Senior Manager Sales Operations

Senior Manager Sales Operations

 • Operations
 • Consumer
 • Rotterdam
 • 768 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Coca-Cola European Partners vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Van benzinestations en restaurants op afgelegen plekken tot de winkelschappen in wereldsteden: Coca-Cola vind je overal. Het bekende merk staat op nummer vijf in de lijst most valuable brands van Forbes (2017) en heeft een merkwaarde van zo’n 56 miljard dollar. Zichtbaarheid en beschikbaarheid zijn twee factoren die grote invloed hebben op die waarde. Het Nederlandse Field Sales team zorgt er voor dat het assortiment van Coca-Cola overal in Nederland beschikbaar is en wordt daarbij ondersteund door het Sales Operations team.

Coca-Cola Nederland

Coca-Cola bestaat uit twee verschillende bedrijven. The Coca-Cola Company is eigenaar van alle merken zoals Coca-Cola, Fanta, Sprite en Fuzetea en communiceert met de consumenten. Coca-Cola European Partners (CCEP) produceert en verkoopt de frisdranken en distribueert deze in dertien Europese landen, waaronder Nederland.  In totaal werken er bij Coca-Cola European Partners meer dan 23.500 mensen binnen de divisies Supply Chain, Commerce, Finance en HR waarvan zo’n 750 op het Nederlandse kantoor in Rotterdam.

Coca-Cola Field Sales

Sinds 2015 is er een duidelijke koers ingezet om samen met partners de marktpositie van de merken te verstevigen. In deze aanpak speelt de Field Sales organisatie een cruciale rol. Door méér ondernemers vaker te bezoeken, bouwt de buitendienst een sterke band op met haar klanten. Daardoor krijgen zij meer zicht op wat er wat er speelt in de markt en hoe Coca-Cola hen beter kan bedienen.

In deze strategie zijn focus op efficiëntere processen en het maximaal faciliteren van Field Sales een vereiste. Dat betekent in de praktijk dat alles draait om ‘sell or help to sell’. Het Sales Operations team draagt daar direct aan bij door er voor te zorgen dat Field Sales zich zo veel mogelijk kan richten op wat echt belangrijk is: de klant.

Vacature: Senior Manager Sales Operations

Het Field Sales team van Coca-Cola bestaat uit zo’n 230 FTE en is daarmee een van de grootste buitendiensten in Nederland. Om hen optimaal te faciliteren ontwikkelt de Senior Manager Sales Operations een overkoepelende Sales Support strategie. Hij/zij stuurt  een team van 35 FTE aan via zes direct reports.

Customer Contact Center

In het Customer Contact Center worden zowel verzoeken van klanten als Rayonmanagers opgepakt. Daarnaast worden klanten vanuit het Contact Center proactief benaderd bij de lancering van nieuwe producten en campagnes. De Senior Manager Sales Operations ontwikkelt voor hen de strategie en zoekt daarbij actief naar mogelijkheden om meer gebruik te maken van data en digitale innovaties zoals chat-bots om de klantenservice efficiënter in te richten.

Sales Support en Sales Administratie

De Sales Support en Sales Administratie teams faciliteren Field Sales bij de afhandeling van diverse (complexe) administratieve processen. Bijvoorbeeld bij het plaatsen of vervangen van displays en koelkasten, opstellen en afhandelen van contracten of het bestellen van promotiematerialen. De Senior Manager Sales Operations zoekt hierbij continu naar mogelijkheden en (digitale) innovaties om deze complexe processen simpeler en efficiënter te maken.

Campagne Management en Routeplanning

Naast deze drie teams rapporteren een Campagne Manager en twee Routeplanners aan de Senior Manager Sales Operations. De Campagne Manager maakt gebruik van klantdata om een optimale klantcontactstrategie te ontwikkelen en richt zich op het bereiken van partners die niet bezocht worden door Field Sales. De Routeplanners voorzien de Rayon Managers en Merchandiser teams van een optimale efficiënte routeplanning.

Naast de aansturing van deze teams leidt de Senior Manager Sales Operations innovatie- en efficiëntie-projecten binnen de Field Sales organisatie. Verdere digitalisering en focus op data spelen daarin een belangrijke rol. Hij/zij rapporteert direct aan Bert Baron, Field Sales Director en schakelt intensief met interne stakeholders zoals de Field Sales Managers Retail, Horeca, Events en de Manager Outlet Executie.

Cultuur en doorgroeimogelijkheden

Bij Coca-Cola European Partners werken mensen met een passie voor FMCG én de producten van Coca-Cola. Iedereen wil graag hetzelfde: de meest succesvolle en innovatieve speler in de markt zijn. Dat betekent dat er een gedreven, warme, collegiale cultuur is waar mensen elkaar helpen. En waarin de focus ligt op de uitvoering. Want winnen doe je door te doen. De Senior Manager Sales Operations vervult een essentiële rol in het hart van de organisatie en de huidige groeistrategie. Een ideale uitgangspositie voor verdere doorgroei binnen Sales, (Trade) Marketing, Finance of Operations.

Kandidaatsprofiel

Ervaring

 • Minimaal vijf jaar ervaring binnen Commerce waarvan minimaal twee jaar als manager, idealiter binnen FMCG
 • Ervaring binnen Operations
 • WO-opgeleid
 • Ervaring binnen Customer Care, Marketing en/of Change Management is een pre

Persoonlijkheid

 • Gedreven
 • Focus op de uitvoering
 • Nauwkeurig
 • Mensgericht
 • Strategisch
 • Verbindend

Coca-Cola werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Barbara Sauter via barbara@topofminds.com.

Contact

Senior Manager Sales Operations Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.