Senior Marketing Analyst EMEA

Senior Marketing Analyst EMEA

 • Analytics
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 699 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Uber werkgeverspagina voor andere vacatures

Uber brengt de wereld in beweging, met innovatieve technologie die de toekomst dichterbij brengt. De buitengewone groei is één van de sleutels tot Ubers succes. Een strategische Sr Marketing Analyst EMEA met ervaring in Marketing Analytics draagt bij aan de toekomstige groei van Uber in EMEA door marketing op de meest effectieve manier in te zetten.

Uber: van auto’s tot fietsen, maaltijden en zelfs vliegtuigen

Uber is het best te omschrijven als wereldwijd mobiliteits- en logistiekplatform. De huidige diensten van Uber omvatten ridesharing, taxidiensten, fiets-sharing en maaltijdbezorging. Maar het bedrijf werkt bijvoorbeeld ook aan ‘zelfrijdende auto’s en ridesharing door de lucht’ (Uber Air).

Uber is momenteel actief in 785 steden wereldwijd, en breidt razendsnel uit. Alleen al dit jaar betrad Uber in EMEA 50 nieuwe markten. Afgelopen jaar stapte voor de 5 miljardste keer iemand in een Uber. Ubers doel is om de wereld in beweging te brengen: Uberisation. Uiteindelijk wil Uber de eigen auto vervangen door een smartphone. Recent heeft Uber een nieuwe en verbeterde versie van de app gelanceerd, die bestuurders helpt slimmer en veiliger te werken met behulp van real-time informatie.

“Bij Uber ontwikkelen we producten die de wereld veranderen. We zoeken dus een Sr Marketing Analyst die enthousiast wordt van het vooruitzicht om moeilijke, analytische, impactvolle vraagstukken op te lossen.” – Varun Dadlani, Lead Recruiter Central Ops & Marketing EMEA

Vacature: Sr Marketing Analyst EMEA

De Sr Marketing Analyst EMEA is onderdeel van het EMEA Central Marketing team en is verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de impact van marketing op de groei van de business. Om dat te doen, ontcijfert de Sr Marketing Analyst grote datasets en weet hij/zij precies te identificeren welke gegevens belangrijk zijn.

Met zijn/haar kennis van marketing efficiëntie draagt de Sr Marketing Analyst bij aan de marketingstrategie voor EMEA. Hij/zij zorgt voor een slimme budgetallocatie om de groei te maximaliseren en ontwerpt eerste klas tools en rapportages voor besluitvorming. Samenwerking is hierbij cruciaal. Hij/zij werkt nauw samen met andere leden van het Uber Marketing Team om experimenten te ontwikkelen en de impact daarvan te meten. Samen met lokale en regionale teams ontwerpt de Sr Marketing Analyst producten en processen die de analytische mogelijkheden van Uber vergroten. Hij/zij is de spil wanneer het gaat om alle analytics-gerelateerde vraagstukken in EMEA.

Kandidaatprofiel

Ervaring
 • 5+ jaar ervaring in Marketing Analytics, bij een leidend bureau of in tech/e-commerce
 • Goed begrip van attribution modelling, bij voorkeur in app & web business
 • Ervaring met managen van grote marketing budgetten, zowel off- als online
 • Bijzonder goed met SQL en Excel
Persoonlijkheid
 • Analytisch en heel goed met getallen
 • Communicatief
 • Strategisch
 • Team player

Uber werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Roland Vetten, via roland@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.