Senior Marketeer

Senior Marketeer

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • 726 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Essent werkgeverspagina voor andere vacatures

Uit onderzoek blijkt dat de ochtend het minst favoriete moment van de dag is voor veel Nederlanders. Een wekker die te vroeg gaat, haasten om op tijd op kantoor te zijn – het is ook wel te begrijpen. ’s Avonds daarentegen is voor de meeste mensen (71%) het favoriete moment om thuis te zijn.

Essent gelooft in een comfortabel huis voor iedereen

Dit onderzoek – wanneer Nederlanders zich het fijnst voelen in hun eigen huis – sluit naadloos aan op de comfort-gedachte die Essent wil uitstralen. Thuis is immers de belangrijkste plek op aarde. Essent helpt haar klanten om hun huis van alle gemakken en comfort te voorzien. Van A tot Z: met warmte en licht (gas en stroom), met duurzame CV-ketels, een slimme thermostaat, zonnepanelen en isolatie.

Marketing Communicatie

Essent levert comfort. Het Marketing Communicatie Team zorgt ervoor dat die boodschap helder en consistent gecommuniceerd wordt, gericht op de juiste doelgroep met conversie als resultaat. Monique van Weert is de Teammanager Marketing Communicatie. Haar team (6 fte) vertaalt de merkidentiteit van Essent naar concrete en effectieve communicatieconcepten en campagnes.

“Wij bouwen, we activeren en we communiceren het merk Essent. We verankeren de merkidentiteit stevig in al onze uitingen. Mijn team levert daarmee een directe bijdrage aan de merkvoorkeur voor en de commerciële doelstellingen van Essent.” – Monique van Weert

Het Marketing Communicatie Team ontwikkelt alle above-the-line (ATL) en below-the-line (BTL) campagnes gericht op het communiceren van de proposities van alle producten en diensten van Essent. Het gaat hierbij niet alleen om de verkoop van zoveel mogelijk zonnepanelen of over zo goed mogelijk informeren over de verschillende energiecontracten. Essent wil juist meer inspelen op de categoriebenadering en profileert zichzelf als energieadviseur die haar klanten helpt om hun huis zo comfortabel mogelijk te maken.

Janko Klaeijsen (Founding Partner Top of Minds) sprak met Mark van Zon (Commercieel Directeur Essent en energiedirect.nl, lees hier het hele interview.

Wat daarbij hoort is een focus op contentmarketing en de verschuiving van push- naar pull-communicatie. Essent werkt op dit moment bijvoorbeeld samen met vtwonen om via hun platform te adviseren en inspireren over meer comfort in huis. Het Marketing Communicatie team heeft recent de Essent Zonnepanelen Check geïntroduceerd: een online functionaliteit om te kijken hoeveel zonnepanelen iemand op het dak kan (laten) plaatsen en hoeveel dat scheelt op de energierekening. Een mooi voorbeeld van een duidelijk (communicatie)concept dat de mogelijkheden waarin Essent kan faciliteren goed weergeeft. Kortom, Essent is bezig met de doorontwikkeling van een strategische langetermijnbenadering in alle marketing communicatie die ze doet. Dat betekent niet dat het communicatieplan in beton gegoten is. Er is nog veel ruimte voor het ontwikkelen van nieuwe concepten, strategieën en partnerschappen. De Senior Marketeer gaat daar een belangrijke rol in spelen.

Vacature: Senior Marketeer

De Senior Marketeer komt te werken in een team van zes Marketeers. Binnen het team neemt deze persoon een proactieve houding aan, is altijd vooruitstrevend en komt met innovatieve ideeën. De Senior Marketeer trekt het team daarin mee, is daadkrachtig en zorgt dat de beoogde resultaten gehaald worden. Deze professional is een sparringpartner voor Monique van Weert. Zij is op zoek naar iemand die naast de dagelijkse werkzaamheden ook tijd heeft om over de langetermijnstrategie na te denken, daar concrete projecten aan te verbinden of de benodigde structuur neer te zetten. Vragen die in zo’n (multidisciplinair) project opgepakt kunnen worden zijn: op wat voor manieren kunnen we de merkidentiteit nog beter vertalen naar effectieve campagnes? Kunnen we nieuwe communicatie-concepten bedenken die de conversie verder verhogen? Hoe zorgen we ervoor dat de categoriebenadering geïmplementeerd wordt in de campagnes zonder de focus op conversie te verliezen? De Senior Marketeer schakelt intensief met de andere marketing en communicatie professionals binnen Essent, binnen het eigen team en elders in de organisatie. Dit vraagt om sterk stakeholder management en een gezonde dosis overtuigingskracht. Daarnaast werk je intensief samen (stuurt hen aan) met externe reclame- en mediabureaus.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.