Senior Key Account Manager

Senior Key Account Manager

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 946 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de innocent werkgeverspagina voor andere vacatures

Anderhalve appel, twaalf druiven, een halve banaan, drie aardbeien, vier kersen, negen bessen, wat bietensap, een snufje lijnzaad en heel veel vitaminen. Dat zit er in een innocent Super Smoothie – niet meer, niet minder. Met deze focus op duurzaam geproduceerde, gezonde en vooral lekkere producten is innocent uitgegroeid tot de nummer 2 in het schap voor gekoelde sappen. En de stijgende lijn zet door: het assortiment wordt veelzijdiger en de producten zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar. De Senior Key Account Manager vertegenwoordigt innocent in het Nederlandse retaillandschap.

Innocent

Innocent is geboren op een festival in Engeland in 1999. Nog geen jaar later waren de smoothies verkrijgbaar in de supermarkt en niet kort daarna maakten ze de overstap naar het Europese vasteland. Hoewel innocent inmiddels meedoet met de grote jongens, proef je de start-up mentaliteit nog steeds.

Wat heel eigen is aan innocent, is de enorme betrokkenheid. Van de medewerkers, maar ook op corporate niveau. In 2004 is bijvoorbeeld de innocent foundation opgericht, die jaarlijks 10% van de nettowinst investeert in goede doelen. Een ander voorbeeld is de succesvolle ‘goedgemutste breicampagne’ waarmee innocent – in samenwerking met het Nationale Ouderenfonds – aandacht vraagt voor eenzaamheid onder ouderen. En in 2016 mocht innocent de Guardian Sustainability Award in ontvangst nemen voor hun aardbeienproject. In samenwerking met lokale boeren hebben ze uitgerekend hoeveel water nodig is voor het verbouwen van aardbeien. Boeren die meedoen krijgen tips hoe ze zuiniger om kunnen gaan met water. In totaal is in 2015 1,7 miljard liter water bespaard. Zo zet iedereen bij innocent zich ervoor in de naam van het bedrijf eer aan te doen.

Vacature voor Senior Key Account Manager Retail

De Senior Key Account Manager (KAM) Retail is van A tot Z verantwoordelijk voor het retailkanaal. Hij/zij voert zelfstandig de onderhandelingen met de grote retailers (Albert Heijn en Jumbo), beslist over het prijs- en promotiebeleid, denkt mee over activaties op de winkelvloer en is actief betrokken bij het ontwikkelen en lanceren van nieuwe producten. Zo verhoogt hij/zij de rotatie van innocent producten, en daarmee het aandeel binnen de categorie.

Categorie: gekoelde sappen
De producten van innocent staan in het koelschap tussen andere verse sappen en naast sappen gemaakt van vruchtenconcentraat. De prijzen in het schap variëren daardoor flink. Voor de consument een groot verschil in de portemonnee, maar een nog véél groter verschil in smaak en kwaliteit.

“In het schap worden appels met peren vergeleken. Dat maakt het complex en uitdagend.” – Christiaan Doornik, Sales Manager innocent Nederland

Dat het grote publiek de smaak te pakken heeft, blijkt uit de groeicijfers van innocent. Dat maakt de samenwerking tussen retailer en fabrikant sterker. Innocent heeft het assortiment bij Albert Heijn bijvoorbeeld kunnen uitbreiden met Super Juice en Super Smoothies met extra eiwitten. Bij Jumbo laat innocent vergelijkbare resultaten zien. De smoothies zijn bij de Veghelse keten de groeidrijver van de categorie Sappen, waardoor innocent een betere positie in de schappen heeft gekregen. Vooral bij Jumbo is de Senior KAM nog veel betrokken bij het opbouwen van het merk en activaties op de winkelvloer.

“We hebben goede relaties met de retailers. Dat komt mede doordat we gewoon goede resultaten laten zien. Op basis daarvan gaan we de onderhandeling in en de samenwerking aan. Dat leidt tot win-win-winsituaties voor ons, de retailer en de consument.” – Christiaan Doornik, Sales Manager innocent Nederland

Kandidaatsprofiel

Wanneer de tijd daar rijp voor is kan hij/zij op het scherpst van de snede onderhandelen maar hij/zij verliest de relatie nooit uit het oog. Innocent blijft altijd constructief en draagt creatieve oplossingen aan.

Ten tweede is de ideale kandidaat voor deze functie analytisch zeer sterk. Innocent werkt resultaatgericht. Beslissingen worden genomen op basis van feiten. Daarnaast beschikt de Senior KAM over een goed conceptueel vermogen en denkt mee over de groeiambities en strategie van het merk. De Senior KAM rapporteert aan de Sales Manager, Christiaan Doornik, en is ook een inhoudelijk sparringpartner voor hem.

In het kort

Vacature

 • Het gezicht van innocent voor de retailers
 • Realiseren van groei binnen de categorie
 • Sparringpartner voor de Sales Manager

Persoon

 • Minimaal 5 jaar ervaring in FMCG
 • Onderhandelt op het scherpst van de snede
 • Analytisch zeer sterk
 • Heeft een gezonde dosis ambitie
 • Bouwt duurzame relaties met retailers

Innocent

 • Sterke focus op duurzaamheid
 • Start-up mentaliteit/ambitieus/energiek
 • Geen woorden maar daden

Contact

Senior Key Account Manager Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.