Senior Manager (Executive Leadership Program)

Senior Manager (Executive Leadership Program)

  • General Management
  • Industrial
  • Varsseveld
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 896 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Kramp vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kramp is een nichespeler in de B2B-markt. Het bedrijf groeit snel en werkt toe naar een internationaal leidende positie. Om deze transformatie succesvol door te maken is een stapje extra nodig, met name op het gebied van strategie en executie. Daarom stelt Kramp een team samen van vijf senior Strategie Consultants van top-tier consulting firms. Zij worden Senior Managers, rechtstreeks rapporterend aan de Executive Board. Hun opdracht duurt achttien maanden en bereidt hen voor op executive leadership posities in de lijn.

Over KRAMP

In de afgelopen vijfenzestig jaar is Kramp uitgegroeid van eenmanszaak in Varsseveld tot de grootste agrarische groothandel van Europa. Het bedrijf voorziet dealers van onderdelen, accessoires en service. Kramp heeft 24 verkoopkantoren door heel Europa en ongeveer 3.000 medewerkers.

Kramp staat voor kwaliteit. Het bedrijf zorgt ervoor dat zijn klanten zich volledig kunnen richten op dat waar ze goed in zijn: het runnen van hun business zonder zich zorgen te maken om de beschikbaarheid van onderdelen. Met deskundig advies en snelle 24-uurs bezorging en orderafhandeling helpt Kramp de dealers hun werk zo efficiënt mogelijk te doen. Zo ondersteunt Kramp bijvoorbeeld bij het opzetten en managen van een (online) winkel. Het bedrijf heeft een aantal innovatieve serviceconcepten ontwikkeld. Kramp is niet alleen een leverancier, Kramp is een strategische partner. It’s that easy.

Familiebedrijf met internationale allure

Kramp begon ooit als familiebedrijf en is dat in feite nog steeds. De bedrijfscultuur is down to earth, vriendelijk, open en coöperatief. Door alle lagen van de organisatie heen zijn mensen geïnteresseerd in elkaars mening.

“Kramp is een mooi bedrijf om voor te werken. In de afgelopen tien tot vijftien jaar zijn we flink gegroeid. Die groei was deels organisch en deels door een aantal belangrijke acquisities. Onze mensen zijn trots op Kramp. Ze zijn loyaal en geven medewerkerstevredenheid een goede score. We zijn een echt familiebedrijf. Inclusiviteit is de standaard, iedereen is altijd bereid een ander te helpen.” – Eddie Perdok, CEO

Kramp biedt de sfeer van een familiebedrijf en het internationale succes van een grote multinational. Het bedrijf is actief in bijna elk Europees land en onderzoekt zijn mogelijkheden op de andere continenten. Daarmee is werken voor Kramp een volwaardige internationale ervaring.

De komende jaren zijn cruciaal

De komende jaren zijn bepalend voor de toekomst van Kramp. Het bedrijf ondergaat een strategische transformatie waarmee het zijn marktleiderschap verder versterkt.

“We hebben een sterke positie. De business gaat goed. We zijn toonaangevend en marktleider in Europa. Maar we beseffen ook dat we hard moeten blijven werken om dat zo te houden. Omdat we zo succesvol zijn, hebben we ook veel te verliezen. Daarom moeten we onszelf keer op keer opnieuw uitvinden. We willen de concurrentie en potentiële disruptors voorblijven.” – Eddie Perdok, CEO

Een goed voorbeeld van een grote strategische transformatie is de ontwikkeling van een volledig digitale propositie. Vijftien jaar geleden was Kramp de eerste in de branche met haar eigen webshop. Nu is het bedrijf het eerste dat de customer journey centraal stelt in zijn strategie. Kramp werkt aan een slimmere manier van datagebruik en meer geautomatiseerde processen.

Vandaag de dag kan een bedrijf niet meer tevreden zijn met een suboptimale customer journey. Alle tools en technologieën zijn beschikbaar. Dat schept een verantwoordelijkheid richting de klant. We moeten zorgen dat we Amazon-proof zijn.” – Arnoud Klerkx, CDO

Andere strategische prioriteiten voor de komende jaren zijn bijvoorbeeld het innoveren van de value chain, internationaal verder uitbreiden en de supply chain optimaal inrichten voor een snelle groei van de business.

Executive Leadership Program

In het Executive Leadership Program stelt Kramp een team van talentvolle voormalig-consultants samen. Gedurende achttien maanden werkt ieder van deze Senior Managers nauw samen met één van de Executive Board leden om de grote strategische uitdagingen van Kramp op te lossen. Dat kan bijvoorbeeld gaan over digital, supply chain, value chain of internationale groei.

Het Executive Leadership Program is een goede eerste stap binnen Kramp. Het programma geeft de Senior Managers inzicht in alle verschillende onderdelen van het bedrijf en biedt hen een strategisch perspectief op de producten, de markten en de concurrenten. De Senior Managers rapporteren rechtstreeks aan de Executive Board. Dat geeft hen veel exposure.

Het Executive Leadership Program is een goede voorbereiding op een leiderschapspositie

Na achttien maanden stromen de Senior Managers door naar leiderschapsposities binnen Kramp, waarschijnlijk één niveau onder de Executive Board. Nadat ze zich als Senior Managers hebben gericht op belangrijke strategische onderwerpen, biedt deze vervolgstap hen de kans om hun mouwen op te stropen en een operationale rol op zich te nemen. Onmisbare ervaring voor een allround leider.

Profiel

Voor het Executive Leadership Program kijken we uitsluitend naar mensen van top-tier Strategy Consultants op Senior Project Leader of Pincipal niveau.

Kramp werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op met Roland Vetten via roland@topofminds.com.

Contact

Roland Vetten Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.