Senior Marketeer

Senior Marketeer

  • Marketing
  • Energy
  • Den Bosch
  • 622 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Energiedirect.nl werkgeverspagina voor andere vacatures

Energiedirect.nl gaat sneller dan het licht. Ze zijn sinds kort de hoofdsponsor van PSV en horen bij de duurzame onderneming Innogy, dat eind dit jaar naar de beurs gaat. Jorrit Pijlman (Head of Marketing energiedirect.nl): “Niet alleen willen we de beste sportmarketing case van Nederland neerzetten met PSV. We verwachten ook een serieuze groei in onze naamsbekendheid en het marktaandeel. Daarnaast kunnen we onder de vlag van Innogy versnellen op strategische thema’s zoals duurzaamheid, decentralisatie en digital.”

Innogy

Innogy – een samentrekking van de woorden innovation, technology en energy – is de nieuwe dochteronderneming van de Duitse energiereus RWE. Alle duurzame energie-activiteiten én de merken Essent en energiedirect.nl vallen nu onder Innogy. Waarom dit gebeurt? Omdat de energiemarkt van de toekomst groen, decentraal en digitaal is. Innogy zal – zonder de ‘grijze’ fossiele tak van RWE – aantrekkelijker zijn voor investeerders. Peter Terium, oud bestuursvoorzitter van RWE is de nieuwe baas van het bedrijf en hij bereidt zich voor op een beursgang in Frankfurt (eind 2016). In het FD zegt hij daarover:

“Op de financiële markten zijn groene bedrijven geliefd. Ik praat niet met bankiers, wel met investeerders. Daarom hebben we ‘grijs’ en ‘groen’ gesplitst.”

De Nederlandse merken Essent en energiedirect.nl zijn verheugd met dit nieuws. Zij merken als geen ander dat de energiemarkt verandert. Klanten zijn kritisch, de concurrentie verhevigt, er is veel aandacht voor klimaatverandering en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Jorrit Pijlman (Head of Marketing energiedirect.nl):

“Ik denk dat Innogy een mooi antwoord is op die veranderingen. We kruipen onder het juk van fossiele brandstof uit en kunnen de consument gaan benaderen met een fris antwoord – passend bij de verwachtingen.”

Energiedirect.nl is het jonge zusje van Essent, prijsvechter en inmiddels de vierde grootste energieleverancier van Nederland. Het jonge bedrijf staat bekend als ‘lekker direct’. Ze leveren voordelige energie in overzichtelijke contracten die online eenvoudig af te handelen zijn. Door de ontwikkelingen in de markt kunnen ze hun boodschap en marktbenadering verder gaan aanscherpen en de brutale challenge-mentaliteit dieper verankeren in de externe communicatie.

Janko Klaeijsen (Founding Partner Top of Minds) sprak met Mark van Zon, de Commercieel Directeur voor Essent en energiedirect.nl, lees hier het interview.

Vacature voor Senior Marketeer

De Senior Marketeer is verantwoordelijk voor alle grote campagnes van energiedirect.nl, van idee tot uitvoering waarbij de PSV samenwerking een mooi platform biedt als aanvulling op de al bestaande branding- en campagneplannen.

De vertaling van de merkbelofte naar campagnevoering is cruciaal. Hoe zich dat uit? Duidelijke, recht voor z’n raap content, bijpassend beeld en gericht op een doelgroep met de juiste mindset. Ook de communicatiemiddelen worden onder de loep genomen, want bij de positie van brutale challenger past een geïntegreerde online/offline campagne beter dan een traditionele tv-commercial. Ook wil energiedirect.nl shopper/trade marketing – zoals binnen FMCG gebeurt – doorvoeren in hun sector. Jorrit Pijlman:

“We hebben dit jaar veel tijd gestoken om de merkidentiteit en –belofte van energiedirect.nl aan te scherpen en onze nieuwe marketingcommunicatiecampagnes zullen daar naadloos op aan moeten sluiten. Samen met de Senior Marketeer wil ik deze branding-, communicatie- en mediastrategie verder ontwikkelen en uitrollen.”

Campagnes worden bij energiedirect.nl altijd in multidisciplinair teamverband opgepakt: Marketeers, Channel Managers en Communicatiespecialisten sluiten aan en leveren hun expertise. De Senior Marketeer is de campagneleider en de eindverantwoordelijke voor de projecten die hij/zij begeleidt. Daarnaast heeft de Senior Marketeer het contact met de media- en reclamebureaus voor het aansturen van de uitvoering. Hij/zij maakt scherpe briefings zodat de bureaus creatieve en gedurfde uitingen kunnen ontwikkelen.

Marketing Communicatie team bij energiedirect.nl

Jorrit Pijlman stuurt het Formule Team voor energiedirect.nl aan. Binnen de Formule werken drie teams: Digital, Marketing Activatie en Marketing Communicatie. Het Digital team is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de website. Het Marketing Activatie team ontwikkelt de proposities van energiedirect.nl en bepaalt de kanaalstrategie. Het Marketing Communicatie team – aangestuurd door de Marketing Manager – bepaalt vervolgens op strategisch en conceptueel niveau met welke boodschap en via welke media de consument het best benaderd kan worden. Het Marketing Communicatie team bestaat uit drie specialisten en wordt nu uitgebreid met een Senior Marketeer.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.