Senior Financial Controller

Senior Financial Controller

  • Finance
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 6 jaar werkervaring
  • 1552 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de AniCura vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Er lopen in Nederland meer dan vier miljoen huisdieren rond. En net als hun baasjes worden ook zij wel eens ziek. Jaarlijks besteden hun eigenaren meer dan een half miljard euro bij de dierenarts – en de markt groeit. Internationale dierenzorgverlener AniCura speelt hier op in met een grootschalig internationaal netwerk van klinieken die hoogwaardige eerste- en tweedelijns dierenzorg aanbieden. Een ondernemende Senior Financial Controller brengt inzicht in de resultaten, stelt kritische vragen en initieert projecten om de resultaten nog verder te verbeteren.

Over AniCura

AniCura is een Europese keten van vooraanstaande dierenklinieken en is ontstaan in 2011 na de fusie van een aantal Scandinavische dierenziekenhuizen. De groei van AniCura werd mede mogelijk gemaakt door investeringen van internationale partners als Nordic Capital, dat haar belang in AniCura zo’n twee jaar geleden aan Mars Petcare verkocht. Mars is wereldwijd marktleider in veterinaire zorg, met de beste dierenziekenhuizen en meer dan 50.000 dierenartsen en -assistenten in Amerika. AniCura is het platform voor de Europese expansie van Mars Petcare.

AniCura telt zo’n 7500 medewerkers, verspreid over 350 klinieken in 13 Europese landen. In Nederland is AniCura met ca. 100 vestigingen, ca. 1000 medewerkers en een marktaandeel van meer dan vijftien procent de kwaliteitsleider van veterinaire zorg. Sterker, de organisatie laat de concurrentie op dit gebied ver achter zich. Maar AniCura is van mening dat het altijd beter kan. AniCura zet stevig in op verdere groei en profiteert hierbij van de kennis van Mars Petcare. Samen met hen werkt AniCura aan continue verbetering van de zorg, het realiseren van de landelijke dekking en verdere professionalisering van de organisatie. De financiële organisatie speelt hierin een belangrijke rol.

Vacature: Senior Financial Controller

De Senior Financial Controller werkt in een jong, dynamisch en internationaal finance team met als doel om samen de drijvende kracht te vormen achter de efficiëntieslag en professionalisering van AniCura. Met de beschikbare financiële gegevens zorgt zij/hij dat AniCura én de individuele vestigingen in Nederland en België continu kunnen sturen op actuele financiële data.

De Senior Financial Controller richt zich op het secuur uitvoeren van reguliere accounting-werkzaamheden. Daarbij speelt zij/hij een grote rol om ervoor te zorgen dat de financiële rapportages betrouwbaar zijn en de klinieken strategische en operationele beslissingen kunnen nemen. Zij/hij heeft een grote rol in het efficiënt inrichten van administratieve processen, is van A tot Z betrokken bij financiële processen en krijgt veel autonomie in deze functie. Daarnaast begeleidt de Senior Financial Controller de junior controllers in hun dagelijkse werkzaamheden en voorziet belangrijke in- en externe stakeholders van de juiste verslaglegging. Naast de samenwerking binnen het finance team, werkt de Senior Financial Controller nauw samen met de klinieken. Zij/hij komt bij de klinieken over de vloer en helpt hen de financiële processen door om zowel hun behoefte als werkwijze in kaart te brengen en zij/hij ontwikkelt processen en systemen die laagdrempelig te integreren zijn.

De Senior Financial Controller werkt verder nauw samen met de afdeling Business Control, de Group Finance Manager en verschillende collega’s in het binnen- en buitenland. Het finance team bestaat nu uit 19 collega’s en de Senior Finance Controller rapporteert aan de Manager Financial Control.

 

Interesse?

AniCura werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Dox Wijers via dox.wijers@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Privé: Dox Wijers Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.