Senior Manager Marketing Growth

Senior Manager Marketing Growth

  • Analytics
  • Consumer
  • Hamburg
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 527 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de About You werkgeverspagina voor andere vacatures

E-commerce gigant About You is strategisch haar groei in de Nederlandse markt aan het versnellen. Hoe pakken ze dit aan? Door een marktexpert aan te stellen voor de nieuwe functie van Senior Manager Marketing Growth. Het marketingteam van About You is een bewezen landingsplaats voor succesvolle ondernemers en top-tier consultants.

Over About You

About You is een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Europa. De in 2014 in Duitsland opgerichte mobile-first fashion retailer heeft inmiddels een sterke marktpositie weten te bemachtigen in tien landen. In 2018/19 – het vijfde boekjaar van de scale-up – waren ze actief in tien landen en genereerden ze een jaaromzet van €461 miljoen. Het platform biedt meer dan 1200 merken en private label producten aan en richt zich consequent op personalisatie, inspiratie en shoppen vanaf je smartphone.

De groeistrategie is gebaseerd op drie steunpilaren:

  1. Groeicategorieën – Wanneer het gaat om categorieën als Kids en Sport blijkt uit marktonderzoek dat de doelgroep al op het platform aanwezig is. About You hoeft alleen maar de zichtbaarheid en de UI te verbeteren om klanten te helpen de weg naar deze rubrieken te vinden.
  2. Innovatie – About You heeft onlangs het innovatieve winkelconcept CrowdShopping gelanceerd in Duitsland, Nederland en Tsjechië.
  3. Nieuwe markten – About You is momenteel aanwezig in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië. En de ambities reiken veel verder.

Met rond de 700 medewerkers heeft About You nog steeds de ziel en het gevoel van een start-up. Iedereen is geïnspireerd, gedreven en enthousiast. De samenwerking binnen teams is agile en gericht op het oplossen van problemen. Binnen de hele organisatie en zeker binnen het leadership team zijn veel voormalige strategieconsultants actief, zoals medeoprichter en co-CEO, Hannes Wiese (Roland Berger), en de Director Marketing, Alexander Bellin (McKinsey).

Vacature: Senior Manager Marketing Growth

Dit is een gloednieuwe positie binnen de bredere marketingorganisatie, specifiek ontworpen om de activiteiten in de Nederlandse markt te overzien, om vorm te geven aan de strategische roadmap en om leiding te geven aan projecten met een hoge zichtbaarheidsgraad om op die manier het bedrijf in de Nederlandse markt te kunnen opschalen.

De Senior Manager Marketing Growth zal dankzij een diepgaande kennis van de markt en het vermogen om met een helikopterblik naar de organisatie te kijken altijd in staat zijn om initiatieven te prioriteren en de Nederlandse business qua netto-omzet te helpen opschalen.

“Je krijgt de mogelijkheid om je te storten op een breed scala aan projecten met grote impact op de organisatie.” – Björn Hoppe, hoofd Media & Performance Marketing

De Senior Manager Marketing Growth zal de verantwoordelijkheid en het beheer van projecten op zich nemen om zodoende belangrijke mogelijkheden te benutten die zich aandienen gedurende het gehele proces: van de conceptualisatiefase en de opstelling van businesscases tot en met de planning en het stakeholdersmanagement. Projecten zullen variëren van marktanalyses en concurrentieonderzoek tot het bewerkstelligen van operationele expertise middels het definiëren, implementeren en optimaliseren van processen en tools.

Door nauw samen te werken met bestaande teams zoals Marketing Intelligence, Technology, Performance Marketing, Media, Campaigns en Product Development, zal de Senior Manager Marketing Growth landspecifieke marketingkanalen aansturen, budgetten en ROI-doelstellingen bepalen en waardevolle input leveren in de evaluatie van marketingstrategieën en -frameworks.

About You werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.