Senior Java Developer

Senior Java Developer

  • IT
  • Consulting
  • Driebergen
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 740 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Brainbrothers werkgeverspagina voor andere vacatures

Maak kennis met Brainbrothers, de atypische capaciteitspartner op het gebied van webdevelopment. Het bureau levert digitale experts voor de tofste projecten bij toonaangevende opdrachtgevers. Momenteel is er behoefte aan een Senior ‘Javaan’ die complexe klantvragen vertaalt naar technische oplossingen.

Over Brainbrothers

Voor bedrijven die geen kaas hebben gegeten van webdevelopment of juist webexperts tekortkomen, biedt Brainbrothers de uitkomst. Van back-end-development tot de bouw van mobiele webapplicaties, de capaciteitspartner ondersteunt bedrijven met webdevelopers door heel Nederland. En daarin is het zeer succesvol. Vandaag de dag varieert het klantenbestand van startups en mkb’ers tot grote (tech-)bedrijven als Bol.com en (semi-)overheidsinstellingen waaronder de Politie, Buma Stemra en Slachtofferhulp.

Brainbrothers is opgericht in 2015 en heeft ondertussen kantoren in Driebergen, Amsterdam en Rotterdam. Het bureau is onderdeel van een groter geheel, namelijk full-service digital agency 4NG. Naast Brainbrothers vallen ook het digitale strategie- en contentbureau Nextfields (2016) en development- en designbureau 4net interactive (2002) hieronder. Dankzij hun krachtenbundeling vormen ze samen een enorme denktank m.b.t. digitale vraagstukken. En hebben ze een heldere ambitie voor ogen: bedrijven digitaal laten groeien.

Of het nu gaat om een developmentvraagstuk of het volledige applicatiebeheer, Brainbrothers gaat geen enkele digitale uitdaging uit de weg. Het totale netwerk beslaat zo’n driehonderd ervaren digitale experts, zowel medewerkers als freelancers. Brainbrothers plaats overigens niet alleen ervaren Developers, maar ook Digital Marketeers, Scrum Masters, Designers en CRM-consultants. Bovendien levert het bureau complete developmentteams. Remote en/of op iedere gewenste locatie.

Vacature: Senior Java Developer

Komt er bij Brainbrothers een complex Java-vraagstuk binnen, dan komt de Senior Java Developer in beeld. Dit soort aanvragen zijn vaak afkomstig van grote, toonaangevende bedrijven, zoals corporates, verzekeraars, banken en (semi-)overheidsinstanties. Ervaring met high-traffic-websites en unit-testing is daarom gewenst. Behalve op het gebied van front-end-development is deze ‘Javaan’ vooral een kei in back-end-ontwikkeling. De verhouding back-end/front-end ligt rond de 70/30. Grondige kennis van Java 8 en EA-frameworks is daarom een must.

Van Java-toepassingen ontwerpen en implementeren in websites tot deze testen voor mobiele apps. Naast verstand van Java-software-zaken is de Senior Java Developer communicatief sterk. En aangezien de meeste opdrachtgevers Nederlands georiënteerd zijn, moet deze persoon naast Engels ook de Nederlandse taal goed onder de knie hebben. Door een flexibele werkhouding werkt hij/zij makkelijk in verschillende omgevingen en op diverse locaties.

Voor Brainbrothers is de wereld van Java nog een redelijke greenfield en vol in ontwikkeling. De Senior Java Developer heeft dus een grote invloed op de vormgeving van de volledige Java-praktijk binnen het bureau. Een mooie bijkomstigheid is dat deze expert in de loop van de tijd mogelijk een eigen, zelfsturend team kan opbouwen. Het hebben van een duidelijke visie en het geven van input worden daarom extra gewaardeerd. Net als een ondernemende mentaliteit.

Op meerder fronten is Brainbrothers niet de gemiddelde capaciteitspartner. Het bureau komt vanuit de projectenkant, wat een duidelijke stempel drukt op de bedrijfscultuur en uitstraling. Er heerst een speelse en informele werksfeer waarbij teambonding erg belangrijk is. Om dit aan te jagen organiseert het bureau één keer per twee maanden niet-werkgerelateerde uitjes in de baas zijn tijd.

“Mocht je ooit de ambitie hebben om te freelancen, dan is deze overstap vanuit detachering mogelijk. Wij adviseren en ondersteunen de Developers hierin. Ook bieden we ze de mogelijkheid om bij ons verzekerd te blijven. Zo kun je makkelijk proeven aan het zelfstandig ondernemerschap.” – Sebastiaan Elsevier Stokmans, Manager Detachering

De Senior Java Developer werkt in eerste instantie een jaar in loondienst. Daarna heeft hij/zij de mogelijkheid om freelancer te worden. Is dit niet de wens, dan staat er een contract voor onbepaalde tijd op hem/haar te wachten. Andere fijne extra’s zijn: een ruim studiebudget, drie studiedagen en een uitstekende regeling voor een auto van de zaak (o.a. Tesla). En komt een Developer tijdelijk “op de bank” te zitten? Dan zorgt Brainbrothers ervoor dat deze iets voor de organisatie zelf of de andere 4NG-labels kan betekenen.

 

Interesse?

Brainbrothers werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.