(Senior) Manager Finance Integration

(Senior) Manager Finance Integration

  • Finance
  • Consulting
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 730 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de EY werkgeverspagina voor andere vacatures

EY Nederland bouwt hard aan haar Operational Transaction Services (OTS). Teams en experts in deze praktijk leveren managementadvies en support rondom M&A integraties, separaties en transformaties. De OTS praktijk heeft een vacature voor een (Senior) Manager Finance Integration om cliënten op CFO-niveau te bedienen en de operational finance expertise in de praktijk op te bouwen. Voor deze rol zoekt EY een ervaren Project- en Teammanager met gedegen kennis van finance en operations. De (Senior) Manager Finance Integration heeft de ambitie een snelgroeiende en veelbelovende sub-praktijk mede vorm te geven en daarbij zelf door te groeien naar de rol van Partner of Associate Partner binnen EY.

EY Operational Transaction Services

De Nederlandse OTS praktijk is de afgelopen jaren opgebouwd als een start-up: from scratch, geïnitieerd door een partner met ruime M&A- en integratie-ervaring en keer op keer versterkt dankzij het aantrekken van topprofielen uit het veld. Het streven is telkens mensen te vinden die beter zijn. Dit heeft geleid tot een divers team van 45 FTE met afwisselende, bijzondere profielen. Zij hebben in elk geval één ding gemeen: een passie voor EY’s missie Building a Better Working World. Het Nederlandse team vormt samen met België en Frankrijk het regionale Western Europe OTS team (circa 100 FTE) en maakt deel uit van de wereldwijde OTS Praktijk van >2000 FTE.

In eerste instantie heeft OTS Nederland zich toegelegd op generiek integratiemanagement. Daar is sinds een aantal jaren de functionele verdieping bijgekomen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen IT, Finance, HR, Supply Chain en Customer & Channel. Waar de IT-tak zich inmiddels heeft ontwikkeld tot volwassen unit binnen OTS, staat de Finance-tak nog aan het begin van die ontwikkeling. De functie wordt op dit moment ingevuld door Finance Integration experts uit Frankrijk, aangevuld met meer generieke consultants uit de Nederlandse of regionale praktijk. Het is de bedoeling zo snel mogelijk de OTS Finance unit binnen de Nederlandse praktijk op te bouwen.

Vacature: (Senior) Manager Finance Integration

Om dit vorm te geven zoekt EY een ervaren Project- en People Manager met gedegen expertise in finance, operations en M&A integratie. Hij of zij zal binnen OTS Nederland dé finance-expert worden, en vanuit die positie zowel direct cliënten bedienen op CFO-niveau, als de praktijk verder uitbouwen door de juiste mensen aan te trekken en mee te denken over de benodigde processen en trainingen. De cliënten lopen uiteen van corporates tot private equitybedrijven en portfoliobedrijven. De (Senior) Manager Finance Integration komt bij deze cliënten op het hoogste niveau aan tafel en buigt zich, vaak samen met of in opdracht van de CFO, over de optimalisering, vernieuwing, integratie, separatie of upgrading van het operating model van de finance functie en de reporting processen. Voorbeelden van projecten zijn het inrichten van een gemeenschappelijke finance functie na een fusie of het optuigen van een groeibestendige finance functie nadat een bedrijf door een PE is aangekocht. Het OTS team komt daarbij soms al in de due diligence fase aan boord en is in elk geval betrokken bij de voorbereiding van Post-Acquisitie Dag 1 en de intensieve eerste 100 dagen.

Groei naar Partnerschap

EY onderscheidt zich binnen de Big Four en boutique firms niet alleen met haar missie Building a Better Working World. Ook de overtuiging dat de beste mensen en teams niet primair voor hun eigen succes werken maar vooral elkaar succesvol maken, leidt tot een unieke mentaliteit. Teamleden en -leiders worden expliciet vanuit die gedachte beoordeeld. Deze rol is bij uitstek geschikt voor een Finance-expert met consulting ervaring, die zijn of haar sporen in teammanagement heeft verdiend en op zoek is naar een meer ondernemende rol, mét de voordelen van een gevestigde naam, een groot internationaal netwerk en een unieke teamdynamiek. Een (Senior) Manager Finance Integration die vanuit deze mentaliteit het Finance Integration Team weet op te bouwen krijgt de kans om binnen enkele jaren door te groeien naar het Partnerschap.

EY werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.