

 • E-commerce
 • Consumer
 • Utrecht
 • 858 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bol.com is de grootste speciaalzaak van Nederland. Gelijk bij binnenkomst staan je favoriete producten al klaar. De winkel en alle marketing uitingen daaromheen worden continu afgestemd op de actuele klantbehoeftes. Dat is mogelijk, doordat bol.com zich echt in haar klanten verdiept. Door slim gebruik te maken van klantdata zorgt bol.com dat online winkelen steeds makkelijker, persoonlijker en relevanter wordt.

BOL.COM: DE GROOTSTE SPECIAALZAAK VAN NEDERLAND

Bol.com kan zich met gemak het grootste winkelplatform van Nederland & België noemen. Ze zijn actief in 41 categorieën, van boeken en games tot kinderkleding en zelfs fietsen. De e-tailer heeft die status bereikt door zichzelf continu opnieuw uit te vinden aan de hand van scherpe data-analyses. Van de verkoopcijfers, de markt, trends en klantgedrag. Bij bol.com zijn de lijnen tussen én binnen de teams kort. Zo worden de nieuwste inzichten uit de data meteen omgezet in schaalbare verbeteringen. In nieuwe manieren om artikelen op verschillende devices te presenteren. Of om de klant overtuigende informatie te bieden, volledig toegespitst op zijn/haar wensen. Op dit moment is er ruimte voor een Senior Marketing Intelligence Analyst.

“We willen nog heel veel stappen zetten met de technologie voor data science en AI. Dan moet je breed denken, van forecasting aan de achterkant tot relevante personalisatie aan de voorkant om loyaliteit te verhogen. We kunnen echt vooruit.’ – Huub Vermeulen, Algemeen Directeur van bol.com

Vacature: Senior Marketing Intelligence Analyst

De Senior Marketing Intelligence Analyst analyseert klantdata en formuleert op basis van inzichten praktische verbeteradviezen voor de Marketing en Business Development teams. De focus ligt hierbij op retentieverhoging, klantloyaliteit, Customer Lifetime Value en churn. Dit zijn cruciale thema’s voor een bedrijf met het bereik van bol.com.

“Klantdata heeft voorspellende gaven. Door slim gebruik te maken van data kun je ontdekken welke klanten terugkomen door welke marketing-inspanningen. Als je die inzichten ook overtuigend aan de business kunt presenteren, kun je hier enorme impact maken.” – Freek Hogervorst, Manager Marketing & Shopping Intelligence

Het Marketing & Shopping Intelligence Team is verantwoordelijk voor het verhogen van de klantloyaliteit op basis van data. Niet voor een onderdeel, maar bol.com breed. Het is een jong en energiek team van negen fte. Dit is de meest senior positie in het team, de Senior Marketing Intelligence Analyst heeft dan ook een coachende rol richting collega’s.

Daarnaast is de Senior Marketing Intelligence Analyst onderdeel van multidisciplinaire teams. Deze teams verbeteren klanttevredenheid, winstgevendheid en omzet binnen een bepaald winkelcluster door slimmere en relevantere marketinguitingen en -strategieën te ontplooien. Het analyseren van relevante data en ontwikkelen van voorspellende modellen is het uitgangspunt voor iedere verbetering. De Senior Marketing Intelligence Analyst licht adviezen overtuigend toe en brengt ze zowel reactief als proactief de organisatie in.

PROFIEL

Persoonlijkheid

 • Een frisse kijk op klantdata analyses
 • Resultaatgerichte kansendenker
 • Sparringspartner voor alle organisatieniveaus
 • Overtuigend communicator met passie én begrip voor de business

Ervaring

 • Master Marketing Intelligence/Research, Econometrie of vergelijkbaar
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in een data-analytische rol
 • Analytisch ijzersterk
 • SQL/BigQuery
 • R of Python is een pre

 

Bol.com werkt voor de invulling van de vacature voor Senior Marketing Intelligence Analyst met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn@topofminds.com.

Contact

Senior Marketing Intelligence Analyst Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.